Sabah saatlerinde Ulu Camii önü Atatürk Meydanında toplanan ve bir hayli kalabalık olan işçi grubu, yanlarında getirdikleri horozla protesto gösterisi düzenledi. AFAD İl Müdürü Zafer Özcan’ın “Buranın horozu benim. Ben ne dersem o olur” sözlerini öne sürerek, ellerine horozu olan işçiler, düzenledikleri protestoda haksızlığa uğradıklarını ve mağdur olduklarını söyledi. İşçi grubu adına konuşma yapan Ali Sarıçiçek, burada toplanma amaçlarının sadece hak talebi olduğunu ifade ederek, yetkililerden yardım istedi. Yerlerine alan kişilerin il dışından getirilen başka kişiler olduğuna dikkat çeken Sarıçiçek, bu durumun kendileri için çok zor olduğunun altını çizdi. Ayrıca Sarıçiçek, “Sen il dışından gel ve bu şehrin çocuklarını işten at. Bu olacak iş değil” sözleriyle de duruma olan üzüntüsünü dile getirdi.

TOPLANTIDA 200 KİŞİYE…”
Sarıçiçek, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Burada biz sadece hakkımızı arıyoruz. İl dışından gelen kişileri işe alıyorlar. 5-6 yıllık işçileri de hiçbir gerekçe göstermeden işten atıyorlar. Bu da bizim zorumuza gidiyor. Kış gününde bizi neden işten atıyorlar? 7 tane milletvekilimiz var ama bir günden bir güne bizi sormadılar. Vali beyden 3-4 gündür randevu talep ediyoruz ama herhangi bir cevap alamıyoruz. Ne yapacağız? Bir de horozumuz var. Konteynır kentte AFAD İl Müdürü toplantı yaptı. Toplantıda 200 kişiye “Buranın horozu benim. Ben ne dersem o olur” dedi. Kahramanmaraş’ın insanlarını küçük düşürüyor. Sen il dışından gel ve bu şehrin çocuklarını işten at. Bu olacak iş değil.”

YETKİLİLERDEN YARDIM İSTİYORUZ”
Mağdur olan bir başka işçi Ökkeş Kaya, şunları dedi: “Pazartesi günü 120 kişi kadar işten çıkarıldık. Burada bulunma sebebimiz budur. Çıkarılma sebebimiz hiçbir şekilde açıklanmadı. İl Başkanımız Ahmet Özdemir Bey’in yanına gittik ve kendisinden Allah razı olsun bize her türlü desteği gösterdi. Bizi AFAD İl Müdürü Zafer Özcan’ın yanına gönderdi. Biz Zafer Özcan’ın yanına gitmemize rağmen Zafer Özcan Bey bizden hala kimseyi işe almadı. Yetkililerden yardım istiyoruz.”

HAKSIZLIĞA UĞRADIK VE MAĞDURUZ”
Diğer bir mağdur işçi Songül doğan ise şöyle konuştu: “Biz mağduriyetimizi dile getirmek için buradayız. Her kurumdan işçi çıkabilir. Sonuçta özel sektör ama biz bize haksızlık yapıldığı için buradayız. Normalde personel azaltımına gidilebilir her kurumda ama bu kadar personel kapının önüne konup ta yerine tekrar yeni personel alınıyorsa bu işte vardır bir haksızlık diye düşünüyoruz. Bize resmi olarak hiçbir açıklama yapılmadan biz işe gidiyor gibi kuruma gidiyoruz ve kapının önünde bizi Jandarma karşılıyor. Biz terör suçlusu değiliz. Orada canla başla çalışmış insanlarız. Çıkarılan işçilerin hepsi hemen hemen 5-6 yıllık personeller. Bu kış günün de bu kadar insanın mağdur edilmesi ne derece doğru? Haksızlığa uğradık ve mağduruz.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz