Bir dizi açılış ve ziyaret için Kahramanmaraş’a gelen Bakan Eroğlu, heybesinden milyonlarca TL’lik yatırımın müjdesini verdi. AK Parti hükümetleri döneminde bakanlıklarının toplam 25 milyar TL yatırım yaptığına değinen Eroğlu, Kahramanmaraş’ın buna değir olduğunu belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un yaptığı hizmetlerin hepsinden övgü ile bahseden Eroğlu şöyle konuştu: “Kahramanmaraş’ı hakikaten gönülden seviyorum. Kahramanmaraşlılar yiğit insanlar diyarı. Buraya gelirken eli boş gelmiyoruz. 2014 milyon TL’lik 5 tane büyük tesisin temelini attık. Valilik makamında geçekleşen toplantıda bakanlığımızca ilgili tüm taleplerin hepsini kabul ettik. Mesire alanları dediler tamam dedik. Ben onların onayını da imzaladım. Bürokraside takılmasın diye peşinen imzaladık. Menzelet barajının orada çok güzel ormanlık alanı vermiştik. Büyükşehir Belediye Başkanı Mükemmel yapmış. Kahramanmaraş’tan değil Gaziantep’ten pek çok kardeşimiz geliyor orada piknik yapıyor. İlave bir alan istedi onu da verdik.  C tip mesire alanları için, içme suyu ile alakalı talepleri vardı, Kahramanmaraş’ın 2071 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Çetin tepe barajından tahsisat yaptık. Diğer ilçelerimizin projeleri devam ediyor” dedi

YİĞİT İNSANLAR DİYARINA NE YAPILSA AZDIR

“Biz sizin hizmetkarınız olarak ne gerekiyorsa yapacağız” diyen Eroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ında Kahramanmaraş’a apayrı bir sevgisi var. Buradan bahsederekken gözleri ışıldıyor. Cumhurbaşkanımızın talimatı ile Kahramanmaraş’a 25 Milyar TL, yatırım yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve milletvekilleri çok talepleri var. Sizlere hizmet etmek bir ibadettir. Bizim kültürümüzde, Peygamber Efendimiz ne diyor: ‘İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olanıdır’ sizlere hizmet etmek ibadettir.

YAVŞAN ÇOK GÜZEL OLACAK

Milli parklara önemli talimat verdik. Bil hassa Yavşan yaylası tabiat parkını dünyanın en meşhur tabiat parkı yapalım diye talimat verdik. Öyle meşhur yapacağız ki; Çin’den Japonya’dan körfez ülkelerinden, Rusya’dan zengin ülkelerden özellikle turistler gelecek. Her gelişte 6 bin dolar döviz bırakacak. Muhteşem turizm merkezi olarak hazırlıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’u tebrik ediyorum. Ona destek veren milletvekillerimizi, valimizi, il başkanın gönülden kutluyorum. Gerçekten çok güzel bir uyum var. bu hizmetler ancak böyle olur. Herkes bir ucundan çekerse bu hizmetler yürümez. Burada birlik ve beraberlik var. 15 Temmuz Millet bahçesinin alanı heyelan riski bulanan bir alan iken burayı yapmışlar. Ayrıca Park değil bahçe demiş Büyükşehir Belediye başkanını tebrik ederim. Türkçe kullanılmış. Bizde burada Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a Orman’dan her türlü desteği veriyoruz”

BU BÖLGE DAHA GÜZEL OLACAK

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise şöyle konuştu: “Burası biz göreve başladığımızda bir gecekondu mahallesiydi. Bu mahallede heyelan tehlikesi vardı. Göçükler, hem heyelan hem de zemin sıvılaşması olan bir mahalleydi. Toplamda 300 dönüm alanı 1550 konutu Çevre Şehircilik Bakanlığınca boşalttık burayı. Kahramanmaraş’ımızın tam merkezinde tam kalbinde bir millet bahçesi yaptık. Belediye binasına 1 KM civarında. Şehir merkezinde ender parklardan bir tanesi Türkiye genelinde. Hedefimiz bu parkın 300 dönüm alanını 180 dönümünü bitirdik 120 dönümünü de çalışmalarımız başladı”

Haber: Emre Akkış- Ahmet Güneçıkan-Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz