Alâeddin Devletlü Türbesi'nde dua eden insanların dualarının kabul olduğuna işaret eden Seyfettin Demir, özel günlerde türbenin insan akınına uğradığını söyledi.

Kahramanmaraş Merkez Onikişubat ilçesi, Şehit Evliya Mahallesi, Aladan Caddesi'nde bulunan Alâeddin Devletlü türbesine mübarek günlerde insanlar buraya gelip dua ediyorlar. Bir çok yerden gelen insanlar, cuma günleri ikindi ile akşam vakti arası dar vakitte 3 hafta gelip dua edenlerin dualarının kabul olunduğu söyleniyor.

'YOĞUN OLUYOR'
Alâeddin Devletlü'nün Dulkadiroğlu Beyliği'nin 11'inci Beyi olarak 1480-1515 yılları arasında Dulkadiroğlu Beyliği'ni yönetmiş. Alâeddin Devletlü Süleyman Beyin oğlu, Osmanlı Devleti padişahı II. Beyezid'in kadınpederi ve Yavuz Sultan Selim'in annesi Gülbahar Hatun'un babası idi. Yazılı kaynaklara göre Alâeddin Devletlü Dulkadiroğlu beyliği ile Osmanlı Devleti arasında 1515 yılında yapılan Turnadağ savaşında esir alınarak şehit edilmiş. Mahalle sakinlerinden Seyfettin Demir, Türbenin temizliği ve gerekli bakımlarını üstlenmiş. Bazı rivayetlerin olduğunu dile getiren Demir, "Alâeddin Devletlü zaatın türbesinde mübarek gecelerde dolar taşar. Burada insanlar gelip dua edeler. Burada perşembe akşamı yani cuma geceside yoğun oluyor. İnsanlar burada her hafta perşembe günü ikindi ile akşam namazı arasındaki dar vakitte gelip 3 hafta dua ettikleri zaman dualarının kabul olunduğuna inanılıyor" dedi.

'BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU'NUN EŞİ HEDİYE ETTİ'
Türbede Alâeddin Devletlü'nün sadece kesin kafasının olduğunu söyleyen Demir, "Bir çok çevre illerden de buraya geliyor ve insanlar burada hem ibadet ediyor hemde dua ediyorlar. Zaatında bütün naaşıda burada değil, sadece kesik kafasının burada olduğu rivayet ediliyor. Duvarda duran taployu ise geçen sene Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi 12 Şubat'ta ziyarete geldiğinde burada hediye etmişti. Burada yatan Alâeddin Devletlü adlı zaatın torunları Kahramanmaraş'ta yaşıyor. Onlar buraya gelip zaatın dedeleri olduğunu söyleyip muhtarla beraber buranın anahtarını bize verdiler temizliği, düzenlemesini ve gereken yardımların biz yapıyoruz. Buranın restorasyonunuda Büyükşehir belediyesi yaptırdı" ifadelerini kullandı.
Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz