Tüm dünyayı etkileyen salgın nedeniyle alınan koronavirüs tedbirlerinden olumsuz yönde etkilenen birçok insan, ekonomik olarak da zor günler geçiriyor. Devlet büyükleri her ne kadar yardımda bulunmaya çalışsa da vatandaşlar pandemiden nasibini almaya devam ediyor. Parasal anlamda sıkışıklık yaşayan insanlar, bazı alışverişlerini yaparken fırsatları kovalayarak ihtiyacını en az maliyetle karşılamak istiyor. Bu kapsamda maliyet açısından vatandaşlara tavsiyede bulunan döşemeci Süleyman Kürkcü, çok yüksek fiyatlara yeni koltuk takımı almak yerine düşük maliyetle döşemecilere koltuğun kumaşı ve süngerini değiştirerek yeniden kaliteli ve sağlam koltuk elde edilebileceğini ifade etti. Kendilerinin de pandemiden dolayı etkilendiğini vurgulayan Kürkçü, “Pandemi döneminde rağbet artmadı. Çünkü haftanın 4 günü çalışabiliyoruz bazı haftalar çalışmadığımız günler çok oluyor. Vatandaş fazla sokağa çıkamadığı için işlerimizde gerileme oldu” dedi.

ÇOK GÜZEL GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKARTIYOR

Süleyman Kürkcü, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Koltuk, kanepe veya sandalyenin yenisini almak yerin eski yapılan malzemelerin iskeletleri sağlam olduğu için kumaşı ve süngeri değiştirerek yeniden kaliteli ve sağlam hale getirilebilir. Fiyat olarak da cazip olur. Şu an bir koltuk takımı alayım dersen en az 6 bin liradan başlıyor. 10 bin lira hatta 100 bin liraya kadar olan takımlar var. Ama bugün bir takım koltuğu yaptırdığın zaman 2 bin 500 liradan başlıyor. Takımın durumuna, kumaşına, yüzüne ve işçiliğine göre fiyatı değişebiliyor. Mağazalar taksitli sattığı için biraz daha cazip gelebiliyor ama aynı taksiti kredi kartına bizlerde yapıyoruz. Eskileri yaptırmak hem daha kaliteli hem güzel. Tabi yenileri alsınlar bizde zaten çok kötü durumda olan koltuk, kanepe, sandalyeyi yapmıyoruz. Ama döşeme yapmaya değecek olanlara da para harcarlarsa çok güzel görüntüler ortaya çıkartıyor.

“BİLDİKLERİ YERE YAPTIRMALILAR”

Pandemiyle birlikte işlerimiz düşüşe geçti. Çünkü vatandaş evinden çıkamıyor, ancak geçim derdine düştü. İnsanlar önce mutfak ihtiyacını karşılamak zorunda. Mutfak için yiyecek için devamlı almak yemek zorunda ama koltuğunu 3 ay 1 sene gibi daha sonra yaptırmak isteyebilir. Haliyle bu da bizi etkiliyor. Eğer vatandaşların var olan koltuklarının durumu iskeleti kaliteli ve güzelse yenisini almak yerine döşemecilere yaptırmalarını tavsiye ediyorum. Bizim gibi esnaflarda tamirat, yüz değişimi yapmazlarsa yârin bir gün bizlerde iş yerlerimizi kapatmak zorunda kalacağız. İnsanlar döşeme yaptırarak hem fazla maliyetten kurtulmuş oluyorlar hem de bizim gibi esnafların ayakta kalmasını destek sağlamış oluyorlar. İnsanlara tavsiyede bulunmam gerekirse bildikleri yere yaptırmalılar. Ben 36 yılında kendi iş yerimi açtım ve o günden bugüne mesleğimi icra ediyorum. 

(Haber: Abdulsamet İspir)

Editör: Mahmut Beyaz