Geçtiğimiz hafta İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda kadınlar 50 metre kelebekte Kahramanmaraşlı milli sporcu Sevilay Öztürk, büyük başarıya imza atarak dünya üçüncüsü olmuştu. Bu başarısı sonrası Türkiye’ye dönen Öztürk’ü ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Cumhurbaşkanı ziyareti sonrası Öztürk, önceki gün ise memleketi Kahramanmaraş’a geldi. Kahramanmaraşlı milli sporcu Sevilay Öztürk, memleketine dönüşünden saatler sonra evinin kapılarını Manşet’e açtı. Paralimpik Dünya Yüzme Şampiyonasında ülkemizi ve şehrimiz Kahramanmaraş’ı başarıyla temsil eden milli yüzücü, yüzme sporuna başlayışından, bronz madalyaya uzanan başarı öyküsüne ve gelecek hedeflerini anlattı.

 “YÜZMEYE 6 YAŞINDA BAŞLADIM”

Çok sevdiği yüzme sporuna, geçtiğimiz aylarda vefat eden antrenör Osman Çullu ve dünya şampiyonu paralimpik yüzücü Beytullah Eroğlu sayesinde 6 yaşında başladığını anlatan Öztürk, ailesinin ve hocalarının desteğiyle başarılı bir çalışma süreci geçirdiğini söyledi. Öztürk, “Yüzme sporuna 6 yaşında yüzme antrenörü, Osman Çullu hocamın katkılarıyla başladım. İlk günler çok zor oldu. Başlangıçta çok korkuyla yaklaştım ve zorlandım. İlerleyen zaman da alıştım ve kendimi geliştirdim. Bu süreçte birçok insanın yardımı oldu özellikle babam. Londra da ki şampiyona çok yoğun tempoda çalıştık. Çalışmalar burada başladı yoğun tempoda buradaki çalışmaların ardından Ankara Eryaman da kamp süreci başladı.  Bu kamp da 45 gün çok yoğun bir şekilde çalıştık. Toplam da 6 ay süren bir hazırlık süreci oldu ve ardından madalya geldi. Ailemin ve hocamın desteğiyle o madalyayı kazandım. Bu çok gurur verici ve güzel bir duygu. İnşallah 2020 Tokyo olimpiyatlarında da ülkemi başarıyla temsil etmek istiyorum. Olimpiyat hedefinde çalışmalara da 10 gün sonra başlayacağız. Tabi benim buralara kadar gelmemde büyük emeği olan hocam Ali Uzun’ada teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

“BÖYLE SPORLARA TEŞVİK ETSİNLER EVLERE KAPATMASINLAR”

Sevilay Öztürk’ün babası Bülent Öztürk ise kızını her zaman desteklediğini belirterek, Sevilay’ın hocalarına ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı’ya teşekkür ederek, “Sevilay için onun bir aktiviteyle uğraşması için çok uğraştım. Kahramanmaraş da böyle bir etkinlik bulamadım ve sonrasın da rabbim karşımıza Osman Çullu gibi, Beytullah Eroğlu gibi insanları çıkardı. Onların sayesin havuza teşvik oldu. O gün işe bile gitmeden çocuğuma aldım ve havuza götürdüm. Bu şekilde havuza başlamış oldu. Bu seviyelere gelmemizde, kızımın gayretinin yanı sıra bizim ve hocalarının gayretinin de büyük etkisi var. Zorluklarla karşılaştık ama hepsine göğüs gerdik. Zorluk olmadan bu seviyelere gelmek mümkün de olmazdı zaten. Buradan bütün engelli kardeşlerime ve ailelerine sesleniyorum, bu çocuklarımızı olabildiği kadar böyle sporlara teşvik etsinler. Evlere kapatmasınlar. Muhakkak ki bunların içinden bir cevher çıkacak. Kendi ayaklarının üzerinde durmaya çalışacaklar. Bir hedefleri olacak. Bir gayretleri olacak ve ben nasıl daha iyi olabilirim diye uğraşacaklar. Bu düşünceyle hayata tutunacaklar. Bizler emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere. Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Ali İhsan Kabakçı’ya da yine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haber: Alihan Kürşat

Editör: Mahmut Beyaz