Ziraat Odası Başkanlığı’na seçildiği günden bu yana çiftçilerin sorunlarıyla hemhal olan ve arazileri sık sık ziyaret ederek, gerek ekimi gerekse de hasadı yerinde inceleyen Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya, bu kez buğday ekimi yapılan arazilerdeki çiftçileri ziyaret etti. Ekilen buğdayları tek tek inceleyen Çetinkaya, gıda ürünlerine fazlasıyla ihtiyaç duyulan bu günlerde çiftçilerin ürünlerden oldukça fazla verim almasını ümit ettiklerini söyledi.

“BUĞDAYLARIMIZIN GELİŞİMİ SON DERECE KALİTELİ”
Yağışların geç gelmesi nedeniyle buğdayların durumunun bir ara kritik olduğuna dikkat çeken Çetinkaya, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Kahramanmaraş’ta 2021 üretim yılı son hızıyla devam ediyor. Kentte buğdaylarımızın ekiminin yapıldığı 2020 Aralık ayında yağışlarımızın geç gelmesiyle buğdaylarımızın durumu kritikti. Ama çok şükür bu durumu atlattık ve buğdaylarımızın ikinci gübrelerini atıyoruz. Bizde Ziraat Odası olarak arazilerimizde çiftçilerimizi ziyaret ediyoruz. Buğdaylarımızın gelişimi son derece kaliteli. Ümit ediyoruz ki belirli aralıklarla yağışlar bu şekilde devam eder. Gıda ürünlerine fazlasıyla ihtiyacımızın olduğu bu günlerde girdi maliyetlerini de göz önünde bulundurarak ümit ediyoruz ki 2021 yılında da çiftçimizin ürünlerinde kar elde eder.”

“800 KİLOGRAMA VARAN REKOLTE BEKLİYORUZ”
2021 yılında buğdaydan iyi bir rekolte beklediklerini dile getiren Çetinkaya, “2020 yılında hasat ettiğimiz buğday rekoltesi ne çok düşük ne de çok yüksekti. Kuraklıktan dolayı 2020 yılında bir nebze sıkıntılar yaşadık. Tabii 2021 yılında buğdayların gelişimi son derece güzel. Ümit ediyoruz ki buğdaylarımızda bu yıl 800 kilograma varan rekolteler alırız” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz