Allah boyu kadar ömrünü de uzun eylesin, Rabbim O’na güç kuvvet versin, herkes Cumhurbaşkanı, AK Parti Genel Başkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan kadar koştursa, sahada olsa, MHP’nin de desteğine ihtiyaç duymadan, değil bir 19 sene, bir 29 sene daha iktidarını sürdürür senelerdir.

Sayın Erdoğan yalnız adam. Vallahi yalnız, billahi yalnız! Bakmayın siz çevresindekilerin ona hayran hayran ve ağzının içine baktığına, bakarken ağızlarının suyunun aktığına, söylediği her söze kutsal ayet gibi yaklaştıklarına…

Dünya durdukça var olsun dediğim sayın Erdoğan’ın çevresini kuşatanlar, fırıldak gazeteciler, yavşak ve yalaka medya, iradesiz, içi boş yazıları ile aslında sayın Erdoğan’a zarar veriyorlar.

Tüm açılışlarda O…

Tüm partisinin il kongrelerinde O…

Tüm önemli açıklamalarda hep O var…

İç ve dış siyasete, dış dünyanın liderlerine ayar veren de O…

*

Sürekli sahada.

Sürekli evinden dışarıda. Sürekli ya Ankara’da, ya İstanbul, ya da taşrada. Bütün derdi, haberlerde de söylediği üzere, bir oy daha, bir oy daha…

Erken veya baskın seçim olur olmaz, o ayrı mesele. Her ne kadar kendileri 2023’ü işaret etse de, kişisel kanaatim bu yılın Haziran’ında bir erken seçimin olabileceği. Olan bitenler, yaşananlar, söylenenler, eyleme geçen icraatlar, bir erken seçimin fişeğini ateşliyor sanki.

Gerektiğinde muhalefet parti temsilcileri ile de görüşüyor, Cumhur ittifakını güçlendirmek için evini barkını ihmal edip gidebileceği her yere gidiyor.

Buluşuyor, konuşuyor, sohbet ediyor.

Muhalefet eleştiriyor tabi. Olsun, eleştirmek muhalefetin görevi. Eleştirmese muhalefet olduğunu nereden bileceğiz!

*

Ben AK Partili değilim, oy da vermedim, vermeyi de düşünmüyorum. Veriyormuş gibi, partili imiş gibi, yandaş ve yalakaymış gibi yapmak benim kitabımda yok. …muş gibi yapmak, karaktersizlerin işi…

Onu kitapsızlar düşünsün! Onlar hayata geçirsin!

*

Sayın Erdoğan gece demeden, gündüz demeden, tatil dinlemeden, zaman mefhumu tanımadan sürekli sahada, bir oy için çırpınırken, sıkılmadık el, çalmadık kapı bırakmaz iken, adını dilinden düşürmeyen samimiyetsizler, onu yalnız bırakıyorlar.

Tayyip Bey de bunun farkında, bilincinde. Onun için çevresini kuşatan samimiyetsiz samimi gibi görünenlere güvenmiyor. Onun için canhıraş didiniyor, çalışıyor.

Partinin oya, üyeye ihtiyacı varken, Tayyip Bey’in ceketi, kravatı ile makam, mevki ve koltuk sahibi olanlar, onun çay kaşığı ile topladığı oyları, üyeleri hoyratça ellerinden kaçırıyor, insanları partiden soğutup, parti ile toplum arasına duvar örerek, o uzun adamın çabalarını, gayretlerini iç ediyorlar!

*

Peki, ne yapıyorlar da partiye, sayın Erdoğan’a zarar veriyorlar.

İnsanlar ile parti arasına duvar örüyorlar.

Partiye, Reis’e oy verenleri kapının önünde bekletiyorlar.

Sayın Erdoğan uyarmasına, sık-sık dile getirmesine rağmen, vatandaşın, partililerin telefonlarına çıkmıyorlar.

Ona çalım, buna çehre, ötekine diş gösterme, berikine hodri meydan çekme tavırları, duruşları insanları çileden çıkarttığı gibi, partiye dahi oy verdiğine vereceğine bini pişman ediyorlar.

Reis olmasa, muhtar bile olamayacak insanlar (bazı milletvekilleri, bazı belediye başkanları gibi) başkanlık payesi ile yerel yönetimlerin başına gelince, ne yazık ki çay kaşığı ile toplanan oylar, yapılan üyelikler, kepçe ile dışarı atılıyor, insanlar partiden uzaklaşıyor.

*

Basiretsiz teşkilat yönetimi, basiretsiz ve yeteneksiz yerel yöneticiler, onların yardakçıları, yavşak ve yalaka medyaları, o uzun adama, sayın REİS’e en büyük kötülüğü yapıyorlar.

Dış dünyaya ayar veriyor, ülkenin içeride ve dışarıda itibarı için, güçlenmesi için sağlığını dahi hiçe sayıyor, yabancı liderlerle görüşürken, yeri geldiğinde postasını koyarken, siz içeride günü kurtarma politikası ile bırakın hızına yetişmeyi, gölgesine bile yetişmekte zorluk çekiyorsunuz.

Çünkü sizin gölgenizde günahlar dolu… İnsanlar REİS’e ayrı bir gönül sayfası açıp partiden uzaklaşıyor, size oy vermeyi düşünmüyorsa, ne işin var Maraş’ta, akıl yok başta!

Sorsan, senden benden çok Tayyip’çisiniz. Yahu, sayın Erdoğan olmasa, sizin kilonuz kaça be! Millet size değil, o uzun adama inanıyor, güveniyor ve oy veriyor.

Bu partiye oy vermiyorsam, sizin yüzünüzden!