Her geçen gün yaptığı çalışmalar ve sunduğu hizmetlerine bir yenisini daha ekleyen ve bu bağlamda insan odaklı hizmet anlayışı ile vatandaşları gülümseten Onikişubat Belediyesi, Başkan Hanefi Mahçiçek’in vizyonu doğrultusunda Onikişubatlıları mutlu etmeye devam ediyor. Bu kapsamda maddi durumu olmayan öğrencileri sınava hazırlamak ve geleceğe nitelikli bireyler yetiştirmek adına birbiri ardına yaptığı Sosyal Etkinlik Merkezleri’nin açılışını gerçekleştiren Onikişubat Belediyesi, Haydarbey Mahallesi’nde yapımını tamamladığı Sosyal Etkinlik Merkezi’nin resmi açılışını gerçekleştirdi.

Haydarbey Mahallesi Sosyal Etkinlik Merkezi önünde gerçekleştiren açılış törenine Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen ile öğrenciler katıldı. Düzenlenen açılış töreninde Enver Gökşen ve Fırat Görgel’in ardından kürsüye gelen Başkan Hanefi Mahçiçek, yaptıkları hizmetler arasında en önemlisinin eğitim hizmetleri olduğunu söyledi. Tam 2 bin 400 civarında öğrencinin 4 noktada bulunan Sosyal Etkinlik Merkezleri’nde eğitim göreceğini ifade eden Başkan Mahçiçek, sözlerinin devamında öğrencilere ithafen, “Kitaplar öğrencilerimizin önünde ve hepsi belediyemizden. Size sadece gayret etmek kalıyor” ifadelerini kullandı.

YIL SONUNDA BİR MİLYON ÖĞRENCİYİ OKUTMUŞ OLACAĞIZ”
Başkan Mahçiçek, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Bugüne kadar çok hizmet yaptık ama bizim için hizmetlerin en güzeli bunlardır. Yani insan odaklı yaptığımız çalışmalardır. 3,5 yıl içerisinde 320 bin ton asfalt yaptık. 7,5 milyon metrekare kilit parke yol yaptık. 400’ün üzerinde park yaptık. 62 tane daha önce köy olan şimdi mahalle statüsünde olan kırsal yerleşim yerlerimizde kültür merkezi yaptık. Bütün bunların yanında en önemlisi çocuklarımız için yaptığımız hizmetlerdir. Bu bağlamda 3 yıldan bu yana Milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraber her yıl 45 ila 55 bin civarında kitap alıyoruz. Onları 5’li setler haline getiriyoruz ve bütün okullarımıza dağıtıyoruz. Bu yıl sonu itibariyle bir milyon civarında öğrencimize bu okutmaları sağlamış olacağız. Projemizin adı Kahramanmaraş Bilgi ile Buluşuyor. Bu kapsamda geçen yıl bu çocuklarımız bu kitapları ne kadar okudu? Ne kadar anladı? Test etmek için Milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraber bir sınav yaptık. 70 bin civarında öğrencimiz katıldı. Bu öğrencilerimiz içerisinde 2 bin 666 tanesi tüm sorulara doğru cevap verdi. Demek ki amacına ulaştı dedik ve mutlu olduk.”

ARTIK BAHANE YOK!”
Artık öğrencilerin, “Bizim imkânımız yoktu. Biz sosyal etkinlik merkezlerine gidemedik. Oralar ücretliydi” gibi bir bahanelerinin olmayacağını anlatan Başkan Mahçiçek, öğrencilerden gayret etmelerini istedi. Başkan Mahçiçek, “Bu ülkenin iyi yetişmiş, nitelikli insanlara ihtiyacı var. Bu ülke nitelikli insanlar yetiştirdikçe uluslararası ölçekte ve içeri de çok daha güçlü olacaktır. Gördüğünüz gibi 2 yıl önce bu ülkeye şimdi bizim silahlısını yaptığımız o İHA’ların parçasını vermiyorlardı. Ama bu ülkenin çocukları bugün o İHA’ların silahlısını dahi yaptı. Demek ki bu ülkenin çocuklarına fırsat verdiğiniz zaman her şeyi yapacak. İşte bizde bu bağlamda onların bilgilerini arttırmak, daha iyi yetişmelerini sağlamak bakımından bu sosyal etkinlik merkezlerini açıyoruz. 4 noktada 2 bin 400 civarında öğrencimiz sosyal etkinlik merkezimizdeki çalışmalardan istifade edecekler. Ertuğrul Gazi Mahallesi’nde, Haydarbey Mahallesi’nde, Piri Reis Mahallemizde ve Kültür Merkezimizin orada olmak üzere 4 noktada 2 bin 400 öğrencimiz eğitim görüyor. Okuyacağız hem kendimizi kurtaracağız hem ailemize faydalı olacağız hem de ülkemize katkı sağlayacağız. Artık, “Bizim imkânımız yoktu. Biz sosyal etkinlik merkezlerine gidemedik. Oralar ücretliydi” gibi bir bahanemiz yok. Kitaplar öğrencilerimizin önünde ve hepsi belediyemizden. Size sadece gayret etmek kalıyor” şeklinde konuştu.

ONİKİŞUBAT, MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İLE YARIŞIYOR”
Onikişubat Belediyesi’nin adeta Milli Eğitim Bakanlığı ile yarışır hale geldiğini aktaran Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Gökşen, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Onikişubat İlçemizde şu an 274 okulumuzda 100 bin öğrenci eğitim ve öğretim görüyor. Bu öğrencilerimizi 5 bin 200 öğretmeniz geleceğe hazırlayarak, bu memleketin insanlığın, değerlerin, hem manevi hem de maddi değerlerin verilmesi için elinden gelen her şeyi yapıyor. Bugün burada sosyal etkinlik merkezimizin açılışında mezun olan öğrencilere özellikle hem liseden hem de ortaokulun 8. Sınıfından liseye geçecek öğrencilere burada akademik bilgiler veriliyor. Önümüzdeki Haziran ayında 8. Sınıf çocuklarımız artık kendi mahallelerinde evlerine en yakın okullarda eğitim ve öğretimini devam ettirecek. Bunun için Türkiye genelinde bütün İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri hazırlıklara başladı. Bir öğrencimiz 9 okul kendilerine sunulacak içinden 5 okulu tercih edecek ve mutlaka bu okullardan bir tanesine yetişecek. Onikişubat Belediyesi adeta Onikişubat İlçesi’nde Milli Eğitim Bakanlığı ile yarışıyor. Şu an Onikişubat Belediyesi tarafından yapılan 3 okulumuzdan 2’si faaliyete başladı. 3’üncüsü kısa bir zaman içerisinde 4’üncüsü de lise olarak açılacak. Bunlarda hizmete girdiğinde yaklaşık bini aşkın öğrenci eğitim hayatlarına devam edecekler.”

AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerine gösterdiği yol doğrultusunda Kahramanmaraş’ta herkesin kendisine düşen görevi fazlasıyla yaptığını vurguladı. Görgel, “Bugün yine hayırlı bir işi hep birlikte açacağız. Cumhurbaşkanımızın bize çizdiği bir yol var. Bu yol doğrultusunda hepimiz her gün koşturuyoruz. Burada da Onikişubat Belediyemiz her gün yeni bir hizmetin açılışını gerçekleştiriyor. Daha çok yollar, köprüler yapıyoruz ve insan yaşamını kolaylaştırıyoruz ama biz esas anlamda insanımıza güveniyoruz. Bu ülkenin insan kaynağını doğru kullanarak ancak çok farklı noktalara çok daha iyi yerlere ulaşılabileceğine inanıyoruz. Bizim en büyük kaynağımız budur. Çünkü şehrimizin, ülkemizin bir taraflarından madenler fışkırmıyor. Biz insan kaynağımızı doğru kullanabilirsek, inşallah bu ülkeyi çok farklı yerlere getirebiliriz. Bu yüzden sadece bakanlıklarımızın yaptığı ile yetinmiyoruz. Belediyelerimizde burada kendilerine düşen görevi fazlasıyla yapıyor. İnşallah mahallelerimizdeki çocuklarımızın buraları çok güzel bir şekilde kullanıp, vatanımıza milletimize hayırlı insanlar olarak yetişirler” diye konuştu.

Haber: Emre AKKIŞ


 

Editör: Mahmut Beyaz