Çin’de ortaya çıkarak tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs, Türkiye’de de etkisini sürdürmeye devam ediyor. İnsanların hayat düzenini, yaşam tarzını ve beklentilerini değiştiren pandemiye karşı; maske, mesafe ve temizlik üçlüsü ön plana çıkmaya devam ederken, aşıyla ilgili çalışmalar da sürdürülüyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında ise Kahramanmaraş’ta 44 yıldan beri tatlıcılık yapan Hasan Teke, virüsün insandan insana bulaşmasına neden olan kâğıt ve demir parayı müşterilerinden aldıktan sonra sıvı sabun, bulaşık deterjanı ve kolonya ile hazırladığı özel bez ile temizleyerek, koronavirüs veya herhangi bir mikrobun para yoluyla bulaşmasını engellemeyi amaçlıyor. Konuya ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan Tatlıcı Teke, koronavirüsün Türkiye’de görüldüğü ilk günden bu yana aldığı her parayı temizlediğini söyledi. Maksadının kul hakkına girmemek olduğunu ifade eden Hasan Teke, “Bu uygulamadan paraya zarar geldiğini görmedim, yıpratıcı bir uygulama değil, bu sadece yüzeysel bir temizlik” dedi. Ayrıca Teke, yaptığı temizlik işlemini görenlerin bu uygulamadan memnun olduğunu anlattı.

“PARA HER YERE GİDİYOR”

Tatlıcı Hasan Teke konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Koronavirüsün ülkemizde görüldüğü ilk günden beri aldığım her parayı temizliyorum. Maksadım kul hakkı. Gelen parada koronavirüs olur mikrop olur başka bir şey olur, çünkü para elden ele değiyor, her yerede gidiyor. Hatta parayla ilgili anımı anlatacak olursam bir gün müşterim ‘Ben 10 liranın arkasını bir şey yazmıştım 2 ay sonra o parayı ben Gaziantep’te buldum’ demişti bu da bana enterasan geldi.  Anladımki para her yere gidiyor.

“MÜŞTERİ DE MEMNUN”

Ben aldığım her parayı temizliyorum maksadım başkasına verdiğimde temiz olsun. #O paradan bana belki bir şey gelmeyebilir elimi silerim, dezenfekte ederim ama benim verdiğim bir kardeşim hasta olur ben onun hakkına vesile olmamak için böyle bir uygulama yaptım. Bu uygulamadan paraya zarar geldiğini görmedim, yıpratıcı bir uygulama değil bu sadece yüzeysel bir temizlik. Gören eş, dost, müşteri de memnun.

“KORONAVİRÜS KALKSA DAHİ BEN BU UYGULAMAYA DEVAM EDECEĞİM”

En kısa zamanda bu koronavirüs ülkemizden kalkar, kalksa dahi inşallah ben bu uygulamaya devam edeceğim. Çünkü parayı sildikten sonra para çok temiz oluyor benim için rahat ediyor. Parayı sildiğim bezde bir miktar bulaşık deterjanı bir miktar kolonya, sıvı sabun kullanıyorum. Rabbim en kısa zamanda inşallah masum insanlar üzerinden sonra Ümmet-i Muhammed’in üzerinden bu illeti kaldırsın.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz