Kahramanmaraş’ta Piserro markasıyla tekstil alanında önemli bir marka oluşturup, bu işi 2014 yılında kızı ve oğluna bırakıp, ardından Orkis Palaca Oteli hizmete açan İş insanı Ali Rıza Kısakürek, Piserro Fabrika satış mağazasında gazetemize açıklamalarda bulundu. Kahramanmaraş’tan Piserro ismiyle bir dünya markası çıkarttıklarını ve bununda yanında Döngele Mahallesi’nde Orkis Palaca ismiyle bir termal otel hayata geçirdiklerini ifade eden Kısakürek, her zaman engellemelerle karşı karşıya kaldığını söyledi. Artık bu şehir için herhangi bir yatırım yapmayacağını ve yapılan yatırımlarında bir suç olduğunun altını çizen Kısakürek, Maalesef şehrimizde Gaziantep gibi bir Konukoğlu’muz yok, Ticaret Sanayi Odası’da bu şehirde belirli insanlara hizmet eder. Ben diyorum ki Kahramanmaraş’ta Ticaret Odası var mı? Diyerek sitemini dile getirdi.

BU ŞEHRE HİZMET ETMEKTEN GURUR DUYAN ZEVK ALAN BİRİYDİM

Kahramanmaraş’a hizmet etmenin büyük suç olduğunu ve bunu da daha yeni anladığını kaydeden Kısakürek, ‘Bu şehre hizmet etmekten gurur duyan zevk alan biriydim, ama artık pes diyorum. Adana yolu fuar karşısı Piserro mağazamızın önü 15 yıldan beri tel çekilerek kapandığına dayanamıyorum. Hiçbir Kahramanmaraşlı burası neden kapandı diye sormadı. Defalarca resmi makamlara dilekçe vererek açılması yönünde yardım talebinde bulunmama rağmen hiçbir ilgi ve yardım görmedim. 15 yıl oldu, Karayolları mahkemeye verdi, takip etmemize karşın hiçbir mesafe kat edemedik. Artık usandım, yoruldum.  Kahramanmaraş’a hizmet etmek suç mu? Dünyanın en zengin su kaynakları bakımından 3.sıaradayız. Kahramanmaraş’ın Turizm Cenneti olması için bütün güzelliklerin fazlası ile var olduğuna inanıyorum.  

KAHRAMANMARAŞ’I SEVK VE İDARE EDEN YETKİLİLERDEN RANDEVU İSTİYORUM

Döngele Mahallemizde Orkis Termal olarak çok güzel bir tesis yaptığıma inanıyordum, inanmak çok önemli ama Kahramanmaraşlıya inandırmanın çok zor olduğunu şimdi çok daha iyi anlıyorum. Kahramanmaraş’ı sevk ve idare eden yetkililerden randevu istiyorum. İnşallah bu sesimize kulak veren yetkililer olursa çok sevinir ve mutlu olurum. Ama hiç kimse gücenmesin Kahramanmaraş’ hizmet etmek suç mudur değil midir? Kahramanmaraşlılara bırakıyorum.

DÜNYANIN EN KALİTELİ ŞOVRUMUNU KURACAKTIM

Fabrikamın yanında bulunan 21 dönümlük alan için sevdam artık kesinlikle yok. Deseler ki ağırlığınca para vereceğiz yokum. Çünkü bir dünya markası yaratacağım öyle laf ile değil. Dünyanın en kaliteli şovrumunu dünyanın 5 yıldızlı oteli değil, satış mağazasını yapacaktım. Hiç kimse bu konuda bana yardım etmedi. Benim bu duruma gelmem Allah’ın bir sırrıdır. Hep Allah’ın yardımı ile ayakta kaldım.

NİYE BİR KONUKOĞLU’MUZ YOK

Kahramanmaraş’ta Ticaret Odası var mı? Ben ve benim gibi ne cevherler var kime ışık tutmuşlar bir tane gösterin, gösterin özür dileyeyim. Ticaret Odası ne yapar belirli insanlara hizmet eder. Ben diyorum ki Kahramanmaraş’ta Ticaret Odası var mı? Televizyonlarda Piserro olarak Kahramanmaraş’ı çok büyük maçlarda eş değer reklamını verdik. Şu anda Kahramanmaraşspor’un Piserro sponsoru. Kahramanmaraşspor için her şey feda ama dev gibi firmalar var niye sponsor olmuyorlar. Niye bir Konukoğlu’muz yok?’ Şeklinde konuştu.

Editör: Mahmut Beyaz