15 yıl önce internette gördüğü çizimleri beğenerek ilgisini çeken ve hobi olarak natürel ahşap oyuncak yapmaya başlayan 70 yaşındaki Mustafa Tanır, geçen 15 yıllık sürede birbirinden güzel eserlerin altına imzasını atarak birçok haber kanalına konu oldu. Tanır, Şimdi de bel fıtığı rahatsızlığı yaşayan insanlar için geliştirdiği ahşap sandalyeyle gündeme geldi. Belindeki fıtık nedeniyle geçirdiği ameliyatta 6 tane platin takılan Tanır, ameliyat sonrası hala belindeki rahatsızlığının devam etmesi nedeniyle yeteneğini kullanarak kendine özel ahşap sandalye tasarladı. Tasarladığı sandalyeye kendisi gibi bel fıtığı sorunu yaşayan Türkiye’nin bir çok yerindeki hastalardan talep olduğunu kaydeden Tanır, “Alanlar memnun, Karadeniz bölgesine kadar gönderiyoruz. İnşallah yurt dışına da göndermeyi istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“KENDİ KENDİME DÜŞÜNDÜM VE BU SANDALYEYİ TASARLADIM”

Kamudan emekli olduğunu ardından hobi olarak marangozluk mesleğine başladığını belirten Mustafa Tanır, “Belimde fıtık olayı vardı ameliyat oldum 6 tane platin taktılar yine de rahatsızlığım olduğu için iş yerinde oturmakta kalkmakta sıkıntı çekiyordum. Bunun için kendi kendime düşündüm ve bu sandalyeyi tasarladım. Sandalyemizi sadece fıtık hastaları tercih etmiyor, normal sağlığı yerinde olan insanlarda rahatlığından dolayı alıp kullanıyor” dedi.

“HİÇBİR RAHATSIZLIK KALMIYOR”

Sandalyeye oturduğu zaman çok rahatladığını aynı zamanda hiçbir rahatsızlık kalmadığını anlatan Tanır, “Rahatlığı için ben bu sandalyeyi istediğim yere kolayca taşımak için de açılır kapanır vaziyette yaptım. Arabamın bagajına koyup istediğim yere götürebiliyorum, götürdüğüm yerde açıp oturabiliyorum. Bu şekilde güzel bir ürün meydana çıktı. Şimdi bunu isteyenlere de yapıp teslim ediyorum. Şu anda talep var ama tanıtımı fazla yapılmadığı için çok fazla bilinmiyor. İşyerimizin önüne koyuyor, bu nedir diyenlere anlatıyoruz ve bu şekilde satıyoruz. Alanlarda memnun, Karadeniz bölgesindeki Rize’ye kadar gönderiyoruz. İnşallah yurt dışına da göndermeyi istiyoruz.”

“UZMANLAR TARAFINDAN DA TAVSİYE EDİLİYOR DİYEBİLİRİZ”

Bel fıtığı rahatsızlığı yaşadığı için tasarladığı sandalyeleri 125-150TL arasında bir fiyata sattığını ifade eden Mustafa Tanır,  “Bel fıtığı için bu rahat olduğu için bundan vazgeçmiyoruz” dedi. Tanır, doktor arkadaşlarının da sandalyeye oturduklarını ve çok beğendiğinden de bahsederek, “Sandalyenin rahatlığının ölçülmez olduğunu ifade ettiklerini söyledi. Uzmanlar tarafından da tavsiye ediliyor diyebiliriz. Ben bu ürünleri siparişe göre yapıyorum, isteyen olursa yapıyorum yoksa yapmıyorum. Bu ürünü isteyen olursa Kahramanmaraş Demirciler Çarşısı’ndayım İsmim Mustafa Tanır burada kime sorsanız herkes bilir beni. Az veya çok istedikleri ürünü istedikleri şekilde yapar teslim ederim” şeklinde konuştu.

“AHŞAP SANDALYELERİN YERİ HİÇBİR ZAMAN DOLDURULAMAYACAK”

Aynı zamanda normal ahşap sandalyelerde üreten Mustafa Tanır, ahşap sandalyelerin yerinin hiçbir zaman doldurulamayacağını belirterek, “Ahşap sandalyeler hem sağlıklı hem rahat diğer metal sandalyeler gibi değil. Tamiri mümkün hiç değilse. Bozuldu bir yeri çıktı, bir yeri kırıldı vatandaş getirir tamir eder tekrar teslim ederiz. Ahşap masalar olsun sandalyeler olsun vazgeçilmez bunlardan. Elimizde çeşitli ebatlarda ürünlerimiz var yapıp sürekli sahiplerine teslim ediyoruz ve talep çok fazla olduğu için yetiştiremiyoruz bu ahşap sandalyeleri” dedi.

Tanır, konuşmasının devamında, “Ahşap sandalyenin ayakları ve birleştirme parçaları çınar ağacından oluyor, oturma yeri daha parlak daha güzel görünsün diye budaksız çırasız çam ağacından yapıyoruz. Bazı lokantalara ikişer kişilik sedir halinde yapıyoruz, karşılıklı ortaya bir masa yapıyoruz yine aynı şekilde ahşaptan yapıp teslim ediyoruz. Tek sandalyelerin fiyatı 75 lira takımı yani 4 sandalye 1 masa olursa 500 lira” ifadelerini kullandı.

(Haber: Abdulsamet İspir)

Editör: Mahmut Beyaz