Gayberli Mahallesinde bulanan konutların zeminlerinde yaşanan sıkıntı nedeniyle büyük bir dönüşüm başlatan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 15 Temmuz Millet bahçesi yaparak alanı yararlı hale getirdi. Toplam 400 dönümlük alanın ilk etabı olan 120 dönümüne müthiş bahçe yaparak övgü dolu sözler alan Erkoç, turizm ve tarihi koruyan en başarılı büyükşehir belediye başkanı arasında gösteriliyor.Kahramanmaraş’a hizmet etmek için rüyam var diyerek 4 yıl önce Büyükşehir Belediye Başkanı olan Fatih Mehmet Erkoç, bakanlıkların bile yapamadığı projelerin hepsini tek tek hayata geçirdi. Turizm, tarih, çevre konularında büyük projelerin hepsine imza atan Erkoç, Ankara siyasetinin de ilgi odağı haline geldi. Gerçek manada her projesi ödül alan Erkoç, Türkiye birincilikleri ve Türkiye belediyelerine örnek olacak işlere imza atarken yeni projeler ile kenti parlayan yıldız yapmak için çalışıyor. TURSAB heyetini kente otobüsler ile gelmesini sağlayan Erkoç, Yedikuyular Kayak Merkezinde edindiği tecrübeyi tarih turizmi için yeniden düzenledi. Doğa, tarih, yemek, din, kış, yaz, yayla turizmi için uygun olan kenti bakirlikten kurtaracak tüm hamleleri gerçekleştiren Erkoç, yeni projelerini ise teker teker hayata geçirecek.

EROĞLU: BÜYÜKŞEHİR’İN CİDDİ PROJELERİ VAR

Yeşil ve su çalışmaları konusunda halk tarafından görülmeyen onlarca projeye imza atan Erkoç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu takdir etti. Kuzey Kuşaklama Kanalı ile sel felaketi olmaması için büyük gayret gösteren Erkoç, devasa projeyi bitirerek ova içinde yer alan Kahramanmaraş’ı kurtardı. Türkiye’de Karadeniz’den sonra en çok yeşil alana sahip il olan Kahramanmaraş, Bakan Eroğlu’nun bir daha takdirini aldı.

400 PROJE PLANLANDI YENİ PROJELER YOLD

Yararlı 400 projeye tek tek emek harcayarak imza atan Erkoç, Kahramanmaraş’ı güzelleştiriyor. Önceki gün Orman ve Su İşleri Bakanının bir dizi temel atma ve açılış için geldiği Kahramanmaraş’ta hem müjde verdi hem de büyükşehir belediye başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un çalışmamalarını takdir ile karşıladı.

BAKAN EROĞLU: CİDDİ VE GÜZEL ÇALIŞMALAR VAR

“Biz sizin hizmetkarınız olarak ne gerekiyorsa yapacağız” diyen Eroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ında Kahramanmaraş’a apayrı bir sevgisi var. Buradan bahsederekken gözleri ışıldıyor. Cumhurbaşkanımızın talimatı ile Kahramanmaraş’a 25 Milyar TL, yatırım yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve milletvekilleri çok talepleri var. Sizlere hizmet etmek bir ibadettir. Bizim kültürümüzde, Peygamber Efendimiz ne diyor: ‘İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olanıdır’ sizlere hizmet etmek ibadettir.

YAVŞAN TABİAT PARKI OLUYOR

Milli parklara önemli talimat verdik. Bil hassa Yavşan yaylası tabiat parkını dünyanın en meşhur tabiat parkı yapalım diye talimat verdik. Öyle meşhur yapacağız ki; Çin’den Japonya’dan körfez ülkelerinden, Rusya’dan zengin ülkelerden özellikle turistler gelecek. Her gelişte 6 bin dolar döviz bırakacak. Muhteşem turizm merkezi olarak hazırlıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’u tebrik ediyorum. Ona destek veren milletvekillerimizi, valimizi, il başkanın gönülden kutluyorum. Gerçekten çok güzel bir uyum var. bu hizmetler ancak böyle olur. Herkes bir ucundan çekerse bu hizmetler yürümez. Burada birlik ve beraberlik var. 15 Temmuz Millet bahçesinin alanı heyelan riski bulanan bir alan iken burayı yapmışlar. Ayrıca Park değil bahçe demiş Büyükşehir Belediye başkanını tebrik ederim. Türkçe kullanılmış. Bizde burada Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a Orman’dan her türlü desteği veriyoruz”

AK PARTİ İÇİN KAHRAMANMARAŞ’IN CİDDİ ÖNEMİ VAR

Hükümetimiz gerçekten Kahramanmaraş’ı çok seviyor. Şimdiye kadar 25 milyar TL’lik geçen yılsonuna kadar bir yatırım gerçekleştirdik. En çok yatırım yapan bakanlıklar arasında 3 milyar 700 milyon yani şuan 4 milyarı geçiyor.4 milyarlık eski parayla 4 katrilyonluk yatırımlar yani burada en büyük yatırımlar yapmak şerefine nail olduk. Cenabı Allah’a ne kadar ham destsem azdır. Buraya her gelişme müjde veriyoruz. Geçen sene ben haziran ayında gelmiştim ve burada 142 müjde verdik toplam. Ve buda 1 milyar 588 milyon TL. Diyeceksiniz müjdelendi ama ne oluyor? Bunun 142 müjdenin 105 tanesini bitirdik.37 tane kaldı ve çoğunu bitirdik. Bunları da inşallah kısa zamanda tamamlayacağız. Bütün sulamalar, göletler, ormancılık faaliyetleri, ayrıca kuşaklama kanalları, şua kuşaklama kanalı ne kadar fayda sağladıklarını bizzat gördük. Bu kuşaklama kanalı deyip geçmeyin. Büyük bir işti ve sağ olsunlar istimlakını Büyükşehir Belediyesi başkanı yaptı ama yukardan gelen taşkınları kontrol etmek için deva sal bir kanal açtı. Bu gerçekten buradaki sıkıntıyı kaldırdı. Benzer bir çalışmayı ben Erzurum’da gördüm. Yukardan yağan yağmur bu gerçekten Erzurum’u sel baskınlarına uğratıyordu.

SULAMA PROJELERİ ÇOK ÖNEMLİ

Sulama çok önemli. Sulama için büyük hedef koyduk. Özellikle büyük bir hedef koyduk.146 bin 660 dekarı ben kâfi görmüyorum. Bunu 300 bin dekara çıkaralım diye söyledik. 300 bin dekar. Ve inşallah bunu da gerçekleştireceğiz.12 tane sulama tesisini devraldık. 27 sulama tesisinin inşası devam ediyor. İnşallah bu sulama tesisini tamamladığımız zaman biz bu hedefi tamamlayacağız. 300 bin dekar aracılığıyla. Bunun dışında dere ıslahları var. Dere ıslahlarında ise 97 dereyi ıslah etmişiz. Ama bugünde temel attıklarımızda var ve 110 tane dereyi bitirmiş olacağız. Ormanları kırsal kalkınmanın lokomotifi olarak kullanacağız. Bugün kura çektik çok sayıda gerçekten gelir getirici bunları vatandaşlara kura çektik dağıttık. Vatandaşta bunu çok iyi değerlendirecek onu da özellikle vurgulamak istiyorum. Bugün özellikle gelir getirici ormandan vatandaşa sertifika verdik. Ayrıca süt sığırcılığı olmak üzere vatandaşlara sığır verdik. Desteklerimiz devama edecek. Tabi doğa koruma milli parklar burada az önce söyledim büyük bir hamle yapacak mastır plan ve eylem planı hazırlandı şimdi sağ olsun Büyükşehir Belediye başkanımızda bu konuda Osmaniye ve Gaziantep’in mesire alanı olarak seçti. 2 projeyi ihale olarak verdik. Menzelet barajındaki mesire alan bitiriyoruz. Andırın ilçemize c tipi mesire alanı veriyoruz. Pazarcık’a da bir talep var ve onu da düşünüyoruz.”

ERKOÇ: 1994 YILINDAN BU YANA BAKANIMLA ÇALIŞIYORUZ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nda övgüyle bahseden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise, “Belediye Başkanı olarak 1994 yılından bu yana Türkiye’miz için adeta gecesini gündüzüne katarak Türk belediyeciliğine de çok önemli katkılarda bulunan bizlere de bir ağabey, bir bakan olarak çok önemli tavsiyelerde bulunan, şehrimizin sorunlarının çözümünde dört yıldan bu yana gerçekten bir ağabey olarak bizi himayelerinde çözüm üreten bakanımızı şehrimizde ağırlamaktan şeref duymaktayız. Kahramanmaraş’ımızda başta içme suyu projelerimiz olmak üzere birçok alanda Orman ve Su İşleri Bakanlığı’mız ve bakanımızın nezdinde hep beraberce çok önemli katkılarda bulundular şeklinde konuştu.

Derleyen: Mustafa Kılınç-Tuğçe Kayar

Editör: Mahmut Beyaz