Kışın soğuğunda sokakta kalan ve barınacak bir yer bulamayan sahipsiz sokak hayvanları, duyarlı vatandaşların çalışmalarıyla hem yuva buluyor hem de karınlarını doyuruyor. Bu kapsamda duyarlı vatandaşlardan biri de Kahramanmaraş’ta kuaför salonu işleten Hülya Kılıç oldu. İşletmesinde mama getiren her bir müşterisine yüzde 40 indirim uygulayan Kılıç, hem hayvan severlerden hem de müşterilerinden takdir topluyor. Konuyla ilgili konuşan Hülya Kılıç, “Bu dünyada bizler haricinde hayvanlarımızda yaşıyor. Ben hayvanları aç görürken kendim yemek yiyemiyorum. İstiyorum ki herkes duyarlı olsun. Herkes birçok kampanyalar yapıyor. İstiyoruz ki bu kampanyalardan sadece insanlar değil, herkes yararlansın” dedi.

“BU HAYAT SADECE İNSANLARDAN İBARET DEĞİL”
Sokak hayvanlarının çok zor durumda olduğunun altını çizen Kılıç, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Sokak hayvanları gerçekten çok zor durumda. Hayvanlarımızın yatacak yerleri yok, yiyecek yemekleri yok. Sokak hayvanlarını görünce çok üzülüyorum. Bu konuda herkesin duyarlı olmasını istiyorum. Sokaktaki yaşayan hayvanlarımızın zor durumda olduğunu görünce üzüldüm ve ne yapabilirimi düşündüm. Kendimce bir kampanya gerçekleştirmek istedim. Kuaförümüze mama getiren müşterilerimize yüzde 40 indirim yapmaya karar verdim. Bizlerde üzerine takviye ederek alınan mamaları Martı derneğine teslim ettik. İlgi gayet güzel. Kampanyayla birlikte çok güzel sonuçlar aldık. Hatta bir arkadaşımız kendisine hiçbir işlem yaptırmadan mama teslim etti. Buda bizi onure etti. Biz istiyoruz ki bu davranışlar çoğalsın. İnşallah devamı gelecektir diye ümit ediyorum. Peygamber efendimiz, ‘Komşusu açken, kendisi tok yatan bizden değildir’ diyor. Bence herkes kendi midesinden önce etrafına bir baksın diyorum. Bu hayat sadece insanlardan ibaret değil.”

“BU DAVRANIŞ TÜM KAHRAMANMARAŞ’A ÖRNEK OLSUN”
Mart Derneği Başkan Yardımcısı Serpil Kazancı, kampanyayla sokak hayvanlarına destek veren Kılıç’a teşekkür ederken, kampanyanın tüm Kahramanmaraş’a örnek olması gerektiğini söyledi. İnsanların duyarlı olmaları gerektiğini belirten Kazancı, “Biz Martı Derneği olarak sokaktaki perişan hayvanlarımıza gerçekten çok üzülüyoruz. Hayvanlar soğuklarda perişan durumda. İnsanların duyarlı olmasını istiyoruz. Evinizin önüne bir kap su veya mama koyun. Hülya hanım sağ olsun çok güzel bir kampanya başlattı. Müşterilerinden sokak hayvanları için mama talebinde bulundu ve karşılığında mama getirenlere yüzde 40 indirim yaptı. Getirilen mamaları da bizimle paylaştı. Bu konudaki duyarlılığından dolayı kendisine çok teşekkür ederiz. Bizde Hayvanları Koruma Derneği olarak inşallah sokaktaki canlılarımızla bu mamayı paylaşacağız. Allah merhametli olan herkesten razı olsun. Bu gibi davranışlar herkese örnek olmalı diye düşünüyorum. Bu davranış tüm Kahramanmaraş’a örnek olsun” şeklinde konuştu.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz