2 yıl önce Kahramanmaraş Berberler ve Kuaförler Odası Başkalığına seçilen kentin tanınmış esnaflarından Şaban Uçar, görevinden istifa etti. İddiaya göre, kuaförlük belgesini geçmiş yıllar da Kahramanmaraş Berberler ve Kuaförler Odası'ndan alan ismi öğrenilemeyen bir kadın belgesini kaybettiği gerekçesi ile oda başkanı Şaban Uçar'a başvurdu. Bunun üzerine Başkan Uçar'da kadına belgesinin yeniden verilmesi için yardımcı olacağını söyledi. Yapılan inceleme sonrası kadına kuaförlük belgesi verilirken kadın ise, odaya belirli bir miktarda bağış yapmak istediğini belirtti. Bu bağışı ilk olarak kabul etmeyerek geri çevirdi ancak araya başkalarının girmesi ile Başkan Uçar bu bağışın alınması için ikna edildi. Söz konu konuşmalar telefonda yapılırken kadın tarafından görüşmeler ses kaydına alınarak Kahramanmaraş'ta ki bazı berberlere Oda Başkanının rüşvet aldığı gibi lans edilerek servis yapıldı. Bu gelişmeler üzerine Başkan Uçar görevinden istifa etti. Başkan Uçar, bu iddiaların hemen ardından Kahramanmaraş Berberler ve Kuaförler Odası Başkanlığından istifa etti. Uçar yaşanan olayları ve ilerleyen süreçte neler yapacağını Manşet Gazetesi'ne anlattı.

ODAYA DESTEK OLMAK İSTİYORUZ DEDİ

İşte Uçar'ın açıklamaları şu şekilde; "İstanbul da yaşayan bir hanımefendi belgesini kaybetmiş, Kahramanmaraşlı bir kuaför aracılığı ile bize ulaştılar. Belgeyi tekrar alabilir miyiz, dediler. Biz de eğer kayıtlarınız varsa yapabiliriz dedik. Sizlere bu konuda destek olabiliriz diye cevap verdik. Kayıtlarını bulup çıraklık eğitim merkezine kayıtlarını verdik. İlerleyen süreçte kadının belgesi çıktı. Kadın bu olayın sonun da ben bunun altında kalmam dedi. Sizden böyle bir talebimiz yok diye cevap verdik. Zaten bu uygulama sonrasında böyle bir şey olmaz diye de yanıtladık. Odaya destek olmak istiyoruz dedi, odamın da buna ihtiyacı yok dedim. Sonra bize aracı olan kadınla o kadın kendi aralarında bir görüşme yapıyorlar. Bu görüşme neticesinde de, bizim Kahramanmaraş Berberler ve Kuaförler odası olarak sürdürdüğümüz uzak köylere gidip çocukları tıraş etme projesine destek olabileceklerini söylediler. Tamamen hayır amaçlı bir talepte bulundular.

BAŞKANLIK KOLTUĞUNDA OLMAMIZI HAZMEDEMİYORLAR

Daha sonrasında bizim bu başkanlık koltuğunda olmamızı hazmedemeyen arkadaşlar, bu kadınlarla irtibata geçerek bu yardım amacı ile verilmiş olan parayı rüşvet şeklinde yansıtacak, benim de dalgınlıklarımdan faydalanarak ses kayıtları almışlar. Bu hayır amaçlı yapılan yardımı rüşvet gibi algılattılar. Beni de bu konuda, sen o parayı harcayacak mısın, rüşvet olarak mı alıyorsun gibisinden sabote ederek ses kayıtlarımı aldılar. Durum yaşanan olaylar bundan ibarettir. Bunları yapanın kim olduğu bellidir. İsim vermeyeceğim ama şahısları biliyorum. Hukuki yoldan ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız. Mahkemeye isimleri vereceğiz. Ben odam yıpranmasın diye bu yaşanan olayı göğüsledim. Odamız yıpranmadan faaliyetlerine devam etsin diye istifa etme kararı aldım.

BİZ 13 BİN TANE GARİP ÇOCUKLARIMIZA HİZMET VERMİŞİZ

Ben odamı bırakmadım, kaçmadım, böyle bir namussuzluk yapmadım. Alınan herhangi bir para yok, sadece ses kayıtlarım var. Yasal süreçler sonrasında biz kendimizi akladıktan sonra biz geri görevimizin başına döneriz. Hiç bir şey olmasa bile 2 yıl sonra ki seçimlerde tekrar görevime geçerim. Biz sırf odada ki arkadaşlarımız rencide olmasın onların başı eğilmesin diye ben kendimi kurban seçtim. Ben göğüslemek istedim bu işi. O arkadaşlarımız görevine devam ediyor. Biz de inşallah Allah kısmet ederse en kısa sürede hizmetlerimize devam edeceğiz. Biz Kahramanmaraş'ta eksilerden aldığımız bir odayı nerelere getirdik, bunu halkımız biliyor. Biz 13 bin tane garip çocuklarımıza hizmet vermişiz. Gidip köy okullarında onların ihtiyaçlarını karşılamışız. Bu gibi çalışmalar bu insanların hazmedemedikleri olaylardır. Ben bu mana da gereken adli adımları atağım.

İZİNSİZ TELEFONLARIMI KAYDETTİLER

Yapılan bu bağışı rüşvet istiyormuşum gibi algılatıp izinsiz telefonlarımı kaydettiler. Bunu da bizim esnaflarımıza attılar. Konuşma içerisinde bizi bilinçli bir şekilde yönlendirip onu da saptırdılar. Beni esnafın gözünde küçültmeye çalıştılar. Ben de iyi niyetimden ve saflığımdan yararlandılar. Bunu yapanların başkanlıkta gözü var. İsimlerini mahkemeler de vereceğim. Bizim yaptığımız olayları hazmedemeyen, daha önce ki oda yönetimlerinde bulunan ve bizim yönetimimize karşı olan insanlardır. Olası bir başkanlık seçiminde ya bunlar karşımda duracaktır ya da bunların desteklediği biri. Şuan bizim 900 tane üyemiz var, 900 üyemizin karşısına çıktıklarında bu üyelerimiz bunlara gereken cevabı verecektir. Şuana kadar beni arayan destek veren, üzülen birçok arkadaşımız var. Biz de bu insanlara hizmet veren birisi olarak bu adamları boş çevirmeyeceğiz. Söz konusu olan bu para hiç alınmadı hiç bir şekilde bize verilmedi. Bu hanımefendiler de bu işin içindedir. Onların bu işin içinde olmasa böyle bir kumpasa gelmezdi. Bu kadınları kullanarak bana kumpas kurdular."

Editör: Mahmut Beyaz