Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un göreve gelmesi ile adeta ikinci değişimi yaşayan Kahramanmaraş, doğayı şehir merkezinin içinde koruyan ender şehirlerin başında geliyor. Yüzde 34’ü ormanlar ile kaplı, 300 rakımdan 3500 rakıma kadar çıkan yükseltisi ile gelenleri tüm ihtişamı ile karşılayan Kahramanmaraş, Erkoç’un şehir merkezlerine yaptığı devası bahçeler, parklar, dinlenme alanları ile de göz dolduruyor. 15 Temmuz Millet Bahçesi, Aliya İzzetbegoviç ile ortalama 1000 dönüm alanı Kahramanmaraş halkının hizmetine sunan Erkoç, şehrin göbeğinde yeşil alanları inşa ediyor. Mega ülkelerin Master şehirlerinde bile bulunmayan projelere imza atan Erkoç, “Herşey halk için” parolası ile çalışmalarına devam ediyor.

BAKAN’DA ÖVMÜŞTÜ

Hafta sonu Kahramanmaraş’a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun övgü ile söz ettiği hizmetlerden biri olan 15 Temmuz Millet Bahçesi şimdiden Türkiye’nin ender şehir parklarından biri olarak gündeme geldi. İçerisinde onlarca ağaç türünden binlercesi dikilen 15 Temmuz Millet Bahçesi yürüme mesafesinde vatandaşların şehir gürültüsünden uzak stres atabileceği bir mekan haline geldi. 2 etap şeklinde düşünülen ve birinci etabı tamamlanan 15 Temmuz Millet Bahçesinden sonra Aliya Izzetbegoviç rekreasyon alanında ikinci etabının yapımı ile toplan ortalama 1000 dönüm yeşilleniyor. Erkoç ve kurmaylarının büyük önem verdiği projelerin ikinci etapları tamamlandığında Kahramanmaraş’a kuşbakışı bakıldığında bu dev alan yeşil görünecek.

SAKİN ŞEHİR

Kahramanmaraş’ın depremsellik gerçeğinden yola çıkarak proje üreten Erkoç, yüksek katlı binaların yapımına sınırlama getirerek, şehrin siluetini ortaya çıkarıyor. Ayrıca sakin şehir uygulaması ile yapılan devasa yeşil alanlar vatandaşın rahat nefes almasını sağlıyor. Aliya Izzetbegoviç rekreasyon alanında spor alanları, yürüyüş alanları, oturma alanları, basket sahası, masa tenis, tenis kortu da yer alıyor.

ALANLARIN HEPSİ DOLUP TAŞIYOR

İnanç, doğa, kış, yayla Turizmlerinde lider olmak için çalışan, 300 rakımdan 3500 rakıma çıkan iklimi, mavisi ile Akdeniz yeşili ile Karadeniz’i andıran Kahramanmaraş’ta şehrin tam göbeğine yapılan alanlar ile vatandaş rahat nefes alıyor. Ramazan ayının gelmesi ile kendini bu alanlara atan vatandaşlar, sahura kadar hoş vakit geçiriyor. Yaptığı yeniliklerin yanı sıra binlerce dönüm yeşil alanı da yapmayı ihmal etmeyen Erkoç’a ise vatandaş dua ediyor. Her biri bir önceki projeden daha büyük olan alanların büyüklüğü ise toplam 2 bin dönümü kapsıyor.

ŞEHRİN DİĞER PARKLARI İSE ŞÖYLE

Ağcalı Vadisinde 215 dönümlük bir alanı kapsayan çalışmalar doğrultusunda Aliya İzzetbegoviç Parkı ilk etapta 40 bin metrekaresi yapılarak hizmete sunuldu. Arslanbey Mesire Alanı 115 bin metrekare alan üzerine kurulmuş ve Maraş Milli Mücadele kahramanlarından Arslan Bey (Toğuzata) ismi verilmiştir. Muhsin Yazıcıoğlu Mesire Alanı toplamda 300 dönümlük bir alan olan ve ilk etapta 110 bin metrekarelik bir alanı kapsayan çalışmalarla muhteşem bir mesire alanı kazandırıldı. Menzelet Mesire Alanı toplamda 150 dönümlük bir alan üzerine kurulan Menzelet Mesire Alanı iki etaptan oluşmakta olup, içerisinde spor sahaları bile mevcut. Prof. Dr. Aziz Sancar Parkı 50 bin metrekare ilk etabın ardından 2. Etapta da çalışmalar tamamlandı ve şehrimizin güney kısmına hizmet vermeye başladı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı ve yapımına devam ettiği park ve yeşil alanlar ile şu anda Kahramanmaraş’ta kişi başına yeşil alan miktarı 4,6 m2 olarak belirlendi.

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz