Türkiye genelinde olduğu gibi Kahramanmaraş teşkilatları içerisinde de bir yenilenme ve değişim süreci içerisine giren, bu kapsamda geçtiğimiz günlerde 8 ilçe başkanlığında bayrak değişimi yaparak süreci hızlandıran AK Parti’de İl Kadın Kolları Başkanlığı’nda da nöbet değişimi yapıldı. Buna göre 11 yıl Afşin İlçe Kadın Kolları Başkanlığı, 3 yılda İl Kadın Kolları Başkanlığı olmak üzere toplam 14 yıldan bu yana bir AK Parti sevdalısı olarak devraldığı görev çıtasını her zaman daha da yükselterek, partisinin bayrağını daha da yukarılara çıkartan Ayşe Kılıç, önümüzdeki günlerde düzenlenecek İl Kadın Kolları Kongresi’nde görevi Ayşe Cesur’a bırakacak.

Bu doğrultuda yapılan değişiklikle alakalı açıklamalarda bulunmak için İl Başkanlığı’nda teşkilat mensupları ile birlikte basın toplantısı düzenleyen AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, “Kadın Kollarımızda bir bayrak değişimi söz konusu olacak. Bugüne kadar Kadın Kolları Başkanlığımızı yaklaşık 3 yıldır başarıyla yürüten Ayşe Kılıç Hanımefendi, kadın kolları kongresinde görevi başka bir arkadaşımıza devredecek. Bugün bu basın toplantısını da bu değişimin bir başarısızlık, bir yenilenme gibi değerlendirilmesini istemediğim için gerçekleştirdim” dedi. Öte yandan gerçekleştirilen basın toplantısına katılan eski Başkan Ayşe Kılıç ile yeni Başkan Ayşe Cesur’da birer konuşma yaptı. Kılıç yaptığı konuşmada duygu dolu anlar yaşarken, bundan sonraki süreçte partisine hizmet etmeye devam edeceğini söyledi. Cesur ise konuşmasında, devraldığı bayrağı yukarılara çıkartmak adına ekibiyle birlikte çalışacağını kaydetti.

“14 YILLIK BİR HİKÂYEYİ BURADA SONLANDIRMAYACAĞIM”
İl Kadın Kolları eski Başkanı Ayşe Kılıç ise 14 yıllık görevini burada sonlandırmayacağını ve hala partisiyle beraber olduğunu ifade etti. Kılıç, “Ben 14 yıllık bir hikâyeyi burada sonlandırmayacağım.  Ben partimle beraberim. Afşin’de 11 yıl ilçe başkanlığı yaptıktan sonra aslında bir kuzeyin kızı olarak buraya geldim. Buraya geldikten sonra çalışmalarımızı hızlandırdık. Elbette ki farklı şeyler düşünülebilir ama bugün 3 yıl yükselen bir ivmeyle, daha da kurumsallaşan bir yapımımızla Türkiye’de kendimizi kadın kolları teşkilatı olarak ispatladık. Çünkü en son geçtiğimiz ay Türkiye 3’üncüsü olarak performans sisteminde yerimizi aldık. Bu kadar başarının ardından hiç kimsenin aklına “Başarısız mıydı?, Acaba götüremiyor muydu?” düşünceleri gelmesin. Çünkü biz ekip olarak eğer başarılı olmasaydık kendi içimizden biriyle devam kararı almazdık. Ben yola çıkarken, “Bir adımla yol bitmez ama bütün yolların başlangıcı tek bir adımdır” sözünü kendime şiar ettim. Bizde bu açıdan Türkiye yeni güzelliklere gebeyken biz bu adımları atan her insanın yanında yer aldık ve o sancıyı birlikte çektik. Bir çiçekle yaz gelmez ama bir çiçek baharın müjdecisidir dedik ve o yıllarda partimiz kurulduğu dönemde biz kadın kollarımızı çiçek olarak nitelendirdik. Biz bu çiçeği o kadar çoğalttık ki şu an 4 milyonu aşkın üyesiyle tüm Türkiye’de ve hatta dünyada en büyük siyasi parti haline geldik. Bu yüzden bu çiçekler çoğaldı ve ormanlara dönüştü” şeklinde konuştu.

“YÜKSELEN ÇITAYI DAHA DA YÜKSELTMEK İÇİN GAYRET EDECEĞİM”
Yeni İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur’da şöyle konuştu: “Gönlümüzde olan AK Partimize kuruluşundan beri sevdamız büyüktü. 2015 yılı başında Ayşe Kılıç başkanımın yönetim kuruluna katılmak suretiyle bu teşkilata mensup oldum. Bir yıl yönetim kurulu üyeliğinden sonra çevre, şehir, kültür birim başkanı olarak bugüne kadar görev yaptım. AK Parti, İl Kadın Kolları Başkanlığı görevi tarafıma tevdi edildi. Bu bir bayrak yarışıdır ve ben bayrağı devraldım. Yükselen çıtayı daha da yükseltmek için gayret edeceğim. Ekibimle birlikte çalışacağım. Bu süreçte İl Başkanımız Ahmet Özdemir Bey ve teşkilatının yanımızda yine Ayşe Kılıç Başkanımın da bilgi ve tecrübeleriyle yanımızda olacağına inancım tamdır. Önümüzdeki süreçte hep birlikte teşkilatın bütün birimleriyle çalışacağız.”

Haber: Emre AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz