Uzun yıllardır aynı bölgede esnaflık yapan Ahmet Demir, müşterilerinin talebi üzerine oluşturduğu salonu ile çocukların saç bakımlarını yaparken gönüllerini de kazanıyor. Demir kendisine ait olan berber salonun üst katını kadın ve çocuk müşterilerinin kullanması için tahsis ederken, salonda saç bakımlarını yapan çocuklarında güzel vakit geçirmeli için hummalı bir çalışma sonucunda salonu da oyun parkı haline getirdi.

"MÜŞTERİLERİMİZİN TALEPLERİ BİZİ BUNA YÖNLENDİRDİ"

Ahmet Demir, özellikle de kadın müşterilerinin kendilerini rahat hissedebilecekleri, çocukları tıraş olurken kendilerinin de rahatça vakit geçirebilecekleri bir yer olsun istedik dedi. Demir açıklamalarına şu şekilde devam etti; "Yaklaşık 35 yılı aşan süredir bu çarşı ve bu mesleğin içerisindeyim. Çok uzun yıllarımı verdim bu mesleğe. Zamanla bizlere saç bakımlarını yaptıran müşterilerimiz çocuklarını daha iyi koşullarda tıraş ettirebilecekleri bir ortam arayışında olduklarını söylediler. Bu konuda özellikle bayan müşterilerimizin yoğun talebi vardı. Malum çocuk tıraşını vatandaşımız sıradan erkek berberlerde ettirebiliyorlardı. Bu ortamlarda genelde bayanların kendilerini rahat hissedemeyeceği ortamlar olur. Bu durum bayanları çok rahatsız etmiş olmalılar ki bizlere bu yönde ki taleplerini sıkça ilettiler. Her şeyden öte özellikle de maddi kaygılardan öte duyarlı bir vatandaş olarak bu duruma bir çözüm arayışına girdik.

"GÜZEL VAKİT GEÇİREBİLECEKLERİ BİR YER OLSUN İSTEDİM"

Ben uzun yıllardır bu dükkanı işletiyorum ve üst katı da kullanmıyordum. Bu durumu tamamen öğrenince değerlendirdim ve üst katı bu talep doğrultusunda kullanabileceğimizi düşündüm. Üst katı böylece bayanlara ve çocuklara tesis etmeye karar verdik. Yoğun bir çaba içerisinde çocuklarımızın ve ebeveynlerinin kendilerini rahat hissedebileceği bir ortam hazırlamaya başladık. Hani sadece çocukların tıraş olabileceği yerden ziyade onların güzel vakit geçirebileceği bir yer de olsun istedim. Tabi yine aynı zaman da ebeveynlerinin de rahat hissedebilecekleri bir ortam olması içinde ufak da olsa bir balkon düzenledik çocukları tıraş olurken en azından vakit geçirebilecekleri bir yer oldu. Bu çalışmalarımızdan özellikle kadın müşterilerimiz çok memnun kaldı.

"ÇARŞININ YENİ HALİ BİZİ TEŞVİK ETTİ"

Bu işe girişmemizde çarşımızın restore edilmesinin de payı çok büyük. Yeni ve güzel bir çarşıya sahip olmak bizi bu konuda çok teşvik etti. Çarşı eski halinde olsaydı biz böyle bir çalışma yapsaydık dahi bu kadar yakışı kalmazdı. Çarşının restore edilişinin üzerinden yaklaşık iki yıl geçti. Aynı doğrultuda bizim bu hizmetimiz de iki yıldır dolu dizgin devam ediyor. Biz bu işe girişirken böyle bir eksiklik olduğunun farkındaydık ama bu kadar talep olacağını da beklemiyorduk. Bu talep karşısında hem şaşırdık hem de çok memnun oluyoruz. En çok da bayanlarımız ilgi gösterdi tabi onların tam da böyle bir mekan istiyor olması daha da ilgilerini çekti. Güzel yanlarından bir tanesi de yukarının erkeklerle bir bağının olmamasıdır. Üst kat tamamen aşağıdan bağımsız çok ayrı bir yer.

"BİR ÇOCUĞA SAĞ DÖN DERSENİZ O SOLA DÖNER"

Genelde hepimizin de bildiği gibi çocuklar tıraş olurken ağlar. Bizim burada ise çocuklar tıraşlarını olup buradan ayrılmamak için ağlıyorlar. Tamamen kendimizi müşterilerimizin memnuniyetine vermiş durumdayız, mesela tıraş sonrası çocuklar giderken ellerine küçük hediyeler veriyoruz. Bu gibi yaptığımız birçok şey onların yüzünü güldürüyor. Biraz da olaya mesleki bir pencereden bakarsak, çocuk tıraşı ile yetişkin tıraşı arasında çok fark vardır. Çocuk tıraşı sevgi ister. O samimiyetini, içinde ki o şefkati çocuğa yansıtamazsan ortam nasıl olursa olsun onu mutlu edemezsin. Aynı zamanda çocuk tıraşı çok da zahmetlidir. Büyük bir insana dur dersin ve o durur. Ama çocuğu bu şekilde durduramazsın. yetişkin bir bireye sağ dön dersin o sağa döner ama çocuk, sen sağ dön dediğinde sola döner. Çocuklara karşı yaklaşımımız beğeni topluyor bir şeyleri başarabiliyoruz ki ilgi bu şekilde. Kısa bir süre önce henüz 7 günlük bebeği tıraş ettik. Buna benzer şeyleri yaşamakta sevindirici. Şehrimiz de bir ilk olmak da ayrı bir gurur. Hizmetimizi hafta içi sabah 8 ile akşam 7 arasıyken cumartesi ise gece 12'ye kadar açığız.”

HABER: ALİHAN KÜRŞAT

Editör: Mahmut Beyaz