Elbistan ilçesinin en işlek caddelerinden biri olan Ahmet Karacabey Caddesindeki trafik ışıkları aylardır yanmıyor. Yanmayan trafik ışıkları hem çevredeki esnafı hem de yayaları adeta deliye çevirdi. Yayalar yolun karşısına geçemez oldu, trafik kazalarına davetiye çıkartıldı. Trafik ışığı yanmayınca yayaları göz ardı eden araçlar, caddenin tek hâkimi oldu. Aylardır yanmayan trafik ışıkları çevre esnafını da oldukça rahatsız etmiş durumda; çevredeki esnaf şikayetlerini şu şekilde dile getirdi: "Yaklaşık iki aydır trafik ışıkları yanmıyor, nedenini bilemiyoruz. Trafik sadece araçlara kaldı, yayaları dikkate alan yok.

TRAFİK IŞIKLARI KULLANILMAYACAKSA KALDIRILSIN!

Kaza olacak korkusuyla yüreğimiz elimizde bekliyoruz. Gerek yaşlılar, gerek aileler, gerekse çocuklar yolun karşısına geçemez oldu. Bu soruna bir an önce çözüm bulunmasını istiyoruz. Her an kaza olacak, bir araç bir yayaya çarpacak hissiyle günümüzü tamamlamak istemiyoruz. Araçlar çok hızlı geliyor, can havliyle insanlar kendisini yolun karşısına atıyor. Bu durum yeni kazalara yol açmadan önlem alınsın, trafik ışıkları kullanılmayacaksa kaldırılsın" diye konuştu. Trafiğin rahat akabilmesi için ışıkların yanmasını isteyen sürücüler, her gün kazalarla burun buruna geliyor”

YANMAYAN TRAFİK IŞIKLARI BİRİLERİNİN HAYATINI KARARTTIKTAN SONRAMI ÇÖZÜM BULACAK YETKİLİLER!

Yayaların da zor durumda kaldığını söyleyen sürücüler, "Şehrin en işlek kavşaklarında olan Ahmet Karacabey Caddesindeki ışıklar aylardır yanmıyor. Bazı sürücüler kavşaklara çok hızlı giriyor. Dolayısıyla bu hem sürücüler hem de yayalar için tehlikeli oluyor. Şehirde zaten doğru dürüst trafik ışıkları çalışmıyor bari trafiğin en yoğun olduğu yerlerde ışıklar yansın" şeklinde konuştular. Vatandaşlar, "İllaki birilerinin canı yanacak ya da birileri burada kötü bir kazayla hayatını kaybedecek de ondan sonra mı ışıklar yapılacak? Birilerinin hayatı kararacak da ondan sonra yapacaklar. Hiçbir yetkili de bunu görmüyor mu? Hemen hemen Elbistan’da bulunan herkesin günde en az bir defa kullandığı bir caddede böyle bir sorunun olması hiç normal olan bir durum değil" diye dert yandılar. 

Erdi İşbilir/Elbistan

Editör: Mahmut Beyaz