AK Parti tarafından 31 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendirmek ve yapılacak olan projelerle ilgili istişarelerde bulunmak üzere Ankara’nın Kızılcıhamam İlçesi’nde gerçekleştiren 28’inci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda Kahramanmaraş, ödüle layık görüldü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı’na yüzde 67,60 oranında destek vererek Büyükşehirler içerisinde 3’üncü olan Kahramanmaraş’a bu başarısından ötürü ödül verdi. Verilen bu ödülü ise Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör aldı. Kızılcahamam kampı sonrası konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, verilen bu ödülün en önemli pay sahibinin Kahramanmaraşlılar olduğuna vurgu yaptı. Toplantıda sorun ve talepleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilettiklerini anlatan Güngör, sorunlar hakkında geniş bir istişare yaptıklarını sözlerine ekledi.

“ÇOK MUTLUYUZ, GÜZEL BİR SONUÇ OLDU”
Aldıkları ödülden dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Başkan Güngör, “Cumartesi Pazar günü Kızılcahamam’da partimizin 28’inci İstişare Toplantısı vardı. Sayın cumhurbaşkanımız, parti teşkilatımız, belediye başkanlarımız, il başkanlarımız, meclis başkan vekillerimiz, il genel meclisi başkanlarımız, kadın ve gençlik kollarımız bir araya geldik. Toplantıda ağırlıklı olarak 31 Mart yerel seçimlerin değerlendirmesi yapıldı. Seçimle ilgili geleceğe dönük fikirler paylaşıldı. Oldukça verimli bir toplantı geçti. Kahramanmaraş’ımız Büyükşehirler içerisinde 3’üncü en yüksek oy alan şehir oldu. Bu bizim için çok büyük bir mutluluk. Bir başarı var ama bu başarının arkasında ekip var. Tabii en büyük başarı sayın cumhurbaşkanımızın liderliğinde partimizin çok büyük bir gayreti var. Cumhur İttifakı’nın çok büyük katkıları var. Ama en büyük başarı hemşerilerimizin başarısıdır. Ben burada Sayın Cumhurbaşkanımızdan başlamak üzere parti teşkilatımıza, cumhur ittifakının her iki ortağına çok teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü de hemşerilerime sunuyorum. Çünkü bu onların başarısı. Bizde onlar adına bu ödülü aldık. Çok mutluyuz, güzel bir sonuç oldu” şeklinde konuştu.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN TAVSİYE VE TALİMATLARINI ALDIK”
Kızılcahamam Kampında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tavsiye ve talimatlarını aldıklarını söyleyen Başkan Güngör, sözlerinin devamında şöyle konuştu: “Sadece başarılı olan illerle değil, büyükşehir belediye başkanlarımızla il başkanımıza, kadın kolları, gençlik kolları başkanlarımızla özel görüşme gerçekleşti. Özel görüşmede cumhurbaşkanımızın tavsiye ve talimatlarını aldık. Kendisine şehirlerimizle ilgili bilgileri arz ettik. Bizim taleplerimiz oldu ve kendilerine bunları aktardık. Akabinde de 15 büyükşehir belediye başkanımızla sayın cumhurbaşkanımızın başkanlığında yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcımız ve bakanlarımızla ortak bir toplantı yaptık. Buradaki temel konuda büyükşehirlerdeki sorunlar ve ihtiyaçlar, bakanlıklarla yapılacak işbirlikleri, yerel yönetimlerin öncelikleri oldu. Bu konularda geniş bir istişare yaptık. Biz sorunlarımızı ve taleplerimizi dile getirdik.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz