Valilik açıklamasında, temel hak ve özgürlüklerden olan, Anayasa ve yasalarla güvence altına alınan toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının özgür bir ortamda anayasa ve kanunlarla belirtilen esaslar çerçevesinde kullanılması gerektiği ifade edildi. Açıklamada, “Toplantı ve gösteri yürüyüşü, yer ve güzergah alanları 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanununun 6. Maddesi ve bu Kanunun Uygulanmasına Dair Yönetmeliğin 3. Maddesi uyarınca Valilik Makamının 05.02.2018 tarihli ve 2076 sayılı Oluru ile aşağıdaki şekilde belirlenmiştir” denildi.

2911 sayılı kanun gereğince hazırlanan toplantı ve gösteri yürüyüşü yer ve güzergahları şu şekilde;

1- HAFIZ ALİ EFENDİ MEYDANI (MÜFTÜLÜK MEYDANI)

Yürüyüş Güzergâhı: Zübeyde Hanım Bulvarı üzerinden, Şelale Park Kavşağı’ndan, Trabzon bulvarını takiben Hafız Ali Efendi Meydanına kadar.

2- TCDD GAR MEYDANI

Yürüyüş Güzergâhı: Gar Kavşağı ve Gar Caddesi üzerinden, TCDD Gar Meydanı önündeki toplanma alanına kadar.

3- ONİKİŞUBAT STADI KAVŞAĞI

Yürüyüş Güzergâhı: Kuddusi Baba Bulvarı üzerinden, Stat Kavşağı toplantı alanına kadar.

4- HANEFİ MAHÇİÇEK STADI YANI

Yürüyüş Güzergâhı: İlahiyat Caddesi üzerinden, 21047. Sokak üzerinde bulunan Hanefi Mahçiçek Stadı giriş kapısından girerek Stat yanı toplantı alanına kadar.

5- KILAVUZLU PARKI ARKASI

Yürüyüş Güzergâhı: Kılavuzlu Baraj Yolu üzerinden, Kılavuzlu Parkı ile Nehir arasında bulunan Kılavuzlu Parkı arkası toplantı alanına kadar.

6- KILAVUZLU PARKI ÖNÜ

Yürüyüş Güzergâhı: Kılavuzlu Baraj Yolu üzerinden, Kılavuzlu Parkının Şehir istikametine göre gelişte ikinci kapı önünden itibaren Kılavuzlu Parkı önü toplantı alanına kadar.

7- DOĞU KENT HALI SAHA ÖNÜ

Yürüyüş Güzergâhı: Vezir Hoca Bulvarı üzerinden, Doğu Kent Halı Saha önüne kadar.

(Haber Merkezi)

Editör: Mahmut Beyaz