Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası heyetini ağırladı. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, son 4 yıllık süreçte üreten kesimi yakından ilgilendiren çok sayıda çalışmayı hayata geçirdiklerini söyledi. Sanayideki dönüşümü sağlamak adına TEKNOSAB ve KOBİ OSB gibi önemli projelerde çalışmaların bütün hızıyla sürdüğünü belirten İlker Duran, “Odamızın liderliğinde her geçen gün büyüyen ve gelişen bir Bursa var. Kahramanmaraş da Türkiye ekonomisi için önemli kentlerin başında geliyor. Bir araya gelerek tecrübelerimizi paylaştık. BTSO olarak KMTSO’nun yapacağı çalışmalarda her türlü katkıyı vermeye hazırız” dedi.
  KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun, Bursa’nın Türkiye’nin sanayileşmesine öncülük eden şehirlerinin başında geldiğini söyledi. Kahramanmaraş’ın da son yıllarda sanayileşme anlamında önemli gayretleri bulunduğunu belirten Zabun, “Örnek aldığımız Bursa’yı ziyaret ettik. BTSO ile de bir araya gelerek iş birliği imkanlarımızı değerlendirdik. Çok verimli bir program oldu. Ev sahipliğinden ötürü BTSO’ya teşekkür ediyorum” dedi.
  KMTSO Meclis Başkanı M. Hanifi Öksüz de, Kahramanmaraş olarak sanayide ürün çeşitliliğini artırmak istediklerini belirtirken, Bursa’nın sanayi yapısının Kahramanmaraş için örnek teşkil ettiğini ifade etti. Teknoloji ve kalite açısından Bursa sanayisinin geldiği noktayı oldukça etkileyici bulduğunu kaydeden Öksüz, BTSO tarafından hayata geçirilen projelerin de Bursa’ya değer kattığını sözlerine ekledi.
  KMTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kadir Gülkesen ise Bursa’nın birçok alanda Türkiye ekonomisine yön verdiğini söyledi. BTSO’nun gerçekleştirdiği çalışmaların bu başarıda büyük payı olduğunu ifade eden Gülkesen, “Bursa’nın Ankara’nın dahi önünde gittiğini takip ediyoruz. Merkezi hükümetin çalışmalarında belirleyici olan şehirlerin başında Bursa geliyor” dedi.
 İHA
 

Editör: Mahmut Beyaz