Memur-Sen’e bağlı Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet- Sen) Kahramanmaraş Şubesi’nin 6. Olağan Kongresi geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilmişti. Diyanet-Sen Kahramanmaraş Şubesi’nin 14 yıl boyuncu başkanlığını yapan Ekrem Arslan’ın aday olmadığı 6. Olağan Kongre’de Şevket Bozdoğan ve Abdülaziz Yenice’nin listeleri yarışmıştı. 132 delegenin oy kullandığı seçimde oyların 67’sini alan Şevket Bozdoğan, Diyanet-Sen Kahramanmaraş Şubesi’nin yeni başkanı olmuştu. Bozdoğan, başkan olmasının ardından mazbatasını Onikişubat İlçe Seçim Kurulu’ndan aldı.

“DESTEK VEREN VERMEYEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Mazbata töreninde kongre sürecinde kendisine destek veren vermeyen bütün din görevlilerine teşekkür eden Bozdoğan, “Geçtiğimiz hafta sonu sendikamızın Kahramanmaraş Şubesi’nin 6. Olağan Kongresi’ni yoğun bir katılımla gerçekleştirmiştik. Yoğun bir seçim sürecinin ardından din görevlisi kardeşlerimizin de desteğiyle kongreden alnımızın akıyla çıkmayı başardık. Bize destek veren vermeyen bütün din görevlisi kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Hilfü'l-Fudûl hareketiyle başlayan, kuruluş aşamasında bir avuç insanla yola çıkan, cami odalarda temelleri atılan Diyanet-Sen’in kurucu Genel Başkanı Ahmet Yıldız hocama rahmetler diliyorum. Evet onlar gitti, dava devam ediyor. Bugün Türkiye’nin 81 ilinde bayrağını dalgalandıran, Edirne’den Kars’a kadar sendikamızı güçlendiren Genel Başkanımız Mehmet Bayraktutar’a ve ekibine de güzel çalışmalarından dolayı ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Diyanet-Sen, kendi değerlerine öncelik veren bir sendikadır. Öncelikle bizim mesleğimiz din gönüllülüğü ve biz bir şeye adım atarken dava bilinciyle adım atmak durumundayız. Bizim sendika anlayışımızda dava bilinciyle burada bulunuyoruz. Bugün sendikayı sadece siyasete ve bürokrasiye atlama gibi görenler olsa da işin temeline indiğimiz zaman bir avuç insanla zor şartlarda yola çıkan insanların bugün bu sendikalarda hakkı vardır” dedi.

“YIKICI DEĞİL, YAPICI OLACAĞIZ”

Diyanet-Sen Kahramanmaraş Şubesi oarak yıkıcı değil yapıcı bir politika izleyeceklerini anlatan Bozdoğan, “Haksızlığa uğrayan herkesin hakkını savunup, mazlumlara sahip çıkmak zaten bizim İslami ve insani görevlerimizdir. Kim olursa olsun mazlumun yanında olmak, sloganlaşmış prensiplerimizdendir. Sendika yöneticilerinin hak ve hukuka uygun bir şekilde dava şuuruyla hareket etmesi önemlidir. Üyelerimize karşı bir haksızlık yapıldığı zaman, haksızlık kimden ve nereden gelirse gelsin asla ona yanağımızı dönmeyeceğiz. Bu duruşumuzu asla bozmadan devam ettireceğiz. Sendika da yıkıcı değil, yapıcı olacağız. Diyanet-Sen’in çatışmacı bir sendikal anlayışının ötesinde uzlaşmacı, birleştirici ve yapıcı bir sendika kimliği vardır. Bu kimliği de muhafaza edeceğiz. Diyanet-Sen olarak bizler sevgi toplumundan yanayız. Bunun için varız ve sevgiyi birbirimize yaklaştırmak amacıyla kullanmak mecburiyetindeyiz. Yani birbirimizi sevmek mecburiyetindeyiz” ifadelerini kullandı” ifadelerini kullandı.

Şevket Bozdoğan’a mazbata töreninde yönetim kurulu üyeleri ve din görevlileri de eşlik etti.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz