Türkçe Kardeşliği” projesi Kahramanmaraş’ta konuk edilen Bosnalı öğrenciler, Başkonuş yaylasına hayran kaldı. Beyaza bürünen Başkonuş’ta harika bir gün geçiren Bosnalı gençler, geleneksel çocuk oyunlarımızı oynayarak unutamayacakları bir gün geçirdi.

Onikişubat Belediyesi, Bilsek ve MADO’nun organize ettiği “Türkçe Kardeşliği” projesi kapsamında Kahramanmaraş’a gelen Bosnalı öğrenciler, hafta sonunu Başkonuş yaylasında geçirdi.
Başkonuş’un tabiat güzellikleri içerisinde muhteşem bir gün geçiren öğrenciler, beyaz örtü üzerinde geleneksel çocuk oyunlarımızı oynadı. Türk kardeşleriyle birlikte çuval yarışı, halat çekme, mendil kapmaca ve yakan top oynayan Bosnalı gençler, keyif dolu dakikalar yaşadı.
Bilsek Onursal Başkanı Mehmet Köşk, dernek olarak en önemli projelerinden birini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Köşk, “Projemizin adı Türkçe kardeşliği. Bu gençlerimiz Bosna’da Türkçe öğrendiler. Biz de onların öğrendiklerini burada pratiğe dökmek, bunun yanında bir takım etkinliklerle Türk ve Bosna arasında bir gönül bağını, kardeşliği tesis etmeye çalışıyoruz. İnşallah bu projemizin arkası da gelecek” diye konuştu.
Proje Koordinatörü Abdulgaffar Polat ise, projenin Türk ve Bosna insanını bir araya getirmeyi amaçladığını söyledi. Bosnalı öğrencilerin 10 gün boyunca Türk kültürünü yakından tanıdığını kaydeden Polat, şu ifadeleri kullandı:
Bu proje 10 gündür devam ediyor. İlk geldiklerinde çok az Türkçe konuşuyorlardı, bugün çok ciddi anlamda anlaşılır hale geldik. Burada drama, tiyatro ve sinema etkinlikleri ile Türkçeyi öğrenmeye çalıştılar. Akşamları evlere misafir olup, Türk misafirperverliğini yakından gördüler. İnşallah bu tür projelerimizi devam ettirmek istiyoruz. Çünkü Bosnalının gözünde Türkler çok önemli. Çünkü onlar “Biz Osmanlının iki toplumuyuz” diye düşünüyorlar. Onlarda bu kardeşliği devam ettirme düşüncesindeler. Daha önce de misafirlerimiz oldu ama bunlar asırlardır birlikte yaşadığımız insanlar gibiydi. Gerçekten çok mutlu olduk.”
Başkonuş İşletmecisi Hukukçu-İnşaat Mühendisi Serdar Erdoğan Yılmaz’da, bu tür etkinliklerin Kahramanmaraş’ın tanıtımı için büyük önem taşıdığını söyledi. Erdoğanyılmaz, “Biz hep ‘tanıtım tanıtım’ diyoruz. Bu gün de Kahramanmaraş’ın tanıtımına güzel bir örnek gördük. Bugün de Onikişubat Belediyesi, Bilsek ve Mado’nun katkılarıyla Bosna Hersekli öğrencileri Kahramanmaraş’a getirildi. Onları misafir ettiler. Gençlerimiz hem yaşayarak hem eğlenerek keyif dolu saatler yaşadılar. Hele hele Başkonuş onlar için bir renk oldu. İnşallah Bosnalı öğrencileri mutlu etmişizdir. Bu gezinin kentimizin tanıtımı için de örnek olmasını diliyorum. Emeği geçenleri tekrar tekrar kutluyorum” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz