Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nce 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen çeşitli etkinlikler kapsamında Kapalı Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirilen yarışmalara Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay ve Adana’dan olmak üzere 100’ün üzerinde sporcu katıldı.

12 Şubat Stadyumu yanındaki Kapalı Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirilen programda il dışından gelen misafirler Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelliler Mehter Takımı tarafından davul-zurna eşliğinde karşılandı.

Açılış seremonisinin ardından açılış konuşmalarında kürsüye ilk olarak gelen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı oldu.

Ali İhsan Kabakcı yaptığı konuşmada, sporun ve sporcunun gelişimi adına her türlü hizmeti sunmaya çalıştıklarını engelliler ve yüzme dalında da imkanlar dahilinde engelli vatandaşlara yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi.

Daha sonra kürsüye Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya geldi.

Genel Sekreter Çetinkaya, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un selamlarını ileterek başladığını konuşmasında 2014 yılında Kahramanmaraş Büyükşehir olmasının ardından hemen Engelliler Şube Müdürlüğü’nün kurulduğunu ve o günden beri de engelsiz bir Kahramanmaraş için gayret ettiklerini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından şehir dışından gelen misafirlere çiçekler takdim edilirken, şehir dışından gelen misafirler ise engellilere yaptıkları hizmet ve desteklerinden dolayı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı ve Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam’a plaket takdim ederek teşekkür ettiler.

Açılış konuşmalarının ve plaket töreninin ardından yarışlar başladı ve yüzme yarışmalarına katılan bütün sporculara birer madalya ve katılım belgeleri takdim edildi.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz