Geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından büyük bir gayretle yaptırılan ve hem Kahramanmaraşlıların hem de bölge halkının hizmetine açılan Yedikuyular Kayak Merkezi, oldukça dolu bir Pazar gününe ev sahipliği yaptı. Kahramanmaraş’ın yanı sıra başta Gaziantep, Osmaniye, Hatay gibi illerden gelen vatandaşları son model tesislerde ağırlayan Yedikuyular Kayak Merkezi, Kahramanmaraş’a kış turizmi açısından adeta cenneti yaşattı. Her hafta sonunu olduğu gibi yine bu hafta sonunu da fırsat bilen vatandaşlar, telesiyejin, karın, güneşli havanın ve karda sucuk ekmek yemenin keyfini doyasıya yaşadı. Bir yandan vatandaşlar kaymanın tadını çıkartırken diğer yandan da Ankara’dan özel olarak gelen Jandarma Arama Kurtarma Ekipleri, vatandaşların güvenliği için kayak merkezi etrafında nöbet tuttu. Oldukça güzel ve renkli görüntülerin yaşandığı Yedikuyular Kayak Merkezi’nde esnafından vatandaşına herkesin yüzünü güldü.

Manşet Gazetesi olarak kayak merkezinde vatandaşlarla yaptığımız röportajlarda kayak merkezinin kendileri için çok önemli olduğuna vurgu yapan vatandaşlar emeği geçen herkese teşekkür etti.

İşte Yedikuyular Kayak Merkezi’nde vatandaşlarla yaptığımız röportajın ayrıntıları…

“HAFTANIN STRESİNİ YEDİKUYULAR’DA ATTIK”

Fatih Gökçe
Öncelikle bu imkânı bize sunan Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ediyoruz. Yedikuyular Kayak Merkezi gerçekten çok güzel ve özel bir hizmet. Vatandaş olarak daha doğrusu bir Kahramanmaraşlı olarak kayak merkezinin şehrimizde olması mutluluk verici. Bunun yanı sıra bugün hava da çok güzel. Yaklaşık 3-4 hafta önce geldiğimizde tipi vardı ve hiçbir şey anlayamamıştık ama bugün şansımıza da hava kar güneş çok güzel oldu. Çocuklarımızla sabahtan beri kayıyoruz ve eğleniyoruz. Haftanın bir stresi vardı üzerimizde bizde Pazar gününü de fırsat bilerek kayak merkezine geldik. Yedikuyular’ı güzel kılan bir başka olay ise vatandaşların buraya çok büyük bir rağbet göstermesi. Burada bir Erciyes ve Uludağ gibi ortam var.

BURADA OLDUĞUMUZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ”

Yakup Narlı
Ben ailemle birlikte Gaziantep’ten geldim. Bugünde hafta sonu bunu da fırsat bildik ve en yakınımızda olan Yedikuyular Kayak Merkezi’ne geldik. Gerçekten burada harika vakit geçiyoruz. Bir Erciyes yâda Uludağ’a gitmektense bölgemizde ve hemen yanı başımızda Kahramanmaraş’ımızda olan Yedikuyular Kayak Merkezi’ne geldik. Burada harika bir atmosfer var. Burada hem telesiyeje biniyoruz hem kayıyoruz hem gönlümüzce karın içerisinde sucuk ekmek keyfi yapıyoruz. Kısacası burada olduğumuz için çok mutluyuz.

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

İsmail Toğun
Biz ailemizle birlikte Gaziantep’ten geliyoruz. Yedikuyular Kayak Merkezi gerçekten çok güzel bir tesis olmuş. Emeği geçen başta Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne ve diğer herkese çok teşekkür ediyoruz. Biz Gaziantepliler olarak daha önce hiç kayak merkezine gitmemiştik. Ama kayak merkezinin Kahramanmaraş’a yapılmasından sonra buraya geldik. Burada istediğimiz gibi karın güneşin kayağın ve telesiyejin tadını çıkarabiliyoruz. Burayı yapanlar çok güzel düşünmüşler. Biz her hafta olmasa da ara ara geliyoruz. Yalnız pist sayısı biraz az. Pist sayısının arttırılması daha güzel olur.

“SOSYAL FAALİYET İÇİN GÜZEL BİR MEKÂN”

Hakan Kızılay
Yedikuyular Kayak Merkezi’nin gerçekten Kahramanmaraş’ımıza hayırlı uğurlu olmasını istiyorum. Sosyal faaliyet için güzel bir mekân. Tabii pistimiz biraz kısa ama olsun yine de en azından kayabileceğimiz bir pistimiz var. İnsanlar buraya sadece kayabilmek ve karın tadını çıkarabilmek adına çevre illerden geliyorlar. Bu kayak merkezi biz Kahramanmaraşlılar için oldukça güzel bir şans. Mesela biz kayak merkezine gelirken plakaların yüzde 60-70’i hep yabancı plaka. Bu kentimiz için daha önemlisi kent ekonomimiz için güzel bir gelişme.

KAHRAMANMARAŞ İÇİN BİR ŞANS”

Betül Güzel
Öncelikle bugün hava çok güzel. Gerçekten ortam harika. Yedikuyular Kayak Merkezi’ni Kahramanmaraş için çok güzel bir etkinlik olarak görüyorum. Yani birçok ilden de buraya geliyorlar. Aslına bakarsanız bu Kahramanmaraş için bir şans. Yedikuyular Kayak Merkezi’ni vatandaşların hizmetine açanlara çok çok teşekkür ediyorum.

“SIK SIK KAYAK MERKEZİ İÇİN KAHRAMANMARAŞ’IMIZA GELECEĞİZ”

Nuri Demirsoy
Burası çok güzel bir yer. Buranın bu kadar gelişmiş olacağını hiç tahmin etmiyordum. Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederiz, gerçekten ellerine sağlık. Biz eşim gelinim ve oğlumla Gaziantep’ten geliyoruz. 4 kişilik bir aile olarak karın güneşin ve kayağın tadını çıkarıyoruz. Kar motoruna bindik. Telesiyeje bindik. Sucuk ekmek yedik. Daha önce ben hiç kayak merkezine gitmemiştim, bu ilk oldu ama bundan sonra sık sık kayak merkezi için Kahramanmaraş’ımıza geleceğiz.

“BURADA OLMAKTAN ÖTÜRÜ ÇOK MUTLUYUZ”

Gülnur Demirsoy
Biz burada olmaktan ötürü çok mutluyuz. Bu bölgede böyle bir kayak merkezinin olması çok güzel bir durum. Biz Gaziantep’ten buraya bir saatte geldik ve her türlü imkânlardan faydalandık. Burası daha da geliştirilebilir ve özelleştirilebilir.

“BÖLGEMİZDE BİR KAYAK MERKEZİNİN EKSİLİĞİ VARDI”

Deniz Topalkara
Ben Hatay/İskenderun’dan geliyorum. Buraya geldiğim için de çok mutluyum. Çünkü bölgemizde bir kayak merkezinin eksiliği vardı. Şu anda her hafta sonu gelinebilecek yâda günübirlik gelinebilecek bir kayak merkezimiz oldu. Bu yüzden buranın daha da gelişmesini isteriz. Bugün ayrıca hava da çok güzeldi. Güzel bir şekilde kaydık.

Haber: Emre AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz