Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi işbirliğinde “Anadolu Kadın Başlıkları” sergi Kültür parkta gerçekleştirildi. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Teknik Bilimiler Meslek Yüksek Okulu El Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Nazik Ağyar Leblebici ve öğrencilerinin Anadolu’da yaşayan kadınların başlarına taktığı fesler ve süslemeleri tanıttı.

Sergiye gelerek bir açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç: “8 Mart dünya kadınlar günü dolayısıyla Kahramanmaraş’ta çok önemli bir sergi açıldı. Bu sergi kültür anlamında da çok önemli. Türk kadınının tarihteki statüsünün belirlenmesi açısından da çok önemli” dedi.

Erkoç konuşmasında şunları kaydetti: “ Bizim medeniyetimiz ne kadar güçlü bir medeniyet olduğunu simgelemesi açısından da bu sergiye çok önemsiyoruz. Bizim kültürümüzün önemli bir parçası olan kadınımızın da yaşamının bir parçası olan tarihten bu yana çok önemli bir kültür hazinemizin kadın başlıklarını gün yüzüne çıkartılar ve bunları burada sergilediler. Buda bizim medeniyetimizin kültürel anlamda ne kadar zengin ve güçlü olduğunun da bir parçası. Gerçekten çok güzel eserler. Bunlar tarihte de yapılırken çok emek sarf edilen, el emeği göz nuruyla yapılan çokta detayları olan eserler. Bu da bizim tarihte kadınımıza ne kadar büyük önem verdiğimizi önemli simgelerinden bir tanesi. Kendilerini ve öğrencilerini tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Bu çalışmayı da kitaplaştırmalarını ve tarihe bir kayıt olarak düşmelerini tavsiye ediyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.8 Mart Dünya kadınlar gününü tebrik ediyorum”

Haber: Tuğçe Kayar

Editör: Mahmut Beyaz