Büyükşehir Belediyesinin geleneksel hale getirdiği “İftar Buluşmaları” Onikişubat ilçesi Şehit Yusuf Çavuş İlkokulunda gerçekleştirildi. Yaklaşık 3 bin kişinin mahalle iftarı yaptığı program öncesi bir açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 24 Haziranda Kahramanmaraş’ı temsil edecek adayların açıklanmasını, Kahramanmaraş’ta yapılan hizmetleri ve ramazan ayanını manası önemi hakkında önemli notlar paylaştı

ÇOK MUTLU BİR AN

“Bizim içinde çok mutlu bir an” diyen Erkoç şöyle konuştu: “Bu mübarek günlerde halkımız ile bir araya gelmek, çok mutluluk verici bir olay. Ramazan ruhuna uygun bir şekilde bugünleri idrak etme gayreti içerisindeyiz. Büyükşehir Belediyesi olarak hem şehir merkezinde günlük 6-7 bin kişiye iftar, hem de mahalle iftarlarında binlerce insanla iftarımızı açıyoruz. Bu da, bize çok büyük motivasyon vermekte. Halkımız da büyük teveccüh göstermekteler. Bizler le oruçlarını açma adına bizleri şereflendirmekteler. Onları minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Mübarek günlerde onların dualarının kabul olmasını temenni ediyorum. Halkımızla beraber olmak onlarla iç içe olmak bir siyasetçi olarak çok büyük bir mutluluk ve zevk”

SÖZ VERDİK

4 yıl önce göreve gelirken verdiği sözlerin hepsini teker teker yerine getirdiğini bazı projelerin ise en kısa sürede yapılacağını belirten Erkoç: “Milletimize söz verdik, verdiğimiz sözlerin hepsini bir bir yerine getiriyoruz. Şehir parkları demiştik. Bugün gerçek manada Türkiye örnek olacak şekilde, şehrin merkezinde adeta saklı bahçe, şehrin stersinden, şehrin gürültüsünden insanları uzaklaştırabilen, insanların içinde yürüyünce kaybolacağı bir alan oluşturuyoruz. 15 Temmuz Millet bahçesi şehir merkezinde birinci etabı olan 180 dönüm alanı bitti. Ağaçlarımız da büyüdüler. Şu anda çok mutlu bir ortam. Aliya Izzetbegoviç parkı da yine aynı şekilde. Menzelet barajının kenarına yaptığımız alan yine aynı şekilde. Yine şehrimizin güneyine Aksu mahallesine yaptığımız parkta aynı şekilde. Türkoğlu’na yapıyoruz. Elbistan’da aynı şekilde yapılar devam ediyor. Bunlar şehir parkları, 5-10 dönüm parklar değil en azı 100 dönüm alan üzerine yapılan parklar. Elbistan 100 dönüme yakın, Türkoğlu 100 dönüm, şehir merkezindeki Aliya Izzetbegoviç tamamlandığında 215 dönüm, 15 Temmuz millet bahçesi 310 dönüm olacak, Aziz Sancar parkı 110 dönüm. Huzurlu ve mutlu hayatlar için, mutlu aileler için insanların çocuklarını alabileceği, stres atabileceği ve mübarek günlerde de serin bir ortamda iftarlarını açabileceği bir ortam oluşturduk. Bundan dolayı çok mutluyuz. Halkımızın bu parklara olan teveccühünü görünce bizde ziyadesi ile memnun oluyoruz” dedi

200 BİN KİŞEYE ULAŞACAĞIZ

Büyükşehir Belediyesinin 1 ay boyunca toplam 200 bin kişiye iftar programları kapsamında ulaşacağını belirten Erkoç konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şu anki ilçelerde yaptığımız iftar programları ile birlikte 200 bin kişiye iftar vermiş olacağız. Şu anda bile hedefimizi yaklaşmış durumdayız. Çünkü çok yoğun katılımlar olunca bizim koyduğumuz hedefleri yeniden yeniliyoruz. 100 binlere buluşacağız bu ortamda. Büyükşehir Belediyesi olarak hem manevi programlara insanlarımızın bu ayı idrak etmesi için çok programlar camilerimizde belediye olarak yapmaktayız. Huzurlu ve mutlu bir ramazan geçirmelerini ve bayrama huzurlu erişmelerini diliyoruz. Belediye Başkanları Şehrül Eminleri olarak. Kahramanmaraş’ın güzel insanlarının nice ramazanlara çıkmalarını sevdikleri ile huzur, mutluluk, sağlık ve sıhhat diliyoruz. Ülkemize huzur diliyoruz, gönül coğrafyamıza huzur diliyoruz. Suriye’de, Filistin’de, Irak’ta, Afrika’da, Afganistan’da bir çok mazlum Müslümanlar var. Onların da mutluluğa germesi için Allah’a dua ediyoruz. Mazlumların yanında olalım

EN BÜYÜK DİLEĞİM ŞU

En büyük dileğim vatandaşlarımızdan beklentim şu. Bu mübarek günlerde, belediye olarak Kahramanmaraş’ta ki fakir fukaraya, hastaya, yaşlıya ulaşmaya çalışıyoruz, gayret ediyoruz. Bir noktaya kadar. Benim Kahramanmaraş’ın güzel insanlarından en büyük temennim ve beklentim biraz daha yardıma gayret edelim. Zaten yapıyorlar ama biraz daha gayret edelim. Hastaları ziyaret edelim, yaşlıları ziyaret gidelim, garibanları sevindirelim. Yetimlerin başını okşayıp onları sevindirelim. Dayanışma içinde olalım. Küskünleri barıştıralım. Mahallerde sokaklarda olur ya; birbiri arasında küs olan iki komşumuzu bu mübarek gün hatırına barıştıralım. Huzuru hep beraber tesis edelim. Hem şehrimizde hem ülkemizde.

LİSTELER HAYIRLI OLSUN

Kahramanmaraş’ımız Türkiye’miz için Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hep beraber çalışıyoruz. Huzurlu şehirler inşa etme gayretindeyiz, 15-16 yıldan bu yana. Büyük bir mutluluk içerisinde çalışıyoruz. Milletvekili listelerimiz açıklandı. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah 24 Haziran’dan sonra Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletvekillerimizle, Büyükşehir Belediyemizle, teşkilatlarımızla omuz omuza vererek teşkilatlarımızı Türkiye’mizi daha güzel günlere çıkarma gayreti içerisinde olacağız. Gerçekten çok güçlü bir şekilde bu listemiz ile seçimlere giriyoruz. Kahramanmaraş halkımızdan da bu süreçte yoğun destek bekliyoruz”

ÇOK GÜZEL COŞKU VAR

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ise şunları söyledi: “Büyükşehir Belediyemizin düzenlemiş olduğu iftar programına katıldık. Değerli ilçe başkanı kardeşimle beraber. Ramazan paylaşma, kardeşlik ayı. Bugünde tüm hemşerilerimizle iç içe çok güzel bir coşku var, çocuklarla birlikte. Mutluluk verici bir şey. İnşallah hep beraber bu kardeşlerimizle beraber bayramı karşılayacağız Allah’ın izniyle. Ben tekrardan emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Yapılan hizmet çok önemli. Amaç burada bir olmak beraber olmak. Buğun orman dairesi civarı dediğimiz aslında sümbüllü, malik ejder, Mevlana herkes burada. Beraber olduk, güzel oldu. Dostları gördük kucaklaştık. Allah oruçlarımızı kabul etsin. Dualarımızı kabul etsin inşallah”

EKMEĞİMİZİ PAYLAŞACAĞIZ

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçicek’te şunları dile getirdi: “Bugün Ramazanı Şerif’in 5. günü. Büyükşehir belediyemizin düzenlemiş olduğu iftar programına geldik. Buradaki insanlarımızla bugün inşallah ekmeğimizi soframızı paylaşacağız. Bu güzel insanlarla beraber olmak böyle güzel musiki eşliğinde son derece mutlu edici bir durum. Ben

RAMAZAN AYININ MANEVİ İKLİMİ

AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel’de şöyle konuştu: “Büyükşehir Belediyemizin geleneksel ramazan programları bugün Onikişubat ilçemizdeydi. Soğulsunlar il başkanımız, büyükşehir belediye başkanımız, bizim teşkilatlarımız hep beraber bölgedeki vatandaşlarımızla beraber olduk. Gerçekten çok güzel. Ramazan ayının manevi iklimine de uygun bir iftar programı gerçekleştirmiş olduk. Büyükşehir belediye başkanına ve onun öncülüğünde bütün ekibine bu güzel iftar programı için teşekkür ediyoruz. Yine ilçemizde il başkanımızı ağıladık. Katılımları için teşekkür ediyorum. Ramazan ayı hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bütün arkadaşlarımıza bütün kardeşlerime ramazanını bir defa daha kutluyor tebrik ediyorum. Herkese mutluluklar sağlık diliyorum”

VATANDAŞLARDA ŞUNLARI SÖYLEDİ

Mehmet Ali Kale: “Ortam çok güzel. Allah razı olsun. Çocuklar yanımızda. Seviniyorlar. Belediyemizden, milletimizden Allah razı olsun. Bütün Müslüman ülkelerine ne diyebilirim Allah razı olsun”

İsimsiz Büyükşehir Belediye Başkanımıza böyle bir şey hazırladığı için çok teşekkür ederiz. Allah razı olsun. Herkesi böyle bir yere beklerim. Bir halk olarak tekrardan Allah razı olsun.

Mustafa Demir: “Buradan bütün İslam âlemine seslenerek Filistin için mücadele verelim. Filistin İslam’ındır unutmayalım. Türk İslam âlemine Türkiye’nin destek verdiği kadar onlarında destek vermesi istiyorum. Türk İslam âleminin ramazanı mübarek olsun diyorum ayrıca Büyükşehir Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum böyle bir organizasyon yaptığı için. Çok teşekkür ediyorum”

Mahalle Muhtarı Murat Yeninar : “Öncelikle Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’a bu güzel anlamlı güzel mübarek günde bizleri buraya lütfedip çağırdığı için teşekkür ediyorum. Bizde bu ramazanda iftar vaktinde Filistin’deki kardeşlerimizi unutmayarak onlarla dualarımız. Allah yar ve yardımcıları olsun.”

Haber: Mustafa Kılınç- Tuğçe Kayar

Editör: Mahmut Beyaz