Türkiye Büyük Millet Meclisi İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilli Celalettin Güvenç, Kurban Bayramı dolayısıyla bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. Bayramın ikinci gününde ilk olarak Kahramanmaraş valiliği ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde düzenlenen halk bayramlaşmasına katıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın da katıldığı bayramlaşma programında kent halkı ile bayramlaşan Güvenç, burudan Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odasının bayramlaşma programına katıldı. Güvenç’in bir sonraki adresi ise her bayram olduğu gibi Çağlayancerit oldu. İlçe bayramlaşma programına Çağlayancerit’te başlayan Güvenç, ilk olarak partisinin ilçe başkanlığında kendisini bekleyen vatandaşlarla buluştu. Vatandaşların bayramını kutlayan Güvenç, sorun ve talepleri de dinlerken ziyaretlerine hız kesmeden devam etti. Çağlayancerit’in Helete mahallesine gelen Güvenç, burada da mahalle halkı ile hasbihal ederek bayramlarını kutladı. Çağlayancerit ziyaretinin ardından doğup büyüdüğü Pazarcık’a gelen Güvenç, Pazarcık Belediyesi tarafından organize edilen bayramlaşma programına katıldı. İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği bayramlaşma programında açıklamalarda bulunan Güvenç, bayramların birlik ve beraberliği pekiştirdiğine dikkat çekerek önemli mesajlar verdi.


“BİZ BU İŞİ LAF OLSUN DİYE YAPMIYORUZ”

Konuşmalarında şu sözlere yer veren Başkan Güvenç, “Allah kesilen kurbanları kabul, birlik ve beraberliğimizi daim etsin diyerek bir kez daha tüm Kahramanmaraşlı hemşerilerimin ve İslam âleminin kurban bayramını kutluyorum. Bu topraklarda ebediyen barış ve kardeşlik içerisinde yaşamayı, içinde bulunduğumuz nimet kadrini kıymetini anlamayı başta gençlerimiz olmak üzere hepimize yüce Allah bizlere nasip etsin. Yeryüzünde şuan da ağız tadıyla bayram yapamayan dilinden, dininden, inancından dolayı baskı altında olan yüzlerce binlerce toplum var. Hamdolsun ki bizler şanlı ecdadımızın bizlere bıraktığı bu topraklarda özgürlük içerisinde bayramı yaşıyoruz. Topraklarımızı bize canları ve kanları pahasına armağan eden şahitlerimizi bu vesile ile bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Bayram şehrimizde anlamına uygun olarak kutlanıyor. Kurbanlar kesiliyor, ailelerle bayramlaşılıyor.

Bizler de önceki gün valiliğimi ve Büyükşehir Belediyemiz tarafından düzenlenen bayramlaşma merasiminde bir araya geldik. Ardından Mali Müşavirler odasında bayramlaşma gerçekleştirdik. Sonra Çağlayancerit ilçemizde ve Helete’de hemşerilerimizle buluştuk. Son olarak Pazarcık ilçemizde düzenlenen bayramlaşma programına katıldık. Pazarcık ilçemizde de, Çağlayancerit ve Helete’de de bayram coşkusu ve samimiyeti çok güzel bir şekilde yaşandı. Biz, sevgiye muhabbete ve kardeşliğe inanıyoruz. Bu işi laf olsun diye yapmıyoruz. İnsanlarla birlik olup bir şeyler paylaşabilme adına yapıyoruz. Onların dertleriyle dertlenebilme, mutluluğu ile mutlu olma adına yapıyoruz. Bu bayram da yine bu duyguları en üst seviyede yaşadık. İlgi gösteren, bayramlaşma merasimlerimize katılıp bizlerle aynı duyguları paylaşan tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum.  Keyifli bir bayram geçiriyoruz. Bu vesile ile bir kez daha Kahraman şehrimin güzel ve mazlum insanlarını işçisini, köylüsünü, esnafını, sanayicisini kucak dolu selamlarımla selamlıyor ve sevgilerimi iletiyorum. Herkesin bayramını kutluyor, bayramlarının bayram olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

“BERABERLİĞİMİZİN DAİM OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM”

Milletvekili Güvenç’in hemen ardından söz alan Pazarcık İlçe Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, “Türkiye Büyük Millet Meclisi İçişleri Komisyonu Başkanımız, medarı iftiharımız Sayın Celalettin Güvenç başkanımıza her yerde ve her zeminde Pazarcıklı hemşerilerimize vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ediyorum. Sayın Başkanımız bu bayram gününde Belediyemize geldi halkımızla ve hemşerilerimizle bayramlaştı. Birlik ve beraberlik içerisinde daha nice güzel bayramlara diyor tüm hemşerilerimize en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Bir kez daha tüm İslam âleminin Kurban Bayramını kutluyor, yüce Allah’tan beraberliğimizin daim olmasını temenni ediyorum” dedi.

“HALKIMIZ BUGÜN DE BİZLERİ YALNIZ BIRAKMADI”

Konuşmalarına, Kurban Bayramı dolayısıyla ilçe halkını ve partisinin teşkilat mensuplarını yalnız bırakmayan TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç’e  teşekkür ederek başlayan AK Parti Pazarcık İlçe Başkanı Harun Eskigün, “Öncelikle bu mübarek günde bizleri yalnız bırakmayarak ilçemize gelen TBMM İçişleri Komisyonu Başkanımız ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilimiz Celalettin Güvenç beyefendiye teşekkürlerimi sunuyorum. Bu bayram da İlçe Belediyemizde geleneksel bayramlaşma programımızı gerçekleştirdik. Halkımız bu günde bizi yalnız bırakmadı. Hep birlikte karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak sorun ve önerilileri dinledik. Buradan bir kez daha tüm hemşerilerimizin mübarek kurban bayramını kutluyor birlik ve beraberlik içerisinde nice bayramlar diliyorum” ifadelerini kullandı.

İlçe ziyaretleri sonrası Kahramanmaraş’a dönen Güvenç, Kahramanmaraş- Gaziantep yolu üzerinde bulunan polis merkezinde görev yapan güvenlik güçlerinin bayramını kutladı. Güvenlik güçleri ile tek tek sohbet eden Başkan Güvenç, bayram günü mesai yapan polis memurlarına kendi eliyle tatlı ikram etti.

HABER:TUĞÇE KAYAR

Editör: Mahmut Beyaz