Kahramanmaraş Valiliğince 19 Eylül Gaziler günü dolayısıyla gaziler ve şehit ailelerine MADO Sarayı’nda yemek programı düzenledi. Programda günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmada Gazilerin ülke bütünlüğünün ifadesi olduğunu belirten Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, böyle bir toplumun mensubu olmaktan gurur duyduklarına vurgu yaptı.

ONLARIN MANEVİ FEYZİNDEN İSTİFADE ETMEK İÇİN BURADAYIZ’

Vali Özkan, “Bütün gazilerimiz aslında memleketimizin birliğinin bütünlüğünün ifadesidir. Şehit ailelerimiz, şehit yakınlarımız, gazilerimizle birlikte onlara hizmet etmek bizim milletimiz hissiyatının ifadesidir. Kamu kuruluşları, belediyelerimiz, Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü personeli diğer bakanlık temsilcileri ile birlikte bu ailelerimizle hem beraber olmak, hem onlarla aynı havayı teneffüs etmek hem de tabiri caizse onların manevi feyzinden istifade etmek için buradayız. Gaziler haftası münasebeti ile tüm gazilerimize öncelikle sağlık, sıhhat ve şifalar diliyorum. Tüm şehitlerimizin manevi huzurunda eğiliyoruz. Gerçekten memleketimizin, milletimizin birliği bütünlüğü için fedai can yapmış insanlar, şehadet kurumu deyince bizim medeniyetimizin en önemli kurumlarından birisi, bütün halkımız bütün toplumumuz Türk milletinin her bir ferdinin de teveccüh gösterdiği bu şehitliğin bizim toplumsal bütünlüğümüzün birliğinin arzının bilincinde olan bir toplumuz. Böyle bir topluma mensup olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Tüm gazilerimize sağlık sıhhat şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum Allah memleketimizi milletimizi birliğimizi muhafaza etsin” dedi.

VATANI İÇİN MÜCADELE ETMEYEN İNSAN MÜSLÜMANIM DEMESİN’

Vatan için mücadele etmeyen insanın Müslümanlığından şüphe duyacağını ifade eden 15 Temmuz Gazisi Tunay Duran, “15 Temmuz 2016’da Ankara Genel Başkanlığı önünde vurularak gazi oldum. bizim için bu organizasyonu hazırlayan valimize ve aile ve sosyal politikalar il müdürümüze teşekkür ederim. Vatan için canını vermiş olan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sıhhat afiyet dilerim. Vatanını kurtarmak için mücadele etmeyen insan zaten Türk değildir. 15 Temmuz’da da yine aynı bilinçle vatanımızı kurtarmak için oradaydık ki Müslümanım diyen herkeste orada bulunmalıdır” diye konuştu.

ALLAH KİMSEYE EVLAT ACISI VERMESİN’

Yaklaşık 40 gün önce Şehit olan Gürcan Kepekçi’nin annesi Nigar Kepekçi, zor günler geçirdiğini belirterek, “Allah kimseye evlat acısı vermesin” dedi.

Gaziler ve Şehit yakınları onuruna düzenlenen yemek programı İl Müftüsü Celal Sürgeç’in duaları ile son buldu.

Haber: Kübra Şimşir

Editör: Mahmut Beyaz