Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Türkiye Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, KSÜ Rektörü Niyazi Can ve AK Parti Adana Milletvekili Vahit Kirişçi’nin de katıldığı aşure etkinliği oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Önce öğrencilerle sohbet eden protokol üyeleri daha sonra kendi elleriyle öğrencilere aşure ikram etti. Kardeşlik olgusunun ön planda tutulduğu etkinlikte protokol üyeleri günün anlam ve önemine binaen birer konuşma yaptı.

DÜNYAYA IŞIK TUTACAK BİLİM ADAMLARINI GÖRMEK İSTİYORUZ”
“Bir toplumun örfü, gelenekleri, inançları, değerleri son derece mühimdir. Örflerle, geleneklerle, kültürüyle birlikte bir toplum yaşar ve ayakta kalır” diyen Türkiye Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, emeği geçen herkese teşekkür etti. Pakdil, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Muharrem ayının bize getirdiği güzellikler vardır. Bunların en mühimlerinden biriside aşure geleneğimizdir. Varlıklarımızı, dostlarımızla, yoksullarla, tanıdıklarımızla birlikte bütün insanlarla paylaşmaktır. Aşurenin önemi ve niyeti buradan gelir. İçinde de zaten onlarca gıda ve ürün vardır. İşte bugün bu güzellikleri bizlere yaşatmak üzere rektör hocamız, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve emeği geçen bütün dostlar burada bu güzel ikram için bir araya geldik. İnşallah bunlar birliğimize, beraberliğimize, sevgimize, katkıda bulunurlar. Kardeşlik şuuru içerisinde bu memleketin bütün değerlerini paylaşarak yar gününde, dar gününde beraber olarak bu memleketi bu milleti yeniden milletler ailesi içerisinde en öne çıkarmanın bir mücadelesini veriyoruz. Bunun içinde en önemli kaynağımız üniversitelerimizdir. Siz değerli öğrencilerimiz bugünden itibaren hem öğrenciliğiniz sırasında hem de sonrasında bu memlekete bu millete değerler üreterek, ürettiklerinizi başkalarıyla paylaşarak katkıda vereceğinize canı gönülden inanıyoruz. Sizler bizim geleceğimizsiniz. İyi ki varsınız. Allah yokluğunuzu göstermesin. Allah zihin açıklığı versin. İşlerinizden inşallah dünyaya ışık tutacak bilim adamlarını görmek istiyoruz. Bir toplum ayağa kalkacaksa kâinattaki sırları çözerek ilimde irfanda milletlerin en önüne geçerek kalkınır ve bu kalkınmayı da sizler sağlayacaksınız. Bunun yolu da çalışmaktan geçiyor.”

SEVGİLİ GENÇLER SİZLER BİZİM GELECEĞİMİZSİNİZ”
Büyükşehir Belediye Başkan Fatih Mehmet Erkoç ise sık sık gençlere vurgu yaptı. Türkiye’nin zengin petrol yataklarının olmadığını ve dolayısıyla Türkiye’nin beşeri insan kaynağına ihtiyacının olduğunu ifade eden Başkan Erkoç, “Sizler ne kadar donanımlı olursanız sizler ne kadar iyi yetişirseniz Türkiye’mizin geleceği de o kadar aydınlık ve huzurlu olur” dedi. Başkan Erkoç, “Saygıdeğer öğrenci kardeşlerim, saygıdeğer hocalarımız sizlerle bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Allah zihin açıklığı versin. Allah’ım sizleri, ülkemizi, Kahramanmaraş’ımızı belalardan korusun. Sevgili gençler sizler bizim geleceğimizsiniz. Türkiye’mizin geleceğisiniz. Biz hep söylüyoruz; Türkiye’nin altın madenleri petrol kaynakları yok. Beşeri sermayesi, sosyal sermayesi var. Onlarda sizlersiniz” şeklinde konuştu.

ÜNİVERSİTE ŞEHRİN İÇİNDE OLACAK, ŞEHİR ÜNİVERSİTENİN İÇERİSİNDE OLACAK”
KSÜ Rektörü Niyazi Can, şunları kaydetti: “Bugün yine güzel bir beraberliğimizi burada gösteriyoruz. Bildiğiniz gibi üniversitemiz ülkemizin, şehrimizin en önemli kurumlarından biri. Bizim iddiamız ne idi; üniversite şehrin içinde olacak, şehir üniversitenin içerisinde olacak. Bu Muharrem ayını da bir vesile bilerek Büyükşehir Belediye Başkanımızla işbirliği içerisinde böyle bu ayda bir gelenek olan birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin timsali bir etkinliği birlikte gerçekleştiriyoruz. Bu beraberliğimizde aramızda bulunan Türkiye Parlamenterler Birliği Başkanımız Nevzat Pakdil’e Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’a, Adana milletvekilimiz Vahit Kirişci Bey’e İl Başkanımız Ömer Oruç Bilal Debgici’ye ve diğer katılımcılara teşekkür ediyorum.”

RABBİM HEP BÖYLE GÜZEL ANILARDA BİZLERİ BULUŞTURSUN”
AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, “Muharrem ayının içeriğini hepimiz biliyoruz. Hepimiz idrak ediyoruz ve bu aşurelerin birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin artmasına vesile olmasını temenni ediyoruz. Bu organizasyonda emeği geçen Büyükşehir Belediyemize rektörlüğümüze ve Üniak teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Rabbim hep böyle güzel anılarda bizleri buluştursun. Herkese afiyet olsun” ifadelerine yer verdi.

GÜZEL BİR GÜN, GÜZEL BİR ETKİNLİK”
Son olarak AK Parti Adana Milletvekili Vahit Kirişçi’de, “Bir akademisyen olarak yıllar sonra bir kampüste hitap etme fırsatı buldum. Kendi siyaset yaptığım dönemde üniversite kampüsünde siyaset anlamına gelir düşüncesiyle böyle sizlere hitap etme fırsatı bulamamıştım. Ama güzel bir gün, güzel bir etkinlik. Biz üniversite yıllarımızda buna çok hasret kalmıştık. Görüyorum ki bu burada aşılmış durumda. Yerel yönetimlerle üniversite yönetimi el ele vermiş iş birliği içerisinde güzel bir birlikteliği siz değerli öğrencilerimizle paylaşıyorlar” diye konuştu.

Haber: Emre AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz