Büyükşehir Belediyesince “Birinci Engelsiz Kayak Festivali” nedeniyle Yedikuyular Kayak Merkezi'nde etkinlik düzenlendi. Program kapsamında, 2 bin 100 metre rakımdaki kayak merkezine gelen Down Sendromlu çocuklar kartopu oynadı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ayşe Taşkıran, burada yaptığı açıklamada: “Büyükşehir Belediyesi olarak Yedikuyular Birinci Engelsiz Kayak Festivali gerçekleştirdik. Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı Engelli okullarımızdaki öğrencilerimiz ve onların velileri ile bu güzel ortamda bir araya geldik. Eğelenmenin ve mutlu olmanın hiçbir engel tanımadığını gördük. Gayet güzel bir etkinlik oldu. Çok eğlendi arkadaşlarımız. Her şey çok iyiydi. İkramlarımız oldu. Kendileri şarkı söylediler, aynı zamanda mehter takımımız onlara güzel bir konser verdi. Bütün herkesi buraya davet ediyoruz. Burada olan velilerimiz ve öğrencilerimize çok teşekkür ederiz” dedi.

Ailelerin gönüllerince eğlendiğini belirten Taşkıran şunları dile getirdi: “İlk defa geldiğini söyleyen aileler oldu. Mutluluklarını ifade ettiler. Geç kaldıklarını söylediler. İmkânı olmayan aileler daha önce gelemediklerini söyledi. Bu vesile ile Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’a ve ekibine çok teşekkür ettiler. Buna vesile oldukları için. Bizde mutlu olduk onlar mutlu olunca. Bunu her yıl tekrar edeceğiz”

Haber: Tuğçe Kayar

Editör: Mahmut Beyaz