Metrekareye yüksek kesimlerde 56 kent merkezinde ise 10-20 kg yağış düşen Kahramanmaraş’ta bazı evleri ise su bastı. Vatandaşlar, kendi imkanları ile suyu tahliye ederken KASKİ ekipleri de, tıkanan logarları acımaya çalıştı. Onikişubat ilçesinde bulanan binaların zemin katlarında oturan vatandaşlar ise su baskını ile şoke oldular.

Manşet Gazetesi haber ekibinin görüntülediği o binada oturan Mehmet Köse: “Bizim şu andaki durum ve pozisyonumuz belli. Yan taraftaki komşumun evi ile benim evimi su bastı. Binayı yapan müttehittin yaptığı sorununu yaşıyoruz. Giriş kat olduğu için sorun yaşıyoruz. 4 yıldan bu yana bu sorunu yaşıyoruz. Kepçe getirip logarı değiştirdik, yine sıkıntı var. şu anda evimizin pozisyonu içler acısı. Eşyalarımızın hepsinde sıkıntı var, ev zaten bitti. Kapılar, duvarlar, mobilyalar bitti. Ben bu müttehitten şikayetçiyim. Gereken yere gereken başvuruyu yapacağım” dedi.

BİNANIN PİSLİĞİNİ ÇEKİYORUZ

Evini su basan bir diğer mağdur Cuma Karagüzel ise şöyle konuştu: “Daha ilk yağmurda durum bu. Borç, harç ile bir ev aldık, o evinde durumu böyle. Bir yağmurda böyle olacaksa yapacak bir şey yok. Parkeler, duvarlar komple gitti. Artık belediye mi? Bilmiyorum ne ise çol çocuk ile komple rezil olduk. 3 sene önce evimi aldım. Daha önceki yıllarda böyle oldu. Kanalizasyon da lavabolardan gelmeye başladı. Dışarının tıkanmasından dolayı binanın pisliğini çekiyoruz”

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz