Toplumun bütün gruplarının özel günlerini unutmayarak bir araya getiren Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde kentte görev yapan basın mensuplarını da unutmadı. Her yıl 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenleyerek geleneksel hale getirdiği kahvaltı programını bu yıl da devam ettiren Başkan Mahçiçek, yerel ve ulusal medya temsilcileriyle Onikişubat Belediyesi Yürüyüş ve Bisiklet Yolu’nda bir araya geldi. Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti (KMBGC) Başkanı Arslan Deveboynu, Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sermet Çuhadar, Kahramanmaraş Akdeniz Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Baykut ile çok sayıda gazetecinin katıldığı programda konuşan Başkan Mahçiçek, gazetecilerin toplumda çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. EXPO 2023 ve projeler hakkında bilgiler veren Mahçiçek, bazı haber sitelerinde yer alan ‘denetleme’ iddialarına da cevap verdi.

“HANEFİ MAHÇİÇEK, HER ZAMAN BASININ YANINDA”

Programda konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti (KMBGC) Başkanı Arslan Deveboynu, Hanefi Mahçiçek’e ev sahipliğinden dolayı teşekkür ederken, Hanefi Mahçiçek’in her zaman basın mensuplarının yanında tavır aldığına dikkat çekerek, “Bu nazik davetinden dolayı Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Tabi belediyecilik bir vizyon işidir, bakış işidir, 10 yıl 20 yıl sonrayı görebilme işidir. Hanifi Başkanımızla biz bugünü görüyoruz, gelecek ile ilgili yatırımları görüyoruz, EXPO'da bunun örneğidir. Bunun yanında basına da hakikaten yıllardan beri vermiş olduğu destekten dolayı Hanefi başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bugün 10 Ocak, basın çalışanlarının günü. Bu güzel günde Başkanımızın misafiri olduk. Biz çalışanlarımızla varız, onlar olmazsa bir anlamı yok, gazetemizin de internetimizin de. Çünkü onlar bu işi yaşatıyorlar. Biz ne kadar yanlarında olsak da, destek olsak da bu işin vizyonunu, yazanı, çizeni, emek vereni, koşturan çalışanlardır. Bu kutsal mesleğe emek veren bütün arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyoruz, belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Şehrimize bundan sonra yapacakları in bir örnek olacağını düşünüyoruz. İnşallah diğer kurumlarda basınımıza Hanefi bey gibi destek verir, bu arkadaşlarımızın hayat standartlarını korumasını sağlarlar” dedi.

“HANİFİ BEY HIZIYLA KAHRAMANMARAŞ'TA İZ BIRAKTI”

Hanefi Mahçiçek’in görev süresinde Kahramanmaraş’a önemli hizmetler kazandırdığını belirten Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sermet Çuhadar da, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle başkanımıza bu nazik daveti için teşekkür ediyorum. Arkadaşlar 2019 yılı basın camiası bakımından sıkıntılı bir dönem geçirdi. Bu sıkıntılı dönemde gazeteciler camiasına her zamanki gibi sayın Hanefi Bey verdi. Gazeteci arkadaşların adına teşekkür ediyorum. Genç arkadaşlarımızda var burada, bilmiyorum hatırlayan var mıdır? Başkanımız uzun yıllar belediye başkanlığı yaptı ilk Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı ve ardından da yaptığı Onikişubat Belediye Başkanlığı döneminde Kahramanmaraş'a yaptığı yadsınamaz. İçinde bulunduğumuz bisiklet yolu, karşıda gördüğümüz EXPO 2023 Kahramanmaraş'ın sosyal derinliği açısından çok önemli. İlk Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde hatırlarsanız çok büyük yatırımlar yapıldı. Karasu projesinin başlangıcı yapıldı, her şeyden önce hepimizin bildiği gibi bildiği gibi Kahramanmaraşspor'a çok büyük destek sağlandı Kahramanmaraşspor'a o dönemde yeni tesis yapıldı Maraşspor'a çok büyük destekler verdi. Hanifi Bey hızıyla Kahramanmaraş'ta iz bırakan belediye başkanımız kendisine bundan dolayı arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş Akdeniz Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Baykut da bir selamlama konuşması yaptı.

“47 SENE HEM ÜLKEM HEM DE KAHRAMANMARAŞ’IMIZ İÇİN GAYRET ETTİK”

Cemiyet başkanlarının ardından açıklamalarda bulunan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, basın mensuplarının gününü kutlarken, 47 yıldır Kahramanmaraş’a hizmet ettiğine dikkat çekti. Mahçiçek, “Allah’a şükürler olsun sizlerin bir günü var ama bizim belediye başkanlarının bir günü yok. Ben 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü yürekten kutluyorum. 1961’den bu yana sizler için bir gün tahsis edilmiş, arada kesintiler olmuş ama 10 Ocak, Çalışan Gazeteciler Günü olarak belirlenmiş. Allah sizlere sağlık, sıhhat versin. Bu münasebetle de yeni yılınızı kutluyorum, çocuklarınızla, aile fertlerinizle, yakınlarınızla beraber sağlık ve mutluluk içinde, kimseye de muhtaç olmadan hayırlı uzun ömürler diliyorum. Sizlerle beraber olmak güzel, ben Mağralı Mahallesi’ndenim, makamlar gelir geçer. Her şeyin bir başı, bir de sonu vardır. Ama kalıcı ve güzel olan aramızda bir gönül köprüsü olmasıdır, yani bir muhabbet ve sevgi olmasıdır. İnanıyorum ki o da var, çünkü biz biliyoruz ki gönülden gönüle bir yol vardır. Bu kadar dost buradaysa, bu yol vardır. 1973’den beri çalışıyorum, o zamanlarda Ankara’da talebeydim. 2020 yılına geldik, 47 sene olmuş. 47 sene hem ülkem hem de Kahramanmaraş’ımız için gayret ettik, çalıştık. Özellikle de 1983’den itibaren Kahramanmaraş’ın sanayileşmesinde, devlet yatırımlarının ve özel sektör yatırımlarının şehrimize yönlendirilmesinde, kanalize edilmesinde gayret ettim. 1999 yılında bu memleketin güzel insanları bizi Belediye Başkanı olarak seçtiler, orada da hizmet ettik. Bir dönem milletvekili yaptı bu güzel memleket bizi, o şekilde de hizmet etmeye çalıştık. 6 yıldan bu yana da kaleden yukarı dediğimiz Onikişubat ilçesine Belediye Başkanı olarak hizmet etmeye gayret ediyorum. İnanıyorum ki bundan böyle de Allah ömür verirse dönemin sonuna kadar hizmet etmeye devam eedeceğiz” dedi.

“EXPO 2023, KAHRAMANMARAŞ’IN BUGÜNE KADAR ÜRETTİĞİ EN ÖNEMLİ VİZYON PROJE”

EXPO 2023’ün dünya projesi olduğunu, Kahramanmaraş’ın tanıtım ve turizm sorununu çözeceğinin altını çizen Başkan Mahçiçek, “Kahramanmaraş’a kazandırdığımız EXPO 2023, bir dünya projesi, bir olimpiyat. Bu olimpiyatın Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilmesini hep birlikte sağlayalım. O makus talih dediğimiz şey var ya, o makus talihi bu projeyle İnşallah geride bırakacağız. Bu memlekete en az 50 ülke gelecek, diğer olimpiyatlar ve uluslararası organizasyonlar gibi bir aylık süre değil, 192 günlük bir süre. Projenin içine koyduğumuz ilave projelerle de burayı bir yaşam alanı haline dönüştürebilirsek senenin 365 günü Kahramanmaraş’a ve ülkemizin istifade edebileceği bir alan olacak. Artık tanıtım diye bir sıkıntımız kalmayacak, turizm diye bir eksiğimiz olmayacak. Bir güzergah oluşturacağız. Şanlıurfa’da Göbeklitepe, Gaziantep’te Zeugma, Kahramanmaraş’ta EXPO ve Germanicia, buradan da Nevşehir’de Kapadokya. Bu güzergahı oluşturabilirsek Kahramanmaraş’a sadece EXPO için değil, Kahramanmaraş’ı görmek için senede 1,5-2 milyon insan gelecek. Bunu hep beraber başarmalıyız. Görüyorsunuz 6 ayda Göbeklitepe’ye 1,5 milyon insan gelmiş. Bu oraya ciddi bir ekonomik katkı demektir. EXPO ile beraber küçük esnaftan tutun da her alanda ulaşıma kadar hem havada, hem karada, konaklamasından gastronomisine kadar Kahramanmaraş önde olacak İnşallah. İnanıyorum ki, bu Kahramanmaraş’ın bugüne kadar ürettiği önemli vizyon proje. Biz de hasbel kadar o işin önünde bulunduk ama iyi bir çalışma yaptık. 62 ülkenin oy birliğiyle Kahramanmaraş’a EXPO tevdi edildi. Şimdi bunu gerçekleştirmek kaldı bizlere, aşağı yukarı 3 sene kaldı. Bu ülkenin içinde farklılık yaratacak üniteleri yaptık. Henüz açmadık ama örneğin Arasta Çarşısı hazır, havuzumuz yaza hazır olacak, hobi evlerimizden 100 tanesini yaptık, Uğur Böceği ve Kelebek Müzesi yüzde 50 civarında, kongre salonları ile diğer farklılık yaratan projeleri de üç sene tamamlayacağız” açıklamalarında bulundu.

“İDDİALIYIZ, KAHRAMANMARAŞ’I BİR DÜNYA KENTİ YAPACAĞIZ”

Sözlerine, “İddialıyız, Kahramanmaraş’ı bir dünya kenti yapacağız” ifadeleriyle devam eden Mahçiçek, “Onikişubat’ta bugüne kadar iyi şeyler yaptık ama iyi şeylerin içinde en önde olanı EXPO. Buna hep beraber sahip çıkmalıyız, duyurmaya çalışmalıyız. Yakın bir zamanda havaalanımıza ışıklı bir pano açacağız, 2022’nin sonu, 2023’ün başlarında ise Türkiye genelinde bir çalışma yapacağız. Kahramanmaraş’a inecek uçakların sayısı belirsiz olacak. KMTSO’da konuştuk, ciddi manada konaklama ihtiyacı olacak. Bütün bunları özel sektör ve müteşebbislerimiz yapacak. Biz de devlet olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

“GERMANİCİA’NIN PARÇALARINI EXPO’DA SERGİLEYECEĞİZ”

EXPO 2023 ile Germanicia’yı dünyaya tanıtacaklarını anlatan Mahçiçek, “Şuan da müzemizde 600 metrekare civarında Germanicia’dan parçalar varmış. Hedefmiz tıpkı Gaziantep’in Zeugma’yı dışarıdan bir merkeze topladığı gibi çünkü o müzeyi geçen sene 1 milyon insan ziyaret etmiş, Germanicia’nın parçalarını EXPO’da yapacağımız müzede gösterime açarsak, onun da çok ciddi manada dünya çapında tanınmasına vesile olacağız. Bütün bunlar olur mu, olur. Geçmişte de olmaz dediler, 65 kilometreden su getireceğiz dedik, ‘olmaz sen hayal görüyorsun’ diyorlardı. Sizden para pul istemiyoruz, yeter ki karşı çıkmayın diyorduk, genede karşı çıkıyorlardı. Birkaç arkadaş biz mühendisiz, o su gelirse diplomamızı yırtarız dediler. Su bir buçuk senede geldi, Ayvalı kaç senede geldi, 22 senede arkadaşlar. İçme suyunda Türkiye’de ilk defa elektrik ürettik” şeklinde konuştu.

“KARARLIYIZ, KİMSEYE MUHTAÇ OLMAYACAĞIZ”

Yakın zamanda Onikişubat Belediyesi’ni daha sağlıklı bir hale getireceklerine vurgu yapan Mahçiçek, sözlerine şu şekilde devam etti, “Kaynaklarını kendi üreten bir belediye haline dönüştüreceğiz. Bunda kararlıyız, kimseye muhtaç olmayacak. Göreceksiniz Onikişubat Belediyesi’nin güneş enerji tesisi olacak, hidroelektrik santralleri olacak. Bunların üzerinde çalışıyoruz, Onikişubat Belediyesi’nin kendi kaynakları üzerinden daha çok hizmet eder hale getireceğiz. İnşallah model olacağız. Zaten bugüne ürettiği projelerle Onikişubat Belediyesi modeldir. Bugün Onikişubat Belediyesi’nin yaptığı fakat henüz açamadığımız Down Sendromlular Rehabilitasyon Merkezi’nin bir örneği Türkiye’de yok. Engelli Rehabilitasyon Merkezi’de hazır ama henüz açamadık. İnşallah yakın bir zamanda açacağız. Yeni hizmet binamızda hizmet vermeye de başlayacağız. Mobilyalar gelmeye başladı, montajlar devam ediyor. Tahmin ediyorum ki, bu ayın sonunda ya da Şubat’ın ilk haftasında yeni binamızda Kahramanmaraş’a hizmet eder hale geleceğiz.”

“BİZİ KİMSE ŞİKAYET ETMEDİ, BİZ ÇAĞIRDIK”

Bazı haber sitelerinde yer alan denetleme iddialarına da cevap veren Başkan Mahçiçek, “Mercimektepe’ye bir misafirhane yapmıştık, başkan kendisine saray yapıyor demişlerdi. Başkan orada Allah şahit, bir gün bile oturmadı ama bugün kullanıyor. Yarın derler başkan kendine saray yaptı diye ama başkan kendine değil, memlekete saray yaptı. Onlarca değil, yüzyıllarca memlekete hizmet yapacak. Bizim belediyemiz 63 milyon TL’ye yapıldı, ona eş değer olmayan, kalite bakımından çok daha düşük olan binalar 130 milyon TL’ye yapıldı. Onunla ilgili bir takım yazılar yazdılar, o yazılan yazılarda olduğu gibi kimse bizi şikayet etmedi, biz kendimiz yazdık. Cumhurbaşkanlığı’na, İçişleri Bakanlığı’na biz belediye olarak yazı yazdık, bir kere daha bizleri inceleyin dedik. Çünkü bu fitneyi ortadan kaldırmamız lazımdı. 2014’den 2019’a kadar bu belediye zaten incelenmişti, belgelerini sizlere gösterdim, her sene Sayıştay denetçileri tarafından zaten inceleniyordu, son olarak da belediyemizin bütün icraatleri incelendi. Birkaç tavsiyenin dışında da olumsuz bir şey yoktu. Ben kendim İçişleri Bakanlığı’na yazdım, kimse yazmadı bakın biz yazdık, ‘gelin bir defa daha bizim belediyemizi inceleyin’ dedik. Çünkü endişe edecek hiçbir şeyimiz yoktu ama ben biliyorum ki bu kabil etik olmayan şeyler maalesef devam eder. Bu memleketi daha iyi noktalara taşıyacağız diyen insanların bir eksiği var. Biz bütünleşip, basınıyla, iş adamıyla, bürokratıyla, siyasetiyle el ele, kol kola bu memleketi daha ileriye taşımalıyız diye gayret göstermemiz lazım. Birbirimizle uğraşarak hiçbir yere varamayız ama sonuçta kendini aşan, kompleksi olmayan, hedefi, amacı bu memlekete hizmet etmek olan insanlar, bu memleketi yönetmeye devam edecek. Biz buna inanıyoruz” dedi.

Başkan Mahçiçek program sonunda basın mensuplarına çeşitli hediyeler takdim etti.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Alihan Kürşat)

Editör: Mahmut Beyaz