Başta sosyal medya olmak üzere çeşitli platformlarda açtıkları sayfalarla yardıma ihtiyacı olan insanlara el uzatan gönüllülerin sayısı her geçen gün artıyor. Bunlardan bir tanesi de Kahramanmaraşlı Fatih Akpınar. Çocukluğunda büyük zorluklar çeken, sonrasında ise hayat mücadelesiyle önemli başarılar kazanan ve kendisinin çektiği zorlukları başka çocukların çekmesini istemeyen Akpınar, kurduğu ‘Bir Tebessüme Değer Topluluğu’ ile alkış topluyor. ‘Yaşayamadığımız çocukluğu yaşatmaya çalışıyoruz’ sloganı çerçevesinde kurduğu ‘Bir Tebessüme Değer Topluluğu’ ile ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini güldürmeye devam eden Akpınar, başlattığı yardım kampanyalarıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Her geçen gün farklı çocukların yüzlerinin gülmesine vesile olan Akpınar ve gönüllü dostları, çocukların tıraş bakımından tutun da yiyecek ve giyeceğe kadar ihtiyaç durumlarına göre birçok alanda çeşitli yardımlar götürüyor. Topluluk her geçen gün daha geniş kitlelere sesini ulaştırırken, yardım ettikleri çocukların sayısı da katlanarak artmaya devam ediyor. Her türlü bağışa açık olan topluluk, yardım ve bağışları sosyal medya hesapları üzerinden alırken bağışçılarını da yaptıkları faaliyetlere davet ediyor.

“ÇOCUKLARIN ÜCRETSİZ SAÇ TRAŞLARINI YAPARAK BAŞLADIK”

Topluluğun kurucusu olan Fatih Akpınar, çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini belirtirken oluşum süreci ve sonraki döneme dair şu ifadeleri kullandı; "Kahramanmaraş'ta erkek kuaförüyüm. Bir yıla yakın süre önce kırsal mahallelerdeki okullara gittik ve çocukların ücretsiz çocukların saç tıraşını yaptık. Bu şekilde faaliyetlerimize başlamış olduk. İlerleyen süreçte elimizden geldiğince gittiğimiz köyler de çocuklara ufak hediyeler aldık. Bu süreçte köy okullarının kötü durum da olduğunu gördük. Birçok eksikleri vardı. Yine bir anaokulunun kötü durumda olduğunu gördük ziyaretlerimiz sırasında ve oraya yardım ettik. Parkesini döşedik, oyuncaklar aldık çocuklara, oyun odaları yaptık, eksik olan boyaları yaptık ve bu şekilde kapsamlı yardımlarımız başlamış oldu.

"BİR OLUŞUMA DÖNÜŞTÜK"

Bu geçen süre de, tek kişilik yardımlardan çıkıp ve bir oluşuma dönüştü. Akabinde instagram sayfasını da açtık. Böylece Bir Tebessüme Değer adı altında kocaman bir oluşuma dönüştük. Biz hala tıraşlarımıza devam ediyoruz. Yakın okullara da gitmiyoruz her hafta uzak köylere gidiyoruz. İçerisinde bakkalın dahi olmadığı köylere gidiyoruz. Çocukların ayaklarında ayakkabılarının bile olmadığını gördük, kara lastik diye tabir edilen istesen dahi bulup da satın alamayacağın eski ayakkabılarda giydiğini gördük çocukların. Bu durum da olan çocuklara ayakkabılar dağıttık. Ramazan ayında yine birçok yardım da bulunduk. Şehir içinde yardım yardımda bulunduğumuz birçok insan da oldu tabi. Şuan tamamen sayfa üzerinden faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Oradan nerelere gideceğimizi duyuruyoruz.

"1500 ÇİFT AYAKKABI, 200 MONT, 200 BOT DAĞITTIK"

Şu güne kadar 1000-1500 civarı çift ayakkabı yardımın da bulunduk. Kahramanmaraş'a ait ama ismini dahi belki kimsenin duymadığı bir vadinin içerisinde ki 6 mahalleye gittik. Bunların yanı sıra Çağlayancerit ilçesinde ki mahallelere de gittik. Son olarak geri de bıraktığımız çarşamba günü 200 mont 200 bot dağıttık. Bir günde hepsine giderek kendi elimiz ile verdik çocuklara. Gönüllülerin bizlere bağışladığı yardımları tek tek elimizle ihtiyacı olanlara veriyoruz. Aracı kullanmadan direk bizler gidiyoruz. Özellikle kırsal mahalle seçiyoruz.  Zaten bir yere gidince birçok yeri öğrenmiş oluyoruz.  Bu şekilde o kadar çok köye gittik ki uzak olup da gitmediğimiz köy kalmadı diyebilirim. Şu bir yıl da hepsine gidip hepsine yardımlar götürdük. Kimin de anasınıfları yaparken, kimin de şehitlerimiz adına kütüphaneler yaptık. Bizlere yardım etmek isteyen vatandaşlar yine sayfamız üzerinden bizlere ulaşabilirler. Biz okulların ihtiyaçlarına göre faaliyetlerimizi yönlendiriyoruz. Okulların açıldığı hafta biz miniklere 200 tane eğitim seti hazırladık. Hazırladığımız bu setleri 3 köye gidip öğrencilere dağıttık.

"ATKI VE BERE ALACAĞIZ"

Mesela kış geliyor, kış için bot ve mont çalışması yaptık şuan da en sıcak kampanyamız atkı ve bere seti alacağız. Bunları yine dağıtacağız. Bu tür yardımlar yapabilirler veya hesabımıza havale yapabilirler. Tüm yardımlar için "Bir Tebessüme Değer" instagram sayfasından bizlere ulaşabilirler. Çarşamba günü bir okulu boyayacağız ve bir kütüphane açacağız, bu okul daha önce gittiğimiz bir okuldu. Şöyle bir durum da var ilk başta yardıma gittiğimiz bir okulda eğer başka bir eksik dikkatimizi çekerse mutlaka tekrar gidip o eksiği kapatıyoruz. Bir kere gittiğimiz bir okula o okul tamamlanana kadar yardımlara devam ediyoruz. Boyasını yaptığımız bir yerin mesela kırtasiye yardımını da yapıyoruz. Vatandaşın ilgisi çok sağ olsunlar sadece Kahramanmaraş'tan yardım almıyoruz. Yurt dışından dahi birçok insan bizlere ulaşıp yardım ediyor. İstanbul ve Ankara gibi Türkiye'nin birçok ilinden yardım edenler oldu. Gaziantep Ak Topraklar Anadolu Lisesi'nde öğrenciler 18 adet mont parası toplayıp gönderdiler. Az önce bir kız çocuğu kendi kumbarasından çıkartıp bize 10 tane atkı bere parası yolladı. Buna benzer çok duygusal şeyler de yaşıyoruz. Çağlayancerit'in Kale köyüne gittiğimiz de ayakkabı kutularının üstüne şehitlerimizin ismini yazmıştık. Çocuklar da bir farkındalık oluşturmak için böyle bir şeyler yaptık. 60'ın üzerinde dağıttığımız ayakkabının üzerine Kahramanmaraşlı şehitlerimizin adını yazdık. Kendi abisi ve kuzeni de şehit olan bir kız çocuğu orada bize sarılıp ağlamıştı. Biz bu kız çocuğuna bir ayakkabı daha hediye etmek istedik. Ama almadı. Niye diye sorduğumda ise arkadaşlarımın hepsi bir tane aldı ben iki tane almayım dedi. Biz bu yaptığımız yardımların sıcaklığını ve gerçekliğini herkesin görmesi için gerek hediyelerin paketlenişine gerek köylerde verilişine tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Sayfadan duyuru yapıyoruz, bu tebessümü görmek isteyen tüm halkımız gelebilirler. "

"YARDIM İÇGÜDÜSÜ İNSANIN İÇİNDEN GELEN BİR ŞEY"

Bir Tebessüme Değer Topluluğu’nun gönüllülerinden Kübra Paçacı ise, “Bu yardım içgüdüsü insanın içinden gelen bir şey. Bu tür derneklerin veya organizasyonların çoğalmasını istiyoruz. Ne kadar çok kurum ve kuruluş olursa bu şekilde yardımlar yapan o kadar iyi bir toplum olacağımızı düşünüyorum. Bizler gerçekten yardıma ihtiyacı olan çocuklara ulaşmaya çalışıyoruz. Fatih Bey bu iş de çok başarılı özellikle köy okullarına ulaşma aşamasında çok değerli yardımları var topluma. Ekip olarak amacımız farkındalık oluşturmak. Ulaşılması güç olan yerlere ulaşmaktır. Yardıma ihtiyacı olan kimsenin nerede nasıl karşınıza çıkacağı hiç belli olmuyor. Bazen yol da yürürken kötü durum da bir çocuk görüyoruz, gidip konuştuğumuz da altından çok daha kötüsü çıkıyor. Rast geldiğimiz tüm ihtiyaç sahiplerine elimizden geldiği kadar yardım etmek için uğraşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir Tebessüme Değer Topluluğu’nun çalışmalarına destek vermek isteyen gönüllü vatandaşlar bu linkten ulaşabilir; www.instagram.com/bir_tebessume_degerrr

Haber: Alihan Kürşat

Editör: Mahmut Beyaz