Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal, “Devletimiz asla bir yeri, orada bir isyan çıktı diye, orada üç şehit, beş şehit, on bin şehit, yüz bin şehit, bir milyon şehit verdik diye de terk etmez” dedi.
Kaymakam Kartal, KİPAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz'ün, Kahramanmaraş’ta, şehit ailelerini ağırladığı etkinlikte, bir milyon şehit verilse dahi Güneydoğu'nun böldürülmeyeceğini söyledi. Kartal, "Sadece bugün bölücü terör örgütüyle değil, işte paralel devlet yapılanmasıyla da, Cumhurbaşkanımızın çok güzel ifade ettiği gibi mücadele etmek gerekir. Bu memleketin ekmeğini yeyip de bu memlekete hainlik etmek isteyen tüm vatan hainlerine devletimiz elbette en güzel cevabı verecektir. Bu tür düşünceye sahip olan, bu tür işlere tevessül eden hainlere asla ve asla müsaade etmeyeceğiz. Bundan sonra da edilmeyecek" diye konuştu. 
Özellikle Doğu'da 30-40 senedir var olan mücadelenin bunun en güzel ifadesi olduğunu söyleyen Kartal şöyle devam etti: 
"Bizim devletimiz asla bir yeri, orada bir isyan çıktı diye orada üç şehit, beş şehit, on bin şehit, yüz bin şehit, bir milyon şehit verdik diye de terk etmez. Bizim dedelerimiz bunların örneğini bundan daha önce Kurtuluş Savaşı'nda, Birinci Dünya Harbi'nde ve ondan önceki 2 bin 3 bin senelik Türk tarihinde en güzel şekilde göstermiştir. Bizim dedelerimizin kanlarıyla alınmış hiçbir toprak insanlara hiçbir şekilde tevdi edilemez, verilemez, sunulamaz. Ufak tefek olayla bizim memleketimizi bölebileceklerini düşünüyorlar ama bunların kökleri ne kadar dışarıda olursa olsun, bunlar ne kadar dış ülkelerden, dış mihraklardan beslenirlerse beslensinler, ne kadar adice yöntemleri kullanırlarsa kullansınlar, bizim imanımız karşısında, bizim milliyetçiliğimiz karşısında yok olup gitmeye mahkumlardır. Bizim daha şehit olacak emin olun, milyonlarca çocuğumuz vardır. Şehit ve gazi yakınlarımız müsterih olsunlar, devletimiz her türlü hainin cezasını en kısa zamanda verecektir." 
KİPAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz ise yaptığı konuşmasında; Kahramanmaraş'ın verdiği şehit sayısının yüksek olduğunu belirterek, "Kurtuluş Savaşı'nda ilimizin yapmış olduğu kahramanlığın aynısını şu anda Kahramanmaraş Güneydoğu’daki olaylarda da aynısını yapmaya devam etmektedir. Biz ne kadar hizmet edersek edelim, herhalde şehitlerimizin seviyesine ulaşamayız. Çünkü onlar bu hizmeti canlarıyla ödediler" dedi.
Etkinliğe, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Türkoğlu Jandarma Bölük Komutanı Anıl Çağatay Yazıcı ile Türkoğlu İlçe Müftüsü Abdussamet Pat da katıldı.  İHA
Editör: Mahmut Beyaz