Seçim çalışmaları kapsamında geldiği memleketi Kahramanmaraş’ta sık sık vatandaşlarla bir araya gelerek, onların sıkıntılarını, sorunlarını dinleyen bu anlamda da vatandaşın gönül rızasını kazanan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, çalışmalara Pazarcık İlçesi’nde devam etti. İlçedeki esnaflarla bir araya gelen Ünal, daha sonra seçim bürosunu ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan Ünal, Türkiye'de hizmeti yaparsa yine AK Parti'nin yapacağını söyledi. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtlarıyla terör koridorunu darmadağın ettiklerini, mart ayından bu yana da Irak'ta terör örgütünün kamplarını yerle bir ettiklerini belirten Ünal, "Allah'ın izniyle o Kandil'i de yerle bir edeceğiz" ifadesini kullandı.

BİZ DEMOKRATİK SİYASET DİYORUZ”

Ünal, bu ülkede Kürt, Türk, Alevi, Sünni hepsinin kardeş olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti: "Biz demokratik siyaset diyoruz. Demokratik siyasetle beraber silah bir arada olmaz diyoruz. Şiddet bir arada olmaz diyoruz. Siyaset kurumu sorunların çözümü için asli kurumdur. Eğer biz sorunlarımızı çözeceksek siyasetle çözeceğiz. Millet sandığa gidecek, temsilcisini seçecek, o temsilci de gidip Türkiye Büyük Millet Meclisinde siyaset yapacak, temsil ettiği kesimlerin sorunların çözecek. Demokratik siyaset budur. Sen silahı alacaksın, silahların gölgesinde siyaset yapacaksın. Sen acımadan bebekleri ve sivil insanları katledeceksin, ondan sonra da gelip bana siyasetten ve demokrasiden, haklardan ve özgürlüklerden bahsedeceksin. Sen önce elindeki kanı temizle." Mahir Ünal, çırağa dükkân bırakılamayacağını, acemi siyasetçiye de ülke emanet edilmeyeceğini belirtti.

SÖZ KONUSU VATAN OLDUĞUNDA…”

Bir kişinin sözlerine değil, yaptığı işlere bakılması gerektiğine dikkati çeken Ünal, "Hangi siyasi görüşten olursan ol, vatan söz konusu olduğunda, bayrak söz konusu olduğunda, memleket ve millet söz konusu olduğunda, bütün siyasi farklılıkları bir kenara bırakıp, o bayrağın altında, o milletle bir olarak, o vatan için tek yürek ve tek bile olacaksın." ifadesini kullandı.

SEN NASIL BU ÜLKEYİ YÖNETECEKSİN”

Ünal, kendileri Afrin'e girelim, terör koridorunu parçalayalım" dediklerinde, "Afrin'e girmeyin, oraya girerseniz batağa saplanırsınız" denildiğini aktararak, şunları kaydetti:

"Kandil'i yerle bir edelim dediğimizde 'Seçime 16 gün kala Kandil'e mi gidilir...' Harekât martta başladı, senin dünyadan haberin yok. Sen nasıl bu ülkeyi yöneteceksin. Bu ülkenin güvenliğini, bu ülkenin sınır güvenliğini, dört terör örgütünün saldırısını nasıl püskürtüp, evlatlarımın, kızlarımın, bacılarımın, analarımın, bu ülkenin her bir ferdinin güvenliğini sen nasıl sağlayacaksın. Konuştuğun zaman FETÖ ağzıyla konuş, PKK ağzıyla konuş. Biz de diyoruz ki terör örgütlerinin ağzıyla konuşmayın, milletin ağzıyla konuşun. Siyasi görüşünüz farklı olabilir ama 'Avrupa bize destek verirse Erdoğan'ı deviririz' diyemezsiniz ama 'Millet bize destek verirse Erdoğan'ı değiştiririz' diyebilirsiniz. Bir kere de bu milletin ağzıyla konuşun. Bu millete yaslanarak konuşun. Bu milletin derdiyle, hassasiyetleriyle birlikte konuşun."

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz