Uzun yıllardır Kahramanmaraş’ta fidancılık alanında adından söz ettiren Bilici Fidancılık, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’un da hediyesi olarak müşterilere yüze 15 indirim imkânı sağlıyor. Bu kapsamda yüzlerce çeşit ürünleri müşterilere sunarak vatandaşlara hizmet eden Bilici Fidancılık, Kahramanmaraş’ta adından söz ettirmeye devam ediyor.

MÜŞTERİLERE YÜZDE 15 İNDİRİM
Yüzlerce çeşit fidan ürünlerini müşterilere sunduklarını açıklayan Bilici, ayrıca Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş sayesinde müşterilere hediye olarak yüzde 15 indirim yaptıklarını söyledi. Bilici, “Ben 30 yıldır bu işi yapıyorum. 30 yıldan bu yana fidanların içinde büyüdüm sayılır. Burada 101 çeşit meyve ağacımız var. Vatandaşların ürünler arasında en çok tercih ettiği ağaç türü, zeytin ağacı, çünkü ömrü uzun. Şuan mevsim kış olduğu için vatandaşlar daha çok zeytin, ceviz ve kiraz ağacına yöneliyorlar. Zaten bizim iş sezonluk değil. Vatandaşlar her zaman istediği ürünü bulabilirler. Ayrıca bizim kampanyamız da mevcut. Türkoğlu’ndan gelen bütün müşterilerimize, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’un da hediyesi olarak yüzde 15 indirim sağlıyoruz. Bu tek bir üründe değil bütün ürünlerde geçerli. Bu kampanya bizde sezon bitmediği için devamlı geçerli. Bütün müşterilerimizi bekleriz” ifadelerini kullandı.

KARABORSACILIĞIN ÖNÜNE GEÇİLMESİ GEREK”
Yasa dışı fidan satanların önüne geçilmesinin gerektiğini aktaran Bilici, karaborsada fidan satanlar yüzünden satış yapamadıklarını belirtti. Bilici, “Bizim fidancılar olarak en büyük sıkıntımız, korsan fidancılıkla uğraşanlar. Fidan demek emek demek, güven demek. Hem doğaya katkı, hem de insanlığa sağlıklı ve yararlı bir şey demek. Ama korsan fidancılar bizim bu mesleğe yara vuruyorlar. Neden yara vuruyorlar? Çünkü hastalıklı, sağlıksız ortamlarda yetişen fidanları getiriyorlar, burada vatandaşlara 1-2 liraya uygun veriyorlar, vatandaş da bundan kar ettiğini sanıyor ama tamamen sağlıksız ürünler, zararlı ürünler. Daha sonra da vatandaşlar bize geliyor, biz filan yerden ürün aldık ama sağlıksız çıktı diyorlar, bize yakınıyorlar. Dolayısıyla bu karaborsa fidancılığın önüne geçilmesi lazım. Vatandaş her ne kadar uygun olursa da olsun zarar görüyorlar. Biz bu işi profesyonel olarak yapıyoruz. Yani bu karaborsacılar hem bizim satışlarımızın önüne geçiyor, hem de vatandaşlara sağlıksız ürünler satarak, onların parasını hiçe sayıyor. Dediğim gibi bunların önüne geçilmesi gerek. Adam kahvenin önüne zeytin koyuyor, bakkalın önüne zeytin koyuyor, toptancının önüne ceviz koymuş, bir şey diyemiyoruz. Yetkili kişiler bunun önüne geçmesi lazım. Vatandaşlar fidan alırken belgesiz yerden fidan almasınlar. Böylelikle hem doğa için hem de şehrimiz için daha iyi olur” şeklinde konuştu.

Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz