Kurulduğu günden bu yana eğitim vizyonuyla kısa sürede Kahramanmaraş’ın en çok tercih edilen eğitim kurumlarından biri olan Özel Beyza Eğitim Kurumları, 2000 yılında Akademik Lisesi’ni, 2005 yılında ise Fen Lisesi’ni hizmete sunmuştu. Eğitim vizyonunu milli-manevi değerlerini özümsemiş ve bununla birlikte modern dünyayı da çok iyi bilen nesiller yetiştirmek şeklinde belirleyen Özel Beyza Eğitim Kurumları, bugün on binlerle ifade edilen bir öğrenci potansiyelini bünyesinde barındırıyor. Uzun yıllardır Kahramanmaraş’ın gözde okullarından biri olan ve yaklaşık 20 yıllık eğitim tecrübesiyle öğrencilerin geleceğini aydınlatan Özel Beyza Eğitim Kurumları, kentteki şube sayısını artırmaya da devam ediyor. Kahramanmaraş’ta adını Bahçelievler Kampüsü ile duyuran ve kentin batıya doğru gelişmesiyle birlikte Boğaziçi olarak bilinen bölgeye yeni bir kampüs inşa eden Beyza Okulları, 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde eğitim hayatına başlamıştı. Uzman eğitimci kadrosu ve kaliteli eğitim için tüm altyapıya sahip modern bir kampüsle öğrencilerini karşılayan Beyza Okulları Boğaziçi Şubesi, verdiği eğitimle Kahramanmaraş’ta fark yaratmayı amaçlıyor. Öğrencilerin her türlü sosyal etkinlikleri yapmasına olanak sağlayan kampüste adeta yok yok. Yüzme havuzlarından, açık ve kapalı spor salonlarına, Fen bilimleri, müzik, görsel sanatlar laboratuvarlarından ahşap atölyesine kadar birçok farklılığı öğrencilerine sunun kampüs, ayrıca 2 adet cep sinemasıyla birlikte 500 kişilik de bir konferans salonunu bünyesinde barındırıyor. Özel Beyza Okulları Boğaziçi Şubesi’nin detaylarını Okul Müdürü Ali Kahya’dan dinledik.

TALEPLERE TEPKİSİZ KALAMAZDIK”

Velilerin talepleri üzerine Boğaziçi’ne yeni bir kampüs yapma gereği duyduklarını dile getiren Özel Beyza Okulları Boğaziçi Okul Müdürü Ali Kahya, “Beyza Okulları olarak 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde Boğaziçi Şubemizi açtık. Bu şubemizi açmamızdaki temel amaç, bizim Bahçelievler Kampüsü’müz şehrin biraz doğu kısmında kaldı. Velilerimizden sürekli bize talep vardı, çocuğumuzu Beyza’ya göndereceğiz ama konumundan dolayı oraya öğrenci gönderemiyoruz, biraz da servislerin 45 dakikalık zamanda götürüp getirmesi sıkıntı oluyordu. Bizde bu taleplere tepkisiz kalamazdık, bu amaçla Boğaziçi Kampüsü’nü açmış bulunuyoruz” dedi.

SON DERECE MODERN SİSTEMLERLE DONATILDI”

Boğaziçi kampüsünün son derece modern bir teknoloji ile yapıldığını dile getiren Kahya, kampüsün içerisinde öğrencilerin bütün sosyal etkinlikleri yapabileceği alanların olduğunu söyledi. Kahya, “Açtığımız kampüste son derece akıllı bir sistem var. Öğrencilerimiz her türlü sosyal etkinliğini, akademik olarak beklentilerini binamızda bulabilecek, başta iki tane havuzumuz mevcut. Bir tanesi büyüklere, diğeri ise küçüklere olmak üzere. Onun dışında laboratuvarlarımızın tamamı son derece modern sistemlerle donatıldı. Fen bilimleri, müzik, görsel sanatlar laboratuvarlarımız ve bizim birçok okulda olmayan bizim ODTÜ hocalarına kurdurduğumuz ahşap atölyesi mevcut okulumuzda. Öğrencilerimiz oradaki tornalarla kendi oyuncağını kendisi yapıyor ahşaptan ve bir ders süresinde öğrencimiz kendi oyuncağını yapıyor. Bu oyuncakları da sene sonunda bir sergi açarak, öğrencilerimizin yaptıklarını sergileyeceğiz” ifadelerini kullandı.

AKADEMİK BAŞARIYLA BİRLİKTE SPORTİF FAALİYETLERE DE ÖNEM VERİYORUZ”

Beyza Okulları olarak öğrencilerin akademik başarısının yanı sıra sportif faaliyetlere de önem verdiklerini belirten Kahya, “Yine bunların yanında nizami bir kapalı spor salonumuz var, öğrencilerimizin basket, voleybol, hentbol yani her türlü sportif faaliyetleri yapabileceği bir modern salonumuz mevcut. Bunun yanında 500 kişilik konferans salonumuz mevcut, yine burada öğrencilerimiz tiyatro çalışmaları yapıyorlar. Drama gibi bu tür önemli çalışmaları öğrencilerimiz bu konferans salonlarında yapıyorlar. 2 tane de cep sinemamız mevcut, öğrencilerimiz dersten arta kalan zamanlarında biraz da rahatlama ve dinlenmek amacıyla burada da sinema ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Okulu olarak akademik başarının yanında sportif faaliyetlere ve sosyal etkinliklere de çok veriyoruz. Çünkü biz şunu gördük, bundan sonra da muhtemelen böyle olacak, sadece öğrencinin akademik başarısına bakmayacağız. Bu öğrencinin başka nasıl bir özelliği var, yani enstrüman çalabiliyor mu, lisanslı bir sporcu mu biz bunlara çok önem veriyoruz. Okulumuza gelen her öğrenci ya bir enstrüman çalacak veya lisanslı bir sporcu olacak. Şuanda da zaten Beyza Okulları deyince, mesela ilk basketbol akla gelir, son beş yıldır basketbolda tüm şampiyonluklar okulumuza ait. Gerek kız takımlarımız olsun, gerek yıldız erkek veya küçük erkekler, kızlar olsun tüm sportif alanlarda da bu başarılarımızı inşallah devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

20 YILLIK BÜYÜK BİR TECRÜBEMİZ VAR”

Beyza Okulları olarak 20 yıllık önemli bir tecrübelerinin olduğuna dikkat çeken Kahya, “Akademik anlamda zaten 20 yıllık bir tecrübemiz var, bunu şehrimizin insanı biliyor. Artık bunu bize sormuyorlar bile, tecrübemizi bildikleri için. Bizde inşallah Boğaziçi Kampüsü’müzü açarak bu bölgede de var olduğumuzu göstermek ve velilerimizin ihtiyaçlarına cevap vermeyi düşünüyoruz. Beyza Okulları olarak kayıtlarımız devam ediyor, biz şuanda zaten sınıf hocalarımızın isimlerini ilan ettik ve kayıtlarda da iki sınıfımız doldu. Birinci sınıflarda beş sınıf açacağız, İnşallah ortaokul kısmında da Beyza kabul sınavını yaptık, sonuçlarının açıklanmasının ardından hızlı bir şekilde ortaokul kayıtlarını da tamamlayacağız. Beyza kabul sınavını yapmaktaki amacımız öğrencilerimizin başarısına göre indirim oranı vermek. Burs oranlarını açıklayarak kayıtlarımızı yapacağız” açıklamalarında bulundu.

BİR ALANDA ÖĞRENCİLERİN KENDİSİNİ GÖSTERMESİ GEREK”

Öğrencileri bir yarış atı gibi görmediklerinin altını çizen Kahya, “Beyza okulları olarak biz bir farkındalık yaratmak noktasında hep bahsediyoruz, artık öğrencilerin yarış atı gibi sadece test tekniği üzerinden değil önceliğimiz öğrencinin okuduğunu anlayabilmesi. Kesinlikle akademik başarının yanı sıra bir alanda uzmanlaşsın, biz bunu gerek sportif anlamda gerek bir enstrüman çalması anlamında veya binicilik, ok atıcılık yada yüzme gibi bir alanda öğrencinin kendisini göstermesi gerekiyor. Çünkü liselere giriş sınavlarında bundan sonraki yıllarda gerek özel okullar olsun, gerek devlet okulları olsun öğrencinin başka ne gibi bir özelliği var, bunu ön plana çıkarabiliyor mu, sahada aldığını hayatına tatbik edebiliyor mu? Kesinlikle bunlara da bakacak, bizde öğrencilerimize hep bunu vurguluyoruz. Hep ders ders, test test, bundan birazcık öğrencilerimizi rahatlatıp sportif anlamda başarı elde etmeye çalışıyoruz” dedi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Mustafa Kılınç)

Editör: Mahmut Beyaz