Dulkadiroğlu İlçesi, Evliya Camii’nde kılınan Cuma namazı çıkışında gerçekleşen etkinlikte Beşenli Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından vatandaşlara yemek ikramı yapıldı. Yemeğin ardından Kur’an tilavetinin okunduğu programda peygamber efendimize dualar edildi. Programa Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici’de katıldı. Bu önemli ve güzel haftada vatandaşlara yemek ikramında bulunarak bir hayır işlemek istediklerini söyleyen Beşenli Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayhan Köpo, “Bugün Beşenli Kültür ve Dayanışma Derneği olarak kutlu doğum haftasında vatandaşlarımıza yemek ikramında bulunarak, bu önemli ve güzel haftada bir hayır işlemek istedik. Buraya gelen belediye başkanımıza, ilçe başkanımıza, vatandaşlarımıza herkese çok teşekkür ediyorum. Biz bu geleneksel etkinliği her yıl gerçekleştiriyoruz ve bundan sonrada gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

KUTLU DOĞUMU DOLU DOLU KUTLAMAYA ÇALIŞTIK”
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, şunları söyledi: “Bugün burada Beşenliler Derneğimiz hem Kutlu Doğum münasebetiyle hem de Miraç Kandili münasebetiyle bir yemek organizasyonu yaptı. Burada Evliya camimizde Cuma namazını kıldık. Akabinde de vatandaşlarımızla birlikte yemekte bir araya geldik. Bizde kutlu doğumu bir hafta boyunca elimizden geldiğince dolu dolu kutlamaya yaşamaya çalıştık.”

ANLAMLI HAFTADA GÜZEL BİR ETKİNLİK”
AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, ise bu anlamı haftada güzel bir etkinlik yapıldığına dikkat çekerek, şunları kaydetti: “Kutlu Doğum haftasını idrak ediyoruz. İnsanlar çok güzel programlarda bir araya geliyorlar. Bugünde biz Beşenli Kültür ve Dayanışma Derneğimizin kutlu doğum münasebetiyle düzenlemiş olduğu yemek programına katıldık. Bu biraz farklı bir program oldu. Genelde bu haftada pilav ikram edilir ama bugünkü ikram yöresel bir ikramdı. Evliya caminde kılınan Cuma namazı sonrası burada ağırlıklı olarak Beşenli Mahallemizin sakinleriyle bir araya geldik. Bu haftayı peygamber efendimizin doğum haftası olarak kutluyoruz. İnşallah rabbim bizleri de onun yolundan gidenlerden eylesin diyorum. Bizler onu örnek alırsak, onun hayatını incelersek, onun sünnetini takip edecek olursak, hayatta başka hiçbir şey yapmamıza gerek kalmaz. Bu programların güzel tarafı da şu; insanların birlik ve beraberliğini arttırıyor ve bizim sürekli olarak birbirimizle dayanışma içinde vesile olmamıza sebep oluyor. Pazar günüde Miraç Kandili bu vesile ile de tüm İslam Âleminin ve ülkemizde ki tüm Müslümanların Miraç Kandilini tebrik ediyorum.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz