CHP Milletvekili ve Millet İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Öztunç, partisinin İl Binası’nda şahsını ve soyunu eleştirenlere karşı sert çıktı. Beraberinde CHP Dulkadiroğlu Belediye Başkan Adayı Ayhan Çiftarslan ile birlikte basının karşısına geçen Öztunç, “Dün sosyal medya hesabından bir şey paylaştım ve dedim ki bugün için saat 12.00’da bir basın toplantısı yapacağım ve 2 önemli belge açıklayacağım dedim. Aman Allah’ım birileri hemen korkmuş. Dünden beri gelen telefonun haddi hesabı yok. Ben siyaset yaparken kimseye bel altı vurmam. Kimse hakkında konuşmam. Kimseye hakaret etmem, kimseye iftira atmam. Sakin olsunlar, rahat olsunlar” dedi. Talebi karşılığında Milli Savunma Bakanlığı’ndan dedelerinin askerlik künyesini aldığını belirten Öztunç, bu belgelerin detaylarını da açıkladı. Öztunç, “Benim Kahramanmaraş’a olan sevdam atandan gelir. Dedelerimden gelir. Bir dedem Osmanlı askeridir ve Arap yarımadasında esir kalmıştır. 7 yıl esaret yaşamıştır. İngiliz cephanelerini vatanı, bayrağı, ezanı uğruna patlatmıştır. Diğer dedem Kuvayı Milliyecidir. Zeytun’da çatışmıştır. Maraş savunmasında bire bir yer almıştır ve Fransızlarla çatışmıştır” şeklinde konuştu.

“BİRİLERİ HAKKIMDA BİR TAKIM İFTİRALAR, DEDİKODULAR YAPTILAR”
Öztunç, konuşmalarının devamında şu ifadelere yer verdi: “Dün sosyal medya hesabından bir şey paylaştım ve dedim ki bugün için saat 12.00’da bir basın toplantısı yapacağım ve 2 önemli belge açıklayacağım dedim. Aman Allah’ım birileri hemen korkmuş. Dünden beri gelen telefonun haddi hesabı yok. Ben siyaset yaparken kimseye bel altı vurmam. Kimse hakkında konuşmam. Kimseye hakaret etmem, kimseye iftira atmam. Sakin olsunlar, rahat olsunlar. Benim siyasi üslubum kötülemek üzerine değil. Benim siyaset üslubum kendimi ve yapacaklarımı anlatmak üzerine. Ben bugün kendimle ilgili 2 tane belge açıklayacağım. Geçtiğimiz günlerde birileri hakkımda bir takım iftiralar, dedikodular yaptılar. Hiç aklımın almayacağı şeyleri söylediler. Aklı başında hiç kimsenin yapmayacağı şeyleri yaptılar. Hakaret, iftira, dedikodu neler neler söylediler. Ben sonunda mecbur kaldım ve bu açıklamayı yapmaya karar verdim.

“BÜYÜK DEDEM İBRAHİM ÖZTUNÇ, OSMANLI ASKERİDİR”
Kişi ecdadı ile vardır. İnsan ecdadı ile atası ile babası ile dedesi ile vardır. Madem ecdat diyorsunuz o zaman ben ecdadımı açıklıyorum. Ben babamın babası dedim ve küçük dedemin geçmişini Milli Savunma Bakanlığı’ndan istedim. Ben biliyorum ama resmi olsun istedim. Dedim ki benim dedelerimin askerlik künyesini bana verin Sayın Savunma Bakanlığı. Milli Savunma Bakanlığı bana iki evrak halinde bakanlığın resmi antetli zarfı ile verdi. Bakın benim büyük dedim babamın babası İbrahim Öztunç. 1891 doğumlu benim dedem. Piroğullarından lakabı. Vilayeti Maraş. Kazası ve nahiyesi Elbistan. Köyü Ağcaşar. Doğum tarihi 1307. Yani 1891. Birliği 27’nci fırka 79’uncu alay, 2’nci tabur, birinci bölük. Askere gidiş tarihi Mart 1327, dönüş tarihi Eylül 1334. Rütbesi çavuş. Benim dedem Osmanlı askeri olarak Arap yarımadasına gidiyor. İngilizlere esir düşüyor. 7 yıl esaret yaşıyor. En son İngiliz cephaneliğini Bağdat’ta patlatıp asker arkadaşlarıyla birlikte dönüyor. Devlet dedeme muhtarlık veriyor ve dedem 25 yıl muhtarlık yapıyor. Bu benim babamın babasının Milli Savunma Bakanlığı’ndan resmi askerlik evrakıdır. Bakanlık bu kayıtları Osmanlı arşivlerinden alıyor.

“KÜÇÜK DEDEM MARAŞ ÇETESİNİN ÜNLÜ KOMUTANLARINDAN OLAN KASAP ORUÇ’DUR”
Bir diğer küçük dedem, yani babamın amcası, dedemin kardeşi olan Oruç Öztunç. Kuvayı Milliyeci. Elbistan’da Kuvayı Milliyeye Kılıç Ali tarafından alınıyor ve Maraş’a gönderiliyor. Zeytunlu’da çatışıyor, düşman kuvvetlerinden çok sayıda insanı savaş sırasında bertaraf ettiği için Kasap lakabı veriliyor. Bu kitaplarda dahi vardır. Kasap Oruç diyorlar. Maraş Çetesinin liderlerindendir. Bir Maraş çetesidir. Maraş savunmasına bire bir katılıyor. Maraş savunmasından sonra Sivrihisar’a gidiyor. Sivrihisar’da İstiklal savaşına katılıyor, gazi oluyor ve geliyor. Milli Savunma Bakanlığı’ndan verilen evraktaki bilgileri sizlere okuyorum; Oruç yine Piroğullarından. İstiklal harbinde dördüncü fırka, topçu alayında 6 ay savaşta hizmet etmiş. Burada Kuvayı Milliyeci olarak Maraş savunmasına katılıyor. Maraş düşmandan kurtulduktan sonra Sivrihisar’a gidiyor. Sivrihisar’da savaşıyor. Buna rağmen sonra kısmi seferberlikte alay 13 depo muhafız neferliğinde hizmet etmiş. Bu benim küçük dedemin Osmanlı kaydı. Kılıç Ali paşanın yaverliğini yapmıştır.

“İŞTE DEDELERİM, ATALARIM. ŞİMDİ SIRA SİZDE!”
Ben böyle dedelerin torunuyum. Benim dedem Maraş savunmasının ünlü komutanlarındandır. Kitaplarda vardır ve Kasap Oruç diye geçer. Açsınlar ve baksınlar. Bana iftira atan, dedikodu yapanlar, benim ecdadım bu. Artık sıra sizde. Sizde ecdadınızı açıklayın. Benim Kahramanmaraş’a olan sevdam atandan gelir. Dedelerimden gelir. Bir dedem Osmanlı askeridir ve Arap yarımadasında esir kalmıştır. 7 yıl esaret yaşamıştır. İngiliz cephanelerini vatanı, bayrağı, ezanı uğruna patlatmıştır. Diğer dedem Kuvayı Milliyecidir. Zeytun’da çatışmıştır. Maraş savunmasında bire bir yer almıştır ve Fransızlarla çatışmıştır. Maraş kurtulduktan sonra da Sivrihisar’a gitmiştir, Sivrihisar’da Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte vatanı düşmandan kurtulmuştur. Gazi olmuştur. Ölene kadar gazilik maşı verilmiştir. Ben böyle bir ailenin çocuğuyum. Ecdadım bu. Benimle ilgili yalan söyleyenler, dedikodu yapanlar, işte dedelerim, atalarım. Şimdi sıra sizde. Hadi buyurun. Açıklayın göreyim. Hiç kimse benim Kahramanmaraş’a olan sevdamı, atalarım, ailemin bu topraklara olan sevdasını, vatan için milletimiz için bayrağımız için ezan için mücadelemizi görmemezlikten gelemez. Bunlar Milli Savunma Bakanlığı’nın başvurma karşı gönderdiği resmi evraklardır.  

“ALİ ÖZTUNÇ, KAHRAMANMARAŞ’I SEVİYOR”
Maraş savunmasını anlatan kitaplara baksınlar, o kitaplarda dedemin ismi vardır. Ben atamı açıkladım. Ali Öztunç, Kahramanmaraş’ı seviyor. Ali Öztunç Kahramanmaraş’ın milletvekilidir. Ali Öztunç Kahramanmaraş’ı yönetmeye talip olmuştur. Gittiğim her yerde Ali Öztunç’a sana oy vereceğiz dendikçe. Her yerde şahsına oy veriyoruz Ali Öztunç, sen bu şehri yönetmelisin dendikçe. Anketlerde 8-9 puan öne geçtim. Paniklediler, iftira atıyorlar. Bütün iftiralara yanıt işte burada. Oraya buraya gidip benim hakkımda yalan söyleyenler, kardeşlerini alıp danışman yapanlar, işte burada. Ben ecdadımı açıkladım, sizde ecdadınızı açıklayın bu millet görsün.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz