Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi “Sosyal Belediyecilik” anlayışı kapsamında bir etkinliğin daha şehrimizde olması için çaba gösterdi ve Dünya Rafting Şampiyonası’nın ev sahipliğini üstlenmemizi sağladı. Şehrin tanıtımı açısından gerçekten önemli bir hizmetti. Bu bakımdan Büyükşehir Belediyesi’ni kutlarken, devamının gelmesini de temenni ederim.

Her ne kadar bu önemli gelişmeyi kutlasak da naçizane eleştirilerimizi ve eksiklikleri dile getirmeyi elzem görüyorum. Çünkü vurgulanan eksiklikler ileriki dönemlerde yapılacak etkinlikleri daha güzel yapmamızı sağlayabilir. İnsanlık ilk var olduğu günden bu yana deneme-yanılma yolunu kullanarak, tecrübe edinerek bu günlere geldi. Bu etkinlik de bizim tecrübemizdi. Yakın da olsa tarih oldu ve tarih, kendisinden ders alınmadığı için tekerrür eder. Biz ders alalım ve eksikliklerimiz tekerrür etmesin.

Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesaplarından “Ulusal Basında Haberlerimiz” başlığıyla tüm Türkiye’nin gördüğü o “bedava reklamları” paylaşıyor. Ben de Kahramanmaraş’ın bir ferdi olarak bunları her zaman takip ediyorum ve ulusal bir kanalda Kahramanmaraş’la ilgili güzel bir haber gördüğümde itiraf etmeliyim ki gururum okşanıyor. Ancak Dünya Rafting Şampiyonası’yla ilgili haberlerin videolarını gördüğümde halktan katılımın çok az olduğunu farkettim. Daha önceki yazılarımda Kahramanmaraş halkının sosyal etkinliklere aç bir topluluk olduğunu dile getiren biri olarak, bu şampiyonada Kahramanmaraş halkının izleyici olarak oralarda görememek beni şaşırttı.

Bu durumda soru şu: sosyal etkinliğe aç bir şehirde her etkinlik çok canlı geçerken neden rafting şampiyonası gibi çok az yerde yapılabilen bir sosyal etkinliğe katılım az oldu? İkinci soru şu: şehir halkının ilgisini mi çekmedi, yoksa belediye gerekli tanıtımlar ve reklamlarda yetersiz mi kaldı?

Hafızam çok iyi değildir ama daha önce Kahramanmaraş’ta su sporları ve Offroad yarışları olduğunda belediyenin elindeki otobüslerle şehir halkı ücretsiz şekilde bu etkinliklere izleyici olarak katılabilmesini sağladığını çok iyi hatırlıyorum. İnsanlar ailesiyle veya arkadaşlarıyla unutamayacakları anları yaşadılar. İnsanlar TV başından veya internet aracılığıyla bu etkinlikleri takip ederken Kahramanmaraş halkı çıplak gözle izleyebildi.

Şimdi de başka bir soru akıllara geliyor. Peki Dünya Rafting Şampiyonası’nda neden otobüsler şehir halkının misafirliği için kullanılmadı? Bu sorunun cevabı Büyükşehir Belediyesi’nde.

Daha önce de söyledim, şimdi de söylüyorum: Kahramanmaraş halkı sosyal etkinliklere aç bir topluluktur. Sosyal bir etkinlik yapıldığında, hele de bu etkinlik yazılı ve görsel tüm ulusal basında haber yapıldığında, etkinliğe katılanların sayısı az görülmesi, o kadar çabanın meyvesini alamamamıza sebep olabilir. Çabaların meyvesinin alınmasının yolu da gerekli tanıtım, reklam ve duyuruların yapılmasından geçiyor. Bu konuda yapılan çalışmalar yeterli görülüyorsa, izleyici sayısından bu düşüncenin yanlış olduğu görülebilir.

Saygılarımla…