Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Atatürk meydanında bir araya gelen muhtarlar, burada çelenk sunma programı düzenledi. Daha sonra muhtarlarla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, muhtarlarla birlikte kahvaltıda buluştu. Kahvaltı sonrası konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç, muhtarlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, “memleketimizin bütün problemlerini elimizden geldiğince, muhtarlarımızın da yardımıyla çözmeye çalışıyoruz” dedi.
 

MUHTARLARIMIZ MAHALLELERDE BİZİM ELİMİZ KOLUMUZDUR”

Muhtarların kendilerine çok yardımcı olduğunu belirten Başkan Erkoç, şu ifadelere yer verdi: “Öncelikle muhtarlar günümüzü tebrik ediyorum. Muhtarlarımızla birlikte bir araya gelmekten gerçekten çok büyük bir mutluluk duyuyorum. Memleketimizin bütün problemlerinin çözümü için, gerçekten çok büyük gayret ediyoruz. Tabi demokrasilerle seçilen insanlar çok önemlidir. Bu muhtarlarımız içinde geçerlidir. Hep beraberce 30 Mart’ta yerel yöneticiler olarak seçildik. Muhtarlarımız, mahallelerde bizim elimiz kolumuzdur. Çünkü mahallelerde ki sorun ve sıkıntıların tespiti konusunda bize çok yardımcı olmaktalar. Muhtarlarımız bizim için çok kıymetli ve değerlilerdir. Seçilmiş insanlar, bizim birçok ilçe belediye başkanlarımız içinde değerledir. Bu nedenle muhtarlarımız bizim için çok değer arz etmektedir.”


“SENE SONU İTİBARİYLE ÜÇ BUÇUK YILDA 3 BİN KİLOMETRE YOL YAPMIŞ OLACAĞIZ”

Göreve geldikleri yıldan bu yana yaptıkları bazı hizmetleri anlatan Başkan Erkoç, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Muhtarlarımız bize geldikleri zaman biz onların sıkıntılarını ve sorunlarını her zaman dinliyoruz. Bürokrasilere de rica ediyorum, ben her zaman mahallelerimizin bir sıkıntısı olduğu zaman, ilk önce muhtarlarımızla görüşün diye. Biz görevi devraldığımızda, kırsalda çok büyük bir altyapı eksikliği vardı. Özellikleri grup yolları başta olmak üzere, mahalle içleri, içme suyu gibi birçok konular, çok aşağı düzeydeydi buralar. Bizim bu sene yaptığımız yol, bir ay sonra 800 kilometreyi geçecek. Kahramanmaraş genelinde 694 tane yolumuz var ve 605 kilometre yol ağımız var. Sene sonu itibari ile üç buçuk yılda 3 bin kilometre yol yapmış olacağız. Önceden ben il başkanlığı dönemimde o zamanlar yetkililer çok iyi çalışamıyorlardı, bazı yolları yapamıyorlardı ama şimdi hamt olsun biz oraları da yaptık.”


“KAHRAMANMARAŞ’IN KIRSALINI MERKEZ HALİNE GETİRECEĞİZ”
Kırsal alanlar üzerine yoğun bir çalışma sergilediklerini ifade eden Başkan Erkoç “Büyükşehir dönüşüm yasasıyla beraber en iyi şekilde tüm mahallelere bütün gerekli çalışmaları yapmaktayız. 2018 sonu itibari ile sizler ve bizler geçmişle kıyaslatıldığında, en çok mahallelere hizmet eden dönem olacaktır. Bu büyükşehir dönüşüm yasasından, en çok yararlanan il belki de Kahramanmaraş olmuştur. Dolayısıyla bu çalışmalarımız hiç durmadan devam edecektir. İl genelimizde 694 tane mahallemiz var ve bu mahalleleri aynı seviyeye getirmek için çok yoğun gayret içerisindeyiz. Muhtarlarımız dediğim gibi bizim için çok değerli ve çok kıymetlidir. Çünkü halkımızın o mahallelerde ki tercihi, demokrasiyle seçen insanlardır. Dolayısıyla biz muhtarlarımızın her zaman belediye olarak yanındayız ve yanında olmaya da devam edeceğiz. Bizim yollara harcadığımız para yarım katrilyon olmuş durumda. Gelecekte, hem mahalle isimlerimiz hem muhtarlarımızın isimleri, hem bizim ismimiz, hayırla yâd edilecektir. 2018 yılında temennimiz, Kahramanmaraş’ın kırsalını merkez haline getireceğiz. Ben tekrar muhtarlar günümüz tebrik ediyorum. Yine biz her zaman omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz. Bizim de üzerimiz de emanet var, sizin de üzerinizde emanet var. Dolayısıyla dediğim gibi omuz omuza verip bu emaneti yerine getireceğiz. Ben tekrar bütün muhtarlarımıza başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.


“HALKIMIZLA DEVLET KURUMLARI ARASINDA KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRMEKTEYİZ”
Programda kısa bir konuşma yapan Onikişubat İlçesi Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ramazan Gürbak, ”Öncelikle muhtarlar günümüzü en içten dileklerimle kutluyorum. Yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesesi, 1829’dan bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir. Muhtarlarımız bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla olan işlerinde aracı olurken, diğer yandan çağdaş yönetim anlayışının bir parçası olmuştur. Biz muhtarlarımız, bulunduğumuz mahalle veya köyde, devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmekteyiz. Vatandaşımızın devlete ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapı muhtarlıklarımızdır. En ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak hem sevinçte, hem de hüzünde, halkının her zaman yanında ve hizmetinde olmuştur. Gerek milleti, gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürütüyoruz. Bu hizmetleri yürütürken de belediyelerimiz bize çok yardımcı olmaktadırlar. Muhtarlarımızın zor şartlar ve kısıtlı imkânlarla yürüttükleri fedakârca hizmetlerin karşılığı manevi haz olsa da son dönemde cumhurbaşkanımızın bizleri külliye de ağırlayarak onurlandırması her şeye değerdi. Yapılan maddi ve manevi iyileştirmelerde, devletimizin bizlere verdiği önemin bir göstergesidir. Ben bu hususta ilçelerimizde görev yapan tüm mahalle muhtarlarımızın, muhtarlar gününü en kalbi duygularımla kutluyorum” ifadelerine yer verdi.
 

Haber: Hakan Aydın

Editör: Mahmut Beyaz