Her Bayram olduğu gibi yine bu bayramda da İşportacı tezgâhları, Kıbrıs Meydanı ve Trabzon caddesindeki yerini aldı. Garajlar caddesindeki kaldırımlar da işportacıların meskeni haline geldi. Kaldırımlarda bayramlık ürünler satarak, bayram öncesi para kazanmak isteyen işportacılar, işlerin şu an için iyi olduğunu ancak sıcaklardan ötürü zorlandıklarını söyledi. Gece geç saatlere kadar satışların devam ettiğini ifade eden işportacılar, yoğunluktan dolayı memnun olduklarını belirtti.

ALLAH’A ŞÜKÜR EKMEK PARAMIZI ÇIKARTIYORUZ”
Trabzon Caddesi üzerinde tesbih ve saat satan işportacı Veysel Teke, her bayram olduğu gibi bu bayramda harçlıklarını çıkarmak adına tezgâhlarını açtıklarını belirtti. Teke, “Bayramlar bizim için en çok para kazandığımız ve en çok işlerimizin yoğun olduğu dönemler oluyor. Çarşıda herhangi bir yerde tezgâhımızı sabah saat 07.00’dan itibaren açıyoruz, gece 1-2’ye kadar çalışıyoruz. Allah’a şükür biraz da olsa ekmek paramızı çıkartıyoruz. Rabbimize şükürler olsun” dedi.

Diğer işportacılar Hanifi Duygu, Veli Kara ve Mustafa Karakuş ise tıpkı Veysel Teke gibi tezgâhlarını sabah saatlerinden itibaren açarak, bayram üstü harçlıklarını çıkartmaya çalışıyorlar.

Haber: Tuğçe Kayar


 


 

Editör: Mahmut Beyaz