Kurban Bayramı’na sayılı günler kala birçok sektörde hareketlilik başlarken ‘Dost Başa Düşman Ayağa Bakar’ esprisiyle bayram öncesi ayakkabılarını boyatmak isteyen vatandaşlar, kentteki ayakkabı boyacılarında hareketliliği artırdı. Kahramanmaraş’ta 62 yıldır boyacılık yapan ve gazetemize değerlendirmelerde bulunan Cemal Çiçek, bayramın yaklaşmasıyla ayakkabılarını daha canlı ve şık hale getirmek isteyen vatandaşların, ayakkabılarını getirmeye başladıklarını söyledi. Her bayram bu şekilde hareketlilik olduğunu dile getiren Çiçek, tüm sektörlerin olduğu gibi kendilerinin de koronavirüsten etkilendiklerini dile getirdi.

KAZANÇLARIMIZ ARTMAYA BAŞLADI”

Ayakkabı boyacısı Cemal Çiçek, konuşmasında şunları kaydetti: “Mübarek Kurban Bayramına sayılı günler kaldı. Herkes bayram için hazırlıklılarını tamamlıyor. Tabi ki insanlar, bayram öncesi ayakkabılarının güzel görünmesini istiyor. Bundan dolayı bizim de işlerimiz hareketleniyor. Vatandaşlar, ayakkabılarını bayram öncesi getiriyorlar, parlattırıyorlar. Her bayram bu şekilde hareketlenmeler oluyor. Bizde bayram öncesi malzemelerimizi tamamladık. Eksiklik yok. Herkes gibi biz de bayramda sıkıntı yaşamamak için tedbirlerimizi aldık. Kazançlarımız artmaya başladı.

BİR NEBZE OLSUN MORAL OLUYOR”

İnsanlar Bayramlarda sevinçli mutlu oluyor. Olan olmayana veriyor, ikram ediyor. İnsan umutla bayrama kavuşmayı bekliyor. Böyle bir bayramın yaklaşması güzel bir şey. Bayram telaşı koronavirüsten dolayı geçirilen sıkıntılı günlere bir nebze olsun moral oluyor. Bayrama güzel, temiz ve şık ayakkabılarla girmek isteyenler de bizlere uğruyor. Umarım huzurlu bir bayram yaşarız. Herkesin bayramı şimdiden mübarek olsun.”

HAZIRLIKLARIMIZI TAMAMLIYORUZ”

Ayakkabısını boyatmak için Cemal Çiçek’in yanına gelen Fevzi Türk ise, “Bugün Cemal abimizin yanına geldik, Kurban Bayramı yaklaşıyor, bizde ayakkabılarımızı boyatıyoruz, hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Güzel bir bayram geçiririz umarım. Pandemiden dolayı zor günler geçirdik, bu bayram bizim için moral olacak Allah’ın izniyle” şeklinde konuştu.

Haber: Ege Özdemir

Editör: Mahmut Beyaz