Ramazan ayının son günlerini yaşayan vatandaşları artık bayram telaşı sardı. Ramazan Bayramına 6 gün kalmasına rağmen boş vakitlerini fırsat bilen vatandaşlar, evli çiftler, gençler ve çocuklar mağazaların yolunu tuttu. Özellikle de Kahramanmaraş’ın tarihi kapalı çarşısında ki giyim mağazalarını tercih eden vatandaşlar, alışverişini buradan yapıyor. Kapalı çarşı esnafı ise alışverişe gelen müşterilerin ürün almadan gittiğini, işlerin durgun olduğunu söylüyor. Bayrama sayılı günler kala çarşı esnafının bayram nabzını tutan Gazetemiz, esnafın durgunluk şikâyetiyle karşılaştı. Vatandaşların boş kalabalık olduğunu belirten kapalı çarşı esnafları, hareketliliğin henüz başlamadığını ifade etti.

Hakan Suyadal
“AŞIRI BİR DURGUNLUK VAR”

Satışlarda şuanda aşırı bir durgunluk var. Yani normal günde bile bizde bu kadar durgunluk olmuyordu. Bu da artık esnafın kepenk kapatmaya kadar gidecek gibi duruyor. Bunun en büyük sebebi de büyüklerimizin bizi desteklememesi. Önceden bu kadar durgun değildi ama şuan bayram arifesi olmasına rağmen işlerimiz çok durgun. Yani vatandaş alışveriş için geliyor boş gelenlerin hepsi. Vatandaş geliyor bir şeyler almak istiyorlar ama bir şey alamdan geri gidiyorlar. Ürün mü beğenmiyorlar, yoksa paraları yok anlamıyorum vatandaşları. İlk başta da dediğim gibi şuan satışlarımız çok durgun. Umarım bayram bir iki gün kala işlerimiz böyle olmaz.

Hanefi Börekçi
“BEKLENTİMİZİN ALTINDA”
Önceki bayramlara göre şuan satışlarımız çok yüksek değil. Yani beklediğimizin üstünde bir potansiyel yok ama yine de işlerimiz çok iyi değil. Mesela vatandaşlar geliyor bir şeyler almak için geliyorlar ama bir şey almadan geri gidiyorlar.

Ersin Torun
“İŞLER DURGUN”
İşlerimiz şuan durgun. Ramazan Bayramına günler bile vatandaşlar alışverişi yapıp bitirirdi şimdiye kadar şuan satış falan yok. Eski bayram arifelerinde işler bu kadar durgun değildi. Yani vatandaşlar bayrama 1 hafta kala çarşıya inip alışverişini yapıp bayram gününü beklerdi. Ama şimdi vatandaş alışveriş yapmak için bayramdan bir gün öncesini bekliyor. Zaten büyük mağazaların da artmasıyla birlikte çarşı esnafının işleri azaldı. Umarım işlerimiz bu kadar durgunlaşmaz. Bir iki güne kadar sarışlarımız ufak tefek olurda bizim de yüzümüz güler. Şimdiden tüm İslam Aleminin mübarek Ramazan Bayramını kutluyorum.

Muhammet Enes Kaya
“ESKİ BAYRAMLAR YOK

Bir esnaf olarak biz bu aralar satış olacağına dair ümitliydik ama ne satış var ne de müşteri. Gelen müşteri ürünlere bakıyor ama almadan gidiyor. Vatandaşın ekonomik sıkıntısı mı var yoksa almak mı istiyorlar bilmiyorum ama biz satış yapamıyoruz. Önceki bayramlarda yüzümüz gülerde satış yapardık ama şimdi dediğim gibi satış yapamıyoruz. Umarım işlerimiz biran önce iyi olurda satış yaparız.

Haber: Hakan Aydın-Fazilet Çomruk


 


 


 


 


 

Editör: Mahmut Beyaz