Kahramanmaraş Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde şu anda işler pekte iyi gitmiyor. Henüz geçen hafta okulların tatil olması ve bunun akabinde Ramazan Bayramı’nın bir hayli yaklaşmış olmasından dolayı yolcu kapasitesinin artacağından oldukça ümitli olan otogar esnafı, işlerin beklenenin altında kalmasından ötürü yakınıyor. Manşet Gazetesi haber ekibi olarak durumu yerinde araştırdığımızda firma sorumluları, bayrama kısa bir sürenin kalmasına rağmen henüz hiçbir hareketliliğin olmadığını kaydetti. Geçen yıla oranlar bu yılın arasında büyük bir fark olduğunu ve geçen yılki yaşanan yoğunluğun bu yıl olmadığını dile getiren firma sahipleri, otogarda Kahramanmaraş’tan gidişlerin değil, gelişlerin çok yoğun olduğunu vurguladı.

YOLCU YOK DENİLEBİLECEK KADAR AZ DURUMDA”
AK Turizm otobüs firması sorumlusu Filiz Alagöz şöyle konuştu: “Bu yıl için bayram hareketliliği yok. Bayrama az bir süre kaldı ama otogarda neredeyse hiçbir hareketlilik söz konusu değil. Geçen yıl bu yıla göre daha yoğundu. Bu yıl yoğunluğun olmamasının nedeni okulların bayramdan önce tatile girmesidir diye düşünüyorum. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi diğer Büyükşehirlerden Kahramanmaraş’a gelenler çok fazla ama dediğim gibi Kahramanmaraş’tan şehir dışına giden yolcu yok denilebilecek kadar az durumda.”

İŞLER ÇOK DURGUN”
Aksu Turizm firma sorumlusu Mehmet Mirzaoğlu, şunları dedi: “Bayrama az bir zaman kala Kahramanmaraş otogarında işler çok durgun. Neredeyse yolcu yok. Ama şu an diğer Büyükşehirlerden Kahramanmaraş’a gelen arabalarımızın hepsi dolu hatta yerimiz kalmadığı için ek sefer bile düzenliyoruz. Geçen yıl bu yıla göre çok daha hareketliydi. Çünkü hem okul tatili hem de bayram tatili aynı zamana denk gelmişti.”

BAYRAMDAN SONRA HAREKETLİLİK BEKLİYORUZ”
Lüks Kahramanmaraş Turizm firma sorumlusu Naci Tekinşen, şunları kaydetti:Kahramanmaraş otogarında gidişler değil gelişler çok yoğun. Şu anda otogarda herhangi bir hareketlilik yok. Şehir dışına çıkacak yolcu bulamıyoruz. Otogarda hareketlilik bayramdan sonra artar diye tahmin ediyorum. Çünkü öğrencilerin girmek zorunda olduğu sınavlar ve bu sınavlara girip tekrar memleketlerine gidecekler. Bu bağlamda da bayramda değil, bayramdan sonra hareketlilik bekliyoruz.”

HAREKETLİLİĞİN OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM”
Lider Elbistan Ergin görkem ise şunlar söyledi: “Bayrama bir haftadan az bir süre kaldı ama henüz Kahramanmaraş otogarında bir hareketlilik olmadı. Bundan sonra ki süreçte de bir hareketliliğin olacağını düşünmüyorum. Çünkü okullar bayramdan daha önce tatil oldu ve bu durumda bizim sektörümüzü çok etkiledi. İnşallah önümüzde ki günlerde işlerimiz hareketlenir.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz