Uzunluğu 2 kilometreyi bulan ve kıyafetten ayakkabıya, kuyumculardan oymacılara, bıçakçılardan bakırcılara, bayramlık ikramlardan hediyeliklere kadar birçok sektörü içinde barındıran Kahramanmaraş’ın Tarihi Kapalı Çarşı’sında şu sıralar Kurban Bayramı telaşı yaşanıyor.  Yaşanan alışveriş telaşesinde kahveciler, tatlıcılar, yufkacılar ve şekerciler ile giyim mağazaları tam mesaiye başlarken, esnafta hareketlilikten payını aldı. Özellikle kış boyunca işleri durma noktasına gelen çarşı esnafının bayram hareketliliği ile birlikte bir nebzede olsa yüzü güldü.

VATANDAŞIN BÜTÇESİNE GÖRE FİYATLAR
Çarşı esnafı vatandaşın cebine uygun fiyatları düşürdüğünü ifade ederek, “İnsanların bütçesine göre fiyatlarımızı düşürdük. Herkes bütçesine göre çarşıda bir şeyler bulma imkânına sahip. Biz de yaptığımız yüzde 50’nin üzerindeki indirimlerle vatandaşımızın yükünü hafifletmeye çalışıyoruz. Tabii ki eski bayram havası yok. Ama yine şükürler olsun, işlerimiz iyi. Bütün çarşı esnafına Allah kolaylık versin. Herkesin bayramı şimdiden mübarek olsun” dedi.

İŞLER HAREKETLENDİ
İşlerin hareketlendiğini dile getiren esnaf, şunları dedi: “Kış boyunca işlerimiz oldukça durgundu ve artık neredeyse iş yapamaz hale gelmiştik. Bunun akabinde ise araya oruç girdi. Bir ay süren oruçta da yine iş yapamadık. Daha sonra tek çaremiz bayram kalmıştı. Ramazan Bayramında bir hareketlilik olmuş ve bir nebzede olsa rahat bir nefes almıştık. Ardından işlerimiz yine düştü. Şimdi Kurban Bayramı telaşı başladı. Vatandaşlar yine her zamanki gibi Kapalı Çarşı’da alışverişini yapıyor. Dolayısıyla esnaflar olarak bizim de yüzümüz gülüyor. İnşallah ilerleyen günlerde işlerimiz daha da hareketlenir.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz