Kahramanmaraş merkez ilçe Onikişubat Belediyesi tarafından Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan yardım kampanyası tamamlandı.

 Kahramanmaraş Merkez İlçe Onikişubat Belediyesi tarafından Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan yardım kampanyası tamamlandı. “Her mümin kardeştir” sloganıyla gerçekleştirilen kampanya neticesinde toplanan 5 kamyon ve 2 tırdan oluşan yardım konvoyu dualar eşliğinde uğurlandı. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi önünde düzenlenen uğurlama töreninde konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “Bu yardım kervanının önünde bulunmak bizler için gurur ve iftihar vesilesi” dedi. Düzenlenen kampanyanın Türkiye Cumhuriyeti’nin son 15 yılda geldiği noktayı göstermesi açısından da önemli olduğunu belirten Mahçiçek, artık Türkiye’nin “alan el” değil “veren el” konumuna geldiğini söyledi. Mahçiçek, şöyle konuştu: “Çok değil 15-20 yıl önce ülkemizin bulunduğu şartlara baktığımız zaman bugün içinde bulunduğumuz konum çok farklı. O günler 500 bin doları bulamadığımız, IMF kapılarında beklediğimiz günlerdi. Ama bugün Türkiye ‘alan el’ değil, ‘veren el’ konumunda. Sayın cumhurbaşkanımızın işaret buyurdukları gibi, Türkiye mazlum ve mağdur insanlara, Müslümanlara halklara, uluslararası ölçekte yardım noktasında ilk üçe giren bir ülke. Cenabı hak bizleri son 10-15 sene de böyle bir konuma getirdi. Ne kadar şükretsek az. Bu kampanyamıza gelince, çok az bir zamanda Hayrat İnsanı Yardım Derneğimizle beraber bu çalışmamıza Kahramanmaraşlılar çok büyük katkı sundular. Bu gün burada 5 tane kamyonumuz, 2 tane tırımız dolu halde. Bu tırları inşallah dualarla yolcu edeceğiz. Bu tırlarımızda 15 bin adet battaniyemiz, 52 ton erzak kolimiz, yüz bin giyim malzememiz, 15 bin çorabımız, 10 bin eldivenimiz, 975 adet çocuk bez kolisi, bin 475 adet çocuk maması. 10 bin nevresim takımı, 12 bin ayakkabı, 680 adet halı ve 5 bin öğrencilik kırtasiye seti var. Bugün dualarla ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için yola çıkacak inşallah. Ben bu programın hazırlanmasında bizlere yardım eden Hayrat İnsani Yardım Derneğimize ve tüm Kahramanmaraşlılara teşekkür ediyorum. Kahramanmaraşlılar yine kendilerine yakışanı yapmışlardır.”
'ŞİMDİ BOĞAZLARIN DÜĞÜMLENDİĞİ BİR ANI YAŞIYORUZ'

Törende konuşan Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise, manevi bir atmosferde, böylesine anlamlı bir kampanyada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. “Şimdi boğazların düğümlendiği bir anı yaşıyoruz” diyen Güvençer, şu ifadeleri kullandı: “Hemen yanı başımızda bir ateş yanıyor. Kardeşlerimiz sıkıntı ve eziyet içindeler. Ancak çok şükür öncelikle Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak, sonrasında bu devletin vatandaşları olarak bizler, bu ızdırabı çeken insanların her şeyden önce inanç kardeşleri olarak, olan bitenin farkındayız. Sebeplerin farkındayız. Yapılması gerekenlerin farkındayız. Yapılması gerekenlerin, bizim omuzlarımıza yüklediği ağır mesuliyetin farkındayız. Rabden gelene rıza ve teslimiyet babında üzerimize düşenleri yapmak, niyet, kararlılık ve azmi içerisindeyiz ve Allaha çok şükür farkında olduğumuz ve müdahale mesuliyetinde olduğumuz, hususların gereklerini Allah Teala’nın yüksek hidayeti ve inayeti ile onun azim takdiri ile ifa edebilmenin iktidarı içerisindeyiz. Bugün atılan bu küçük adım, bu mesuliyet idrakinin bu yapılması gerekenlerinin mütalaasının, bunun farkında olarak atılan adımların, sadece küçük bir örneğidir. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” Hayrat İnsani Yardım Derneği Başkanı Avukat Hakkı Aygün’de, dernek olarak düzenledikleri kampanyalarla Rus bombardımanı altındaki Türkmenlerin yardımına koştuklarını belirtti. Özellikle Halep’ten başlayarak Türkmen dağına kadar olan bölgeye Hayrat Derneği ekiplerinin yardım ulaştırdığını kaydeden Aygün, şöyle konuştu: “Gittiğimiz bütün bölgelerde ülkemize edilen dualarla karşılanıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, milletimize ve ümmetimize edilen dualarla karşılaşıyoruz. Bir Müslüman olarak köprü oluyoruz ve kardeşlerimize yardımları ulaştırıyoruz. Bu şekilde insani ve İslami vazifemizi yerine getirmiş oluyoruz. Bütün bu çalışmalarda emeği geçen kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Türkiye’nin her yerinde bu kampanyalar ve çalışmalar devam ediyor. Her ay 30’dan fazla tırı ulaştırıyoruz. Ayrıca Kahramanmaraş ve çevresinde yatılı ve normal olarak on binlerce öğrenciye eğitimlerimiz devam ediyor. Bu vesileyle yardım eden belediyemize, valimize ve tüm Kahramanmaraş halkına teşekkür ediyoruz. Allah kabul etsin.” Daha sonra Kahramanmaraş Müftüsü Muhammed Gevher’in yaptırdığı duaların ardından yardım konvoyu Suriye’ye hareket etti. 

Haber Merkezi


 

Editör: Mahmut Beyaz