Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat İnsani Yardım Derneği tarafından, Suriye’deki Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan yardım kampanyası, Afşin’de devam ediyor.

Afşin Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destekleriyle ilçedeki 86 okul da kampanyaya dahil oldu.
Kaymakam Ali Edip Budan, okullarda başlatılan yardım kampanya kapsamında öğrenciler, okul idarecileri ve öğrenci velilerinin destekleriyle 5 tır insani yardım malzemesi toplandığını söyledi.
İlçeden Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerine 11 Şubat'ta 5 tır yardım malzemesi gönderildiğini hatırlatan Budan, şunları kaydetti;
"Türkmenler için başlatılan yardım kampanyası 29 Şubat tarihine uzatılmasının ardından, Afşin'deki okullarımızla yardım kampanyasına destek vermeyi istedik. İlçe genelindeki okullarımızda, A okulundan nohut, B okulundan makarna, C okulundan bebek bezi ve mama gibi yardım malzemelerini sınıflandırarak, 86 okulumuzdan yardım topladık." 
Bu tür kampanyaların, öğrencilerde yardım bilincinin oluşması açsından önemli olduğunu ifade eden Kaymakam Budan, "Şu anda huzur ortamında eğitim ve öğretimde devam eden, aileleriyle sıcak yuvalarında hayatlarını sürdüren çocuklarımızın, zor durumdaki ve savaş ortamında hayatlarını devam ettirmeye çalışan akranlarına yardımları kendi elleriyle yapma düşüncesi ve bilincinin oluşması amacıyla, özellikle okullarımızda bu kampanyayı başlattık" diye konuştu. 
Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan ise Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan yardım kampanyasına destek olan öğrencilere, öğretmenlere ve öğrenci velilerine teşekkür etti. AA
 
Editör: Mahmut Beyaz