Kahramanmaraş'ta Genç Memur-Sen üyeleri, saldırıları protesto etti.

Genç Memur-Sen Kahramanmaraş İl Temsilciliği üyeleri, Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik saldırıları protesto etti.

Atatürk Meydanı'nda toplanan grup adına açıklama yapan Genç Memur-Sen Kahramanmaraş İl Başkanı Ali Köse, bugünün Esed, Putin, DAEŞ, İran ve zulme ortak olan bütün zalimlere, canilere, vahşilere karşı olduklarını haykırma günü olduğunu söyledi.

Genç Memur-Sen üyeleri olarak insani, vicdani ve tarihlerinden beslenen sorumluluklarını yerine getirme çabasında olduklarını belirten Köse, "Vahşet saltanatını sürdürmek için ülkesini cehenneme çeviren, kendi halkına zulmeden Esed, sözde DAEŞ'le mücadele için bölgeye gelen emperyalist Rusya'nın, bölgeyi kendi inancı doğrultusunda tahkim etmek isteyen İran'ın desteğini alıyor. Hep birlikte Bayırbucak Türkmenlerinin yaşadığı köylere fosfor ve misket bombaları yağdırıyorlar. Üstelik kadın, çocuk, yaşlı demeden sivilleri öldürüyorlar" diye konuştu.

Türkiye'nin gençleri olarak bu katliamlara ortak olan Esed ve Rusya'ya sessiz kalmayacaklarını kaydeden Köse, "Buradan sesleniyoruz, zalim Rusya, piyonun katil Esed'i de alıp bölgeden defol. Ölüm kusan uçaklarını, kan akıtan askerlerini de al, bölgeden defol. Ey Putin, cani arkadaşın, vahşet ortağın Esed'i Kremlin'de misafir edebilirsin ama İslam topraklarından defol. Ey Putin bölgeden kanlı ellerini çek" dedi.  AA
Editör: Mahmut Beyaz